Reklama

Reklama

Středoškolák Nathan Harper trpí návaly zlosti a sám sobě připadá cizí. Nevychází příliš ani s rodiči, kteří jsou na něj přísní, a navštěvuje psycholožku Bennettovou. Když se spolužačkou Karen pracují na školním referátu o pohřešovaných dětech, najdou na internetu fotografii malého chlapce. Na stránce simulující jeho dnešní podobu objeví Nathan sám sebe. Zjistí, že se jmenuje Steven a jeho rodiči jsou Lorna a Martin Priceovi. Spojí se on-line s adresou, ale netuší, že je odposloucháván muži kolem bývalého agenta srbské tajné služby Nikoly Kozlova. Ti záhy přijdou k nim domů, zabijí matku i otce a vyhodí dům po povětří. Nathanovi s Karen se ale podaří uniknout... Nathan volá policii, ale na lince se mu ozve agent CIA Frank Burton. Nathan je nedůvěřivý. Nakonec Nathanovi i Karen pomůže psycholožka Bennettová, která pracuje pro CIA. Harperovi byli také agenti. Nathanův pravý otec Martin Price je nezávislým tajným agentem a podařilo se mu ukrást Kozlovovi seznam pětadvaceti politiků a důstojníků CIA, kteří někdy prodali státní tajemství. Kozlov chce Nathana dostat, aby mohl Pricea vydírat a získat seznam zpátky... Nathan s Karen dostanou od Bennettové adresu, kde se mají zatím ukrýt. V bytě, který patří Martinu Priceovi, sebere Nathan pistoli a mobil. Když oba zjistí, že jsou jim CIA i Kozlov v patách, prchají odtud... Nathanovi se podaří několikrát odrazit útok Kozlovových mužů, pak ho najde Burton se svými muži. Nathan mezitím zjistí, že na mobilu z bytu je otcův seznam. Dojde mu, že je na něm i Burton, který se ho snaží dostat dřív, aby své jméno vymazal. Když je pak napadne Kozlov, Nathan s Karen znovu utíkají. Kozlov Nathana kontaktuje a vyhrožuje mu zabitím jeho přátel. Nathan mu řekne, že mu seznam vrátí, a dá si s ním sraz na stadionu během baseballového utkání... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 3

Recenze (396)

akisha 

všechny recenze uživatele

Bylo tam pár chvilek (fakt), kdy to nepůsobilo tak praštěně, ale jakmile se na scénu vrátil prchající pár, vrátil se i fakt, totiž že nelze brát vážně film, kde před rusákama a cia agentama úspěšně prchá teenager, jehož schopností je vzbuzovat v lidech nevolnost už jenom svým výrazem. A že je čas od času propleskne a třeba vyhodí z okýnka vlaku. To pak nejsou cia agenti, ale nějaký zoufalý sušinky. A nadsázku jsem nezaznamenala, opravdu to mysleli vážně! Doteď jsem taky nevěřila, že sledovat Lautnera na plátně může způsobovat fyzickou bolest. Ten kluk je vyloženě chudák. Takhle se neuchytí ani v teleshoppingu. Leda tak v kurzu bleskovýho svlíkání trika v krizových situacích. Bylo mi líto Moliny, Sigourney, Nyqvista a Jasona, asi je někdo vydírá. Ale je pravda, že nic lepšího jsem před sledováním stejně nečekala. Celkem dobrá guilty pleasure, doporučuju ozkoušet. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Abduction je lepší spolužiak Jumpera, ktorý vyskočil zo školskej lavice, aby tiež predviedol svoje prednosti a s plným nasadením v každej akcii ukázal svoje vyšportované telo. Taylor Lautner a Lily Collins patria k teenegerským hercom, na ktorých vidno nedostatočnú hereckú vybrúsenosť, ale obsadenie Marie Bello či Sigourney Weaver mi bolo ozaj sympatické, len škoda, že ich čas účinkovania uplynul tak rýchlo. Film sprevádzali kolísavé momenty, ako keď sa hojdáte na detskej hojdačke pre dvoch a raz ste hore a raz dole. 50% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdy se vám poštěstí vidět film, v němž se Nyqvist tváří, jako by přemýšlel, kde nechal cestovní pas a unaveně působící Ripleyová těká očima po facehuggerovi, aby se na ni přisál a ukončil to trápení? Neříkám, že by mohl Singleton dostávat do limbu indické kobry, ale jeho akční jízda pro diváky MTV a čtenářky Brava postrádá zábavnost, atraktivitu i napětí. Ono taky postavit snímek na vepřovce Lautnerovi, který půlku filmu probulí a druhou má výraz chovance z ústavu pro slabomyslné, kterému zrovna vyspravili chrup, zavání pokusem o profesní sebevraždu. Ale abyste si nemysleli, že jsem vůči němu zaujatý - třeba v Twilightu, když na sebe navlékne ten vlčí kostým, vrčí a běhá po lesích kolem městečka Forks, není zas až tak špatný.. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tu sa niekto chcel priživiť na Bourneovi no žalostne sklamal, i keď to mala byť len teenagerská verzia ako taká úplne postráda spád a akcia absolútne ničím nezaujme. Taylor Lautner nielenže nesiaha Matu Damonovi ani po členky, naviac vo svojej úlohe neskutočne irituje. Akože do teraz som nemal proti nemu nič, ale dúfam že ho už v žiadnom filme neuvidím. Výborné obsadenie tak isto vyšlo na vnivoč. Scenár bol skrátka rýchlokvaška, pustite si radšej ktoréhokoľvek Bourna alebo Colombianu, tá je o niekoľko tried štýlovejšia a na Zoe Saldanu sa aspoň dobre pozerá. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně návštěvy kina nelituji. Hlavní představitel fimu Taylor Lautner mě zaujal, nebyl perfektní, ale to nevadí. Celkově se mi na filmu líbila reálnost a ne akční střílení, kdy hlavní hrdina dokáže všechno. Film se pozvolně vyvíjel, měl napětí a především nepředvídatelnost. Akce zde byla a i něj aký malý souboj, ale to není podstatné ve filmu. Herecké obsazení bylo výborné. Lily Collins se mi líbila, Sigourney Weaver příjemná, Jason Isacs dobrý a charismatický Michael Nyqist. Konec filmu mohl být lepší a dořešenější. Přesto pro mě velmi zajímavý akční film s nádechem dramatu. Celkově film hodnotím na 82% = **** ()

Galerie (74)

Zajímavosti (15)

  • Snímek Bez dechu vychází ze stejné příběhové premisy jako televizní film The Face on the Milk Carton z roku 1995. Ten vypráví o patnáctileté dívce, která uvidí svojí tvář na krabici mléka (jedno z míst, kam se v USA tisknou fotky pohřešovaných dětí) a začne si skládat dohromady svojí skutečnou minulost. (POMO)
  • Taylor Lautner bol nominovaný na ocenenie Zlatá malina v kategórii Najhorší herec v hlavnej úlohe. (ČSFD)
  • Natáčelo se v americkém státě Pennsylvanie v lokalitách Pittsburg, Brownsville a Sutersville. Honička v PNC Parku se natáčela 22. srpna 2010 během opravdového zápasu baseballu mezi The Pirates a The Mets. (Terva)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama