Reklama

Reklama

Všechno musí pryč

  • USA Everything Must Go
Trailer

Will Ferrell nevede zrovna řádný život. Kvůli přemíře alkoholu přijde o práci i o manželku, která mu vyhodila všechny věci na trávník před dům. Dá se zase dohromady? (TV Prima)

Videa (2)

Trailer

Recenze (80)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Kdeže komédia, skôr riadne depresívna mini-dráma. Mini preto, lebo väčšina filmu bola dosť pasívna a skôr bola zameraná na psychický vývoj Nicka, ktorý v jeden deň stratil prácu a keď prišiel domov, zistil že aj manželku a celý dom. Ako sa s tým vysporiadať? No potom prišla tá nekonečná statická fáza nečinnosti, až na záver sa film zase o kus rozbieha a prináša zaujímavé zistenia všetkých súvislostí, ktoré predchádzali tomu dňu zlomu. Napriek tomu to bolo celkom dobré, ale komédiu od toho určite nečakajte. ()

Lumberjack 

všechny recenze uživatele

Willa Ferrella ve vážných rolích prostě vidět nechci ! Né že by na to jako herec neměl, ale já se chci u jeho filmů bavit a smát. Prostě je to komik a u komedií by měl zůstat. Každopádně film rychle utekl a i sem se u něj pousmál např. když jsem poprvé uviděl Michaela Peñu, hned jsem si vzpomněl na jeho lízací sólo v Eastbound & Down... :-D ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod je rozhodně nutné upozornit, že Všechno musí pryč není rozhodně komedie. Možná by se zde tedy dalo odhalit pár odlehčenějších scén, které by ale bylo vhodnější označit spíš za tragikomické, než humorné, každopádně se ale v žádném případě nejedná o další z očekávaných potrhlých komedií s tradičně výstředním Willem Ferrellem, jenž v jeho filmografii jinak převládají. A je to dokonce právě především samotný Ferrell, který zde udává onen vážný tón filmu, jelikož své klasické excentrické výstupy zde nahradil skutečně seriózním herectvím, a nutno podotknout, že mu zde tato ne úplně standartní poloha opravdu sedla a svou postavu obdařil přesvědčivostí, výrazností a empatií, což mě velmi mile překvapilo a navíc to v podstatě ovlivnilo i můj celkový dojem z filmu, jelikož veškeré dění je zde postaveno skutečně právě jen na jeho postavě a hereckém umu, takže především díky tomu je pak celá tato podívaná zajímavá a poutavá. Co se týče zápletky, ta se na první pohled zdá jednoduchá a nenáročná, nicméně to je dost velký omyl, neboť v sobě skrývá mnoho silných emocí a působivých dramatických okamžiků, které mě nenechali chladným, a ocenit musím i to, že témata jako alkoholismus a nejen ne zcela příjemné partnerské vztahy jsou zde zpracovány stejně tak působivě, jako citlivě a lidsky, bez nějakých kýčovitých exhibicí a nedůstojností. Závěr na mě pak zapůsobil docela mile, nicméně pořád si zachoval svou tvář, já jsem z tohoto snímku zkrátka překvapen, a to pozitivně, ovšem rozhodně ne všichni to budou cítit podobně, na to se totiž jedná o až příliš netradiční snímek. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, nemôžem sa zbaviť pocitu premárneného potenciálu. Willa Ferrella mám celkom rád, pričom v minulosti mi už nie raz dokázal, že mu nie sú cudzie ani vážnejšie role, no tú jeho mizériu prezentovanú vo filme som si predstavoval trochu inak. Vlastne všetko bolo len o sedení na trávniku pred domom a chlastaní hektolitrov piva. Chcelo to niečo viac, niečo dramaticky hlbšie, aby si divák tú jeho mizériu mohol lepšie vychutnať. Vlastne to nebola ani poriadna dráma, ani komédia, bolo to šedivé a pocitovo sterilné. Priemer. 60/100 ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Na takéto filmy asi musí mať človek už čo-to odžité (alebo odpité?) aby dokázal pochopiť a oceniť kvality tohto dramatického snímku. A ja mám len niečo po dvadsiatke a alkoholik tiež nie som, takže dej filmu išiel tak trochu mimo mňa. A Ferrell ani nepatrí medzi mojich obľúbencov, respektíve keď už musím, tak lepšie sa na neho pozerá v čistokrvnej komédii. Výpredaj domového zariadenia a cyklistickú šou teda oceňujem len dvomi hviezdami. (45%) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Film byl sepsán podle novely Raymonda Carvera, pro Dana Rushe je to režisérský a scenáristický debut. (Kuzmik)

Související novinky

Will Ferrell zkusí drama

Will Ferrell zkusí drama

12.11.2018

Herec Will Ferrell (Megamysl, Táta je doma) je známý především z jeho komediálních rolí, to ale neznamená, že je mu drama úplně cizí. Naposledy si zahrál vážnou roli ve snímku Všechno musí pryč z… (více)

Reklama

Reklama