Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sherlockův úhlavní nepřítel Jim Moriarty kdysi slíbil, že geniálního detektiva zničí. A nyní je zpět. Tento génius zločinu se během jediného dne dokázal vloupat do tří nejstřeženějších míst v Británii, při pokusu o krádež korunovačních klenotů v londýnském Toweru byl však dopaden policií a čeká jej soud. Soud, k němuž je Sherlock Holmes předvolán jako svědek obžaloby. Sherlock tuší, že to vše musí být nějakým způsobem součástí Moriartyho ďábelského plánu, nemá však příliš na vybranou než vstoupit do mediálního šílenství, jež tento proces století doprovází. Takový je začátek smrtelně nebezpečné hry, která nakonec Sherlocka přivede až na okraj střechy nemocnice sv. Bartoloměje. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zkouknutí tohoto dílu mi zbyla v puse naprostá pachuť a málem mě to přivedlo k tomu se seriálem seknout. Díl je výborně odehraný, nejspíš i dobře napsaný... jenže já prostě nenávidim "dekonstrukce" hrdinských charakterů a jejich prezentaci v podobě "běžných lidí jako jsme my". V poslední době se to dělá s kdekým (zejm. s postavami z komiksového prostředí) a vždycky mě to jen zdeptá. Nesleduju Sherlocka abych viděl tuctového detektiva co dělá tuctové chyby (které se navíc protiví hlavním principům té postavy, jako třeba hledat nejjednodušší řešení...) - na to mi stačí kdejaká starší kriminálka. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální vrcholení nejdivočejší honby kočky s myší, plné správných útoků na divákovu mysl. Konec je pro všechny, co už léta ví o existenci třetí sérii, trochu méně trefný, ale hlavně skrze pouto Sherlocka a Watsona a perfektní herecké performance Cu(cumberbatche a Freemana jde o jednu z nejlepších TV epizod, co jsem viděl za poslední měsíc. ()

Reklama

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda ,ktorá mimoriadne naserie die-hard fanúšikov pôvodného konca jednej z najintelektuálnejších literárnych postáv modernej éry. Už tu o tomto filme bolo povedané a napísané dosť ,preto budem veľmi stručný. Niekomu sa môže toto dielo zdať ako prznenie pozostalosti Sira Arthura Conana Doyla s prepisovaním jeho pôvodnej dejovej linky. Lenže doba sa zmenila a tak to potrebovalo niečím ozvláštniť. A tou osobitou zmenou bolo práve zvýraznenie Andrewa Scotta aliaz "pána M" a jeho herecký výkon plus úplná šialenosť je absolútny strop v oblasti herecký výkonov ( Miestami mi to prišlo až desivé ). Viac o tom nemusíte vedieť ,pretože tu dostanete milión šokov ako na nejakej šokovej terapii ,ešte viac zvratov ,chaos ,rozuzlenia, nové prípady...jednoducho všetko. Môj osobný favorit ,u ktorého ale nevyzradím prečo. Bolo okolo toho veľa kecov a ešte viac budete mať ,keď dáte na moje slovo a dopozeráte sa až sem. Teraz mi ostala len jediná otázka... /SPOILER/.........................................................................................................Ako dokázal Sherley sfejkovať svoju smrť?...Známka: S ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moriarty videl prvý diel druhej série a rozhodol sa, že musí slečnu Adlerovú prekonať. Skoro sa mu to podarilo. Namotaní diváci tu musia hltať každú scénu až do finále, kde je jasné, že veci sa zdajú byť inak, akými v skutočnosti sú. Lepší "vrabec na streche", ako "holub vo vreci pri bazéne". Toľko k porovnaniu finále oboch sérií. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální, granciózní, a naprosto dokonalé. Opět jsem se bál, že finále druhé série bude pro mne spíše zklamání jak by mohli tuto sérii završit, ale ono zase ne. Mít nízké očekávání na seriál Sherlock se spíše obrací k dokonalosti. Asi to budu dělat častěji. Tento poslední díl byl prostě dle mého dokonale propracovaný svou geniálností vůči celému principu. Pro někoho zároveň neoriginální pokud viděl druhého Sherlocka s Downey Jr., ale tento seriál je kouzelný v tom, že i když jsem film viděl hodněkrát, i přesto mne tato epizoda dostala. Prostě dokonalé. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) zmiňuje Česko ve větě: "Pěkné psací potřeby. České." (V původním znění: "Nice stationery. Bohemian.") (Weasley)
  • V čase 01:12:18, kdy se John Watson (Martin Freeman) pokouší rychle chytit taxi, protože s paní Hudsonovou (Una Stubbs) nic není, se na jedné ze zdí sousedních domů objeví graffiti s černými křídly a červeným nápisem: „I O U,“ což je zkratka pro anglické: „I owe you,“ – ústřední motiv epizody. (anule25)

Reklama

Reklama