Reklama

Reklama

Sherlock - Série 1

(série)
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, 2010, 4 h 27 min (Minutáž: 88–90 min)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Do moderní doby přenesený detektivní génius sira Arthura Conana Doyla se pohybuje Londýnem jako konzultant, na kterého se často obrací inspektor Lestrade. (Netflix)

Recenze (41)

Maynard. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už je to strašně dlouho, kdy sem dával tomudle novodobýmu Sherlokoj šanci. Tenkrát mě to vůbec neoslovilo, asi sem byl nabaženej dvou filmů s Iron manem. Teď poletech musím říctt, že je to hodnw koukatelnej soroš. Chemie mezi Watsnem a Sherlockem perfektně funguju. A i ty moderní vychytávky mi už nevadí ,což je možná tím, že teĎ už sou SMSky retro jako kráva :o) ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kto by to bol povedal že seriálový Sherlock bude taká pecka. Len vysoké percentá to istili, ale tým netreba vždy veriť. To pomalé tempo tam je cítiť ale vždy ta pointa proste príde a človek si vychutnáva každú jednu epizódu. Aj napriek veľkej stopáži, je to od tvorcov tohtoročného draculu, ale spoločne to ma len dĺžku epizód a takisto počet. Kvalitou je niekde inde . Pilot najlepší, druhý diel o niečo slabší ale treti opäť výborný. Genialita, toto je silný konkurent do mojej top 10. Zrejme niečo vyradí, uvidíme, dám si aj ďalšie série. A dúfam že budú minimálne tak napínavé ako táto prvá. 5* ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 85%. Po dlhých rokoch som sa konečne odhodlal k tomu novodobému Sherlockovi a musím uznať, že to má niečo do seba. Zaujímavé a chytré príbehy majú čo ponúknuť a sympatické duo Cumberbatch - Freeman perfektne zapadajú do roli Sherlocka a Watsona. Už chápem prečo si na tomto seriáli spravili meno. Za zmienku stojí aj dobrá hudba. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je cítit, že první série byla uvažována jako (možná) jediná - celá je postavená jako tribut původnímu Sherlockovi, v druhé řadě pak samozřejmě Watsonovi (zejm. v druhém dílu) a samozřejmě Moriartimu (ve třetím dílu). A funguje to naprosto dokonale (teda, první a třetí díl dokonale, druhý "jen" velmi dobře). Bohužel, zpětně je první série zároveň nejlepší a kvalitou nejvyrovnanější. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho jsem se tomuto seriálu bránila kvůli fanouškovské základně, který úplně šílí po hlavních hrdinech. Navíc se mi příčila myšlenka umístění klasického Sherlocka do současnosti. Kupodivu mě zpracování a scénář nesmírně překvapil. Bohužel stala jsem se taktéž fanouškem a třesu se na další díly. Dokonce jsem se koukla i na Pilot, který nebyl oficiálně odvysílán :) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (18)

  • Když Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) utíká před střelcem v muzeu a sklouzne se po zemi, tak přitom posune dosti velkou sochu vojevůdce i s podstavcem. (Malory)
  • V této epizodě si Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) uvědomí, že Carl Powers byl zavražděn pomocí jedu/bakterie. Divákovi je nabízen pohled přes mikroskop na bakterii. Sherlock ale používá optický mikroskop, zatímco bakterie vypadá, jakoby byla zkoumána pod mikroskopem elektronickým. (Wifinus)

Reklama

Reklama