Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská hvězda Lara Tyler je v jednom kuse pronásledována paparazzi. K smrti nenávidí hlavně jednoho z nich, který jí svými fotkami a články v novinách zničil svatební obřad. V současné době se chce provdat za anglického spisovatele Jamese Arbera. Jeho romantický román ji naprosto okouzlil a tím pádem svůj obdiv přenesla i na Jamese. Rozhodne se mít svatbu v nádherném středověkém hradě na ostrově Hegg, jak ho popsal James ve svém románu. Lara vůbec netuší, že její nastávající na ostrově nikdy nebyl a popis si zapůjčil z místního, ne příliš dobrého průvodce. Aby se ale mohla v klidu vdát a užít si svůj den bez vtíravé přítomnosti světových médií, najme si pro odpoutání pozornosti místní dívku, která v převleku nevěsty svede lovce ze stopy. Tento odvážný plán se zdá být elegantním řešením, avšak pouze do chvíle, kdy se Katie setká s Jamesem. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že nakolik jsem romantická a dojme mě často i reklama v telce (proto jsem se té bedny zbavila), tak Náhradnice na mě neměla onen účinek. Jistě, jsou tam momenty, kdy se pobavíte, kdy si řeknete, že to byla perla, ale.. těch momentůl je málo na film, který vám má utkvět v mysli aspoň na chvíli. Proč dávám tři hvězdičky- jedna je za ostrov samotný, další dvě si zaslouží jak David Tennant, tak skvělý Dylan Moran (čekala jsem, kdy odněkud vytáhne flašku vína a začne hulit jak v Black Books), naopak jsem se utvrdila v tom, že Alici Eve fakt nemusím. Trochu mě to mrzí, ale kdybych dala za 4*, neměla bych čisté svědomí. ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako běžná romantická komedie, ale fakt není. Je to skotská komedie s pár romantickými klišé, nádhernými záběry na Hebridy a spoustou absurdního humoru. Místní pamětihodností jsou veřejné záchodky, kde straší duch pošlé krávy. Tak asi tak. Tenhle film se prostě nedá brát vážně, protože se sám nebere vážně - jako hlavní hrdinka. Velká část půvabu tkví ve skotské angličtině, tak nevím, jestli vůbec má cenu na to koukat česky. - Hlavní hrdinové jsou hodně zvláštní a svérázné osobnosti. Tvůrcům se pro ně podařilo získat smetánku skotského filmu - Davida Tennanta, Kelly McDonald a Maureen Beatty, což dělá hodně. Zvlášť obsazení Davida Tennanta, který jinak hraje mnohem těžší role, bylo geniální. Pokud vám sedne, tak tento film rozhodně doporučuji. Pro mě je první hrdina romantické komedie, ze kterého jsem dostávala husí kůži (v dobrém slova smyslu :-) ) Pro mě je tohle bezkonkurenčně nejlepší anglickojazyčná romantická komedie. ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vtipná komedie, které k dokonalosti chybí docela hodně. Pozitivní je pouze účast Kelly Macdonaldové a částečně i Alice Eveové (která ze sebe v jedné scéně udělala pěkně hnusnou škatuli). Pak taky atmosféra ochrápanýho ostrova je fajn, ale jinak film za moc nestojí. Scénář bohužel postrádá lehkost, nadhled, vtip a práce režiséra navíc i šmrnc. Škoda. Třetí hvězdička jen a pouze za Kelly. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Procentuální hodnocení na ČSFD dlouhodobě osciluje mezi 50 a 55 % a osobně myslím, že to přesně odpovídá kvalitám téhle veskrze průměrné romantické komedie. Dolů táhne Náhradnici těžce předvídatelný scénář s většinou nic moc dialogy a jenom minimem opravdu funkčních gagů a slovních přestřelek. Nahoru naopak obsazení sympatické dvojice Davida Tennanta a Kelly Macdonald, kteří se dokáží povznést nad špatně napsané charaktery, lokace v prostředí krásné přírody britských Hebrid a slušná hudba. Na slaboučkou třetí hvězdičku vytáhla v mých očích Náhradnici přítomnost Kelly Macdonald, pro kterou mám dlouhodobě slabost. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Samotný film by byl spíše na tři (na začátku mě to moc nechytlo), ale co se dá dělat - David Tennant v hippie oblečku, krásná skotská krajina, alespoň malá role pro Dylana Morana - jak to u mě bývá, prostě nemůžu být objektivní. Nakonec milý film na pokoukání. Mimochodem když Davidova postava pronesla, že by se mohli vzít ve vesmíru...to asi nebyla narážka na Doctora, že? :) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • V 35. minutě je zmíněn anglický teoretický fyzik Stephen Hawking, ve 45. minutě literární postava Tarzan a v čase 01:02:00 literární postava Popelka. (Zix.)
  • Natáčelo se od 27. června do 31. července 2010 na ostrově Man, v Glasgow, na zámku Caerlaverock v Dumfries a u jezera Loch Fyne. (Zix.)

Reklama

Reklama