Reklama

Reklama

Třicetiletá Annie (Kristen Wiig) má za sebou těžké období, ale život se jí nečekaně obrátí naruby ve chvíli, kdy jí nejlepší kamarádka Lillian (Maya Rudolph) pověří přípravami na její svatbu. Starostí je s tím až nad hlavu, Annie se přesto s odhodláním ujímá skupiny nedočkavých družiček (Rose Byrne, Melissa McCarthy, Wendi McLendon-Covey a Ellie Kemper) a společně se vrhají do svatebních příprav, během kterých ale nic nevychází podle plánu. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (545)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Férově nekorektní humor u party čerstvě vytvořených kamarádek, které ve skutečnosti zase tak dobrými kamarádkami nejsou. Férově v tom smyslu, že konečně nám někdo dal najevo, že nejen muži mohou mít své dny, ale i ženy, když se konzistence hvězd na nebi ideálně spojí, mohou překvapit celou řadou situací, za které by se rozhodně nemusely stydět. Za mě dobrý. Chvíli jsem si na holky jedny zvykal, ale nakonec mě Kristen Wiig, Melissa McCarthy a Rose Byrne přesvědčily o tom, že Ženy sobě je prostě vydařená nekorektní komedie. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi bojovníky proti "filmům pro ženy". Jakmile se nějaká komedie (častěji spíše pseudokomedie) honosí tímto označením, vyhlodá to ve mně maličký předsudek. Sex ve městě je zabijácký seriál i film, podle něhož jsou baby jenom vřeštící fúrie, co umí leda tak nakupovat a chodit na podpatcích. Ženy sobě jsou ale jiné. Možná je to spoluprací s Juddem Apatowem (král nejrůznějších fekálovin jako třeba Superbad), možná jiným pohledem na lidské samice. Nejde sice o žádné veledílo, ale děkuju za ukázku toho, že my holky nejsme jenom Sarah Jessica Parker fňukající nad nedostižným panem Božským. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Některé scény se dostaly až za hranici dobrého vkusu (blití a sraní a vůbec většina výstupů tlusťošky) a některé ztrapňovací scény hlavní hrdinky byly téměř nesnesitelné (souboj v proslovech), ale zbytek byl fajn. Takže ve výsledku klasicky povedená apatowovka. Jsem rád, že Kristen Wiig konečně zabodovala v hlavní roli a ne jen jako nějaká přicmrndávačka. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ak to mala byť ženská variácia na Hangover, tak podľa mňa to nevyšlo. Niežeby tomu chýbali zábavné scény, ale pre mňa tam bolo priveľa hlušiny - príliš často som sa nudila, sladkobôľne rozhovory ma vyslovene otravovali a stále som čakala, kedy bude zase sranda. Občas aj bola... nuž ale ja som asi iný typ ženy, než cieľovka tejto komédie (mám radšej tie bláznivé, než romantické, ktoré vlastne nemám rada vôbec, česť výnimkám). Na to som si už síce zvykla, len som bola sklamaná, že po úžasných odporúčaniach som narazila na taký riedky a dosť nevyvážený scenár. V komentároch súhlasím skôr s B!shopom, než nadšenými štvor-hviezdičkármi - hlavnú postavu vystihol presne :-) ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Značne nevyrovnané v kvalite humoru a trochu roztrieštené ale za to s až na menšie výnimky zaujímavými postavami a s celkovo príjemným feelingom. Kristen Wiig a Rose Byrne ako rivalky prekvapivo skvelé a príjemne teší aj fakt, že Chris O'Dowd sa zaslúžene čoraz viac prediera do pozornosti Hollywoodu. Aj kvôli nemu filmu ten úspech v kinách a u kritikov prajem. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (21)

  • Posledný film, v ktorom sa objavila herečka Jill Clayburgh. (m.a.t.o.)
  • Ve filmu původně hrál Paul Rudd, ale na testovací projekci ho diváci nepřijali a všechny scény s jeho postavou byly odstraněny. (Duoscop)
  • Film byl roku 2012 webem „LoveFilm“ určen osmou nejvtipnější komedií všech dob, a to s průměrně 1,4 "smíchy" za minutu. (JoranProvenzano)

Související novinky

Scarlett Johansson a mrtvý striptér

Scarlett Johansson a mrtvý striptér

29.08.2016

Kolik ženských odpovědí na Pařbu ve Vegas už jsme dostali? Minimálně Holky na tahu, Ženy sobě a Matky na tahu, Hollywood ale pořád není u konce. Nejnovější dámská jízda se bude jmenovat Rock That… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Seznamte se s Krotitelkami duchů

Seznamte se s Krotitelkami duchů

28.01.2015

Třetí díl Krotitelů duchů se chystal tak dlouho, až od něj studio Sony ustoupilo a raději zvolilo cestu rebootu. K tomu se rychle dostal Paul Feig, režisér úspěšných komedií Ženy sobě a Drsňačky, a… (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama