Reklama

Reklama

Kyle Miller je obchodník s diamanty, který žije v luxusním sídle, má nádhernou manželku Sarah a pubertální dceru Avery. Jednoho dne se vrátí z práce domů a chvíli poté zazvoní u jeho dveří policie, shánějící majitele sídla. Když otevře dveře, do domu vtrhne banda lupičů. Zatímco on je s ženou spoután, jejich dcera si tajně užívá na školním mejdanu, kam utekla přes zákaz rodičů. Čtyřčlenná parta gangsterů se dožaduje otevření trezoru, jinak manžele zavraždí injekcí jedů. Kyleova manželka pozná v jednom z lupičů muže, s nímž měla před časem milostný románek. Celá situace se zkomplikuje v okamžiku, kdy se Avery rozhodne vrátit z večírku a během okamžiku se stává zajatkyní gangu. Když se teroristům podaří Kylea přesvědčit, aby otevřel domácí trezor, v šoku zjišťují, že je úplně prázdný. Situaci se snaží zachránit Avery, která tvrdí, že ví o místě, kde se skrývá velká spousta peněz. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (224)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage hraje obchodníka s diamanty, milujícího manžela a otce dělajícího si starost o svoji dospívající dceru. Jednoho krásného večera vtrhne do jeho honosné rezidence čtveřice násilnických, a ještě k tomu rozhádaných zlodějů požadující otevření sejfu, které ale jeho zpupný majitel odmítá provést. Vystaví tím však sebe i svoji rodinu teroru a bandě lupičů se vydá na milost a nemilost. Navíc zjistí, že je paroháč, protože jeho uvadající a zřejmě neukojená manželka se spustila před časem s jedním z lupičů a tento mladík, jak se později ukáže, trpí psychickou poruchou. Jeho starší bratr, který vede přepadení se svojí děvkou a nelítostným pohůnkem z jiné bandy, musí stůj co stůj vymámit nějaký ten dolar z troufalého obchodníka a troufalý obchodník zase stůj co stůj musí uchránit svoji milovanou rodinu před nebezpečím. Nepopírám, že v první polovině je tento psycho thriller velmi napínavý a ve svých postupech poměrně originální. Rozjede se asi po deseti minutách a nasazené tempo vydrží až do finále. Jenže pak to přijde. Asi v polovině se film přemění na vážně míněnou parodii u které nevíte, jestli se máte smát nebo se divit nad jednáním všech zúčastněných postav. Cage se tváří tak soustředěně, až vás jeho upřímná snaha o vážnou polohu herectví rozesměje a Kidmanová sice perfektně ječí, ale co je to platné, když se ke Cageovi vůbec nehodí. Hloupé bylo implantovat do filmu milostné vzplanutí mezi ní a nervově labilním mladíkem, které stejně jen narušovalo plynulost děje svými neustálými flashbacky, co spolu vedli za jalové rozhovory nebo, jak po sobě zamilovaně koukali před osudným přepadením. Lianu Liberato, která hraje jejich dceru bych chtěl vidět ještě někdy v jiném filmu, protože hrála celkem solidně. Banda násilníků ve které byl nejvýraznějším prostředníkem současný idol dívčích pokojíčků Cam Gigandet odevzdala spolu s ním odpovídající herecké výkony. A největší podíl, že je to mírně nadprůměrný thriller s připitomělým scénářem, má bezesporu režisérský veterán Joel Schumacher, který se prezentoval precizní a efektní režií s kvalitním technickým zázemím. Jeho režie naštěstí nepřipomíná křepčení vetchého starce na diskotéce a především v první polovině se svojí zručností blížila velmi sugestivnímu prožitku, což ovšem vinou scénáře se v druhé polovině rozdrolilo na méně chutnou psycho směsku s poctivými rodinnými hodnotami. Jenže existují o hodně slabší thrillery. 70% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nicolas se vrátil po sérii béček ke charakternějšímu hraní,pod taktovkou režiséra,který kdysi býval váženým tvůrcem,ale od jeho vynikajícího čísla 23 uteklo už hodně vody a hodně shitových režijních průjmů a přizvali k sobě bejvalku Tomíka Cruise,která nikdy hrát neuměla nikdy hrát umět nebude.Počáteční atmosféra filmu je výborná,Cage ze svého hereckého talentu neztratil vůbec nic a ze začátku fim hodně baví a připomíná starší Schumacherovské kousky.Čím víc se ovšem příběh divákovi odkrývá,tím víc zašnete,na jak fádních a přovařených zápletkách dnešní tvůrci staví.Film se v půlce změní v podrůměrné video béčko z 90tých let,s příšerným castingovým obsazením zlodějské party a z napínavého thrilleru se stane totální sračka,plná hrozných dialogů,iritujících scén a logických chyb,které vám vyustí do debilní pointy s rádoby překvapivým závěrem.Je to škoda,první půlku si Cage/Schumacher užívají komorního napětí s tajemnou zápletkou ala Fincherův Úkryt,aby se to změnilo v nahlavu padlou televizní břečku postavenou na směšné pointě.45% za výkon Nicolase,který hrát umí a chvilkové záchvěvy dobré režiserské práce mého oblíbeného režiséra.Jen nechápu proč si tyhle dvě kdysi věhlasné hvězdy filmového plátna dají dohromady spicha u příběhu,který by vymyslel i motorkář po těžké nehodě s poškozeným mozkem.Přitom by mohli dát do kupy nějaký zajímavý temný Rkový thriller.Škoda zbytečné plýtvání filmových tvůrců,ze kterých se dá pořád něco vymáčknout a nemá se s nimi plýtvat na céčkové scénáře. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zprvu slušný rozjezd ve stylu Funny games USA. Nikol byla jako vždy skvostná a kupodivu tu i Nicholas v brýlých hrál celkem dobře. Od poloviny se však záporáci začnou chovat jako idioti což umožní rodince převzít kontrolu nad situací. Dojde tak k celé řadě různých avšak málo uvěřitelných zvratů. Ke konci se napínavost již zcela vytrácí a divák jen čeká, zda se sami zločinci navzájem nepozabíjejí nebo nesvážou a nevzdají policii... Škoda, potenciál to mělo. Dva diamanty. * * ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zoufalá americká nápodoba jednoho z nejlepších žánrových filmů letošního roku Secuestrados. Jeden rozlehlý dům, jedna rodinka, skupinka rozhádaných únosců. Vážně by mě zajímalo, jestli mezi Secuestrados a Trespass nějaká inspirační/vykrádací jiskra přeskočila, protože se ty filmy na první pohled podobaj až neskutečně. Na druhý pohled pak člověk už nějaké rozdíly uvidí - hlavně v tom, že Joel Schumacher už se asi nikdy nezmůže na víc, než na obyčejnou rutinu. Krom nenápaditého zpracování pak zaujme už jen všudypřítomná nablblost všech (postav určitě, tvůrců možná), která nakonec zabije naději na alespoň průměrnou zábavu. Konec už jsem odzíval. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Joel konečne dostal rozum a rozhodol sa spracovať rozumnejší scenár. Síce tuctovka ako bič, ale aspoň tým nič nepokazil. Každopádne je to ale bez nápadu a tým, čím bol Joel známy, že dokáže na malom priestore a s minimálnym počtom hercov dokonale zúžitkovať každý centimeter a z hercov vycucnúť maximum, tak tu to platí tak na polovicu. Postavy a ich konanie poväčšine len klišovite vypĺňajú dialógmi béčkový scenár a keď už dôjde k nejakej akcii, tak je to úplne senilné a bez šťavy, miestami dokonca až ťažkopádne a predvídateľné. Cage prekvapivo uveriteľný, Nicole dobre sekunduje, ale nemajú čo hrať. Ich postavy sú bez nápadu, rovnako ako aj celý film, ktorý s výnimkou pár polovične vydarených zvratov nestojí za zmienku. 55%. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Trespass se už za pouhých 18 dní od jeho uvedení do kin začal prodávat na DVD, čímž zlomil osm let starý rekord filmu Láska mezi superstar (2003), kterému to trvalo 29 dní. (Avalon820)
  • V jednom okamžiku se Nicolas Cage rozhodl od projektu odstoupit, důvodem byla jeho nespokojenost s rolí Kylea Millera. Jeho přáním bylo ztvárnit roli únosce. Daná role byla obratem nabídnuta herci Lievu Schreiberovi. Nicméně se herec před kameru nedostal, neboť se následujícího dne produkčnímu štábu z úst Nicolase Cageho dostalo ujištění, že roli manžela Nicole Kidmanové ve filmu ztvární. (Conspi)
  • Nicolas Cage byl nominován na Zlatou malinu v kategorii nejhorší herec. (Ded@M@tes)

Reklama

Reklama