Reklama

Reklama

Tajemství starého hotelu

  • USA The Innkeepers (více)
Trailer 1

Claire (Sara Paxton) a Luke (Pat Healy) jsou posledními zbývajícími zaměstnanci v hotelu Yankee Pedlar Inn, který má být po více než 100 letech fungování uzavřen. V minulosti se tu odehrála děsivá vražda dívky, jejíž tělo bylo poté ponecháno po tři dny ve sklepení, aby na hrozný čin nikdo nepřišel. Hotel získává pověst nejstrašidelnějšího hotelu Nové Anglie. Claire a Luke jsou určeni k tomu, aby odhalili tajemství hotelu a potvrdili tak jeho temnou pověst. Do hotelu přicházejí poslední hosté a vše se zatím zdá být normální. Luke na své internetové stránce popisuje podivné události v hotelu. Mladé Claire vypráví o tom, jak v hotelu uviděl ducha zavražděné dívky a během nocí proto nahrává zvuky v domě. O nahrávání se střídá s Claire, která jako první narazí na divné zvuky a události. Jejich pátrání je usilovnější a nebezpečnější. Zjišťují, že klíč ke všemu je ve sklepení hotelu. Když se rozhodnou navštívit jeho temné chodby, zjišťují, že tak neměli raději nikdy učinit. (Beastmaster4)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (275)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Na tenhle horor jsem čekal hodně dlouho a nakonec se čekání vyplatilo. Tenhle film má všechno co bych od takovýhleho hororu očekával. Dusnou atmosféru která se dá krájet. Opuštěnej hotel neměl chybu a běhl z ní mráz po zádech. Lekacích scén nebylo mnoho ale když už tak jsem se nemile leknul, k tomu dopomohla herečka hrající O´Malleyovou, která byla fakt strašidelná. Herci byly sympatičtí Paxtonová hrála přirozeně a Healy byl zábavnej. Parádní film kterej nenudí. Jen škoda že konec je takovej uspěchanej, a působí totálně jinak než celej zbytek filmu. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Absolutní průměr absolutně ve všem. Nespoléhala bych na to, že to utáhnou herci (neutáhli) ani příběh (nuda), pochvalu zaslouží snad jen zvládnutě podaný budování napětí, který ale kazí jakási lehce komediální poloha či co (nevhodnej charakter hlavní hrdinky). Upozorňuju, že je to přesně ten typ filmu, kde se hodinu a čtvrt střídá nic s pár scénama detektivního pátrání po duchách pomocí magneťáků - samozřejmě s občasným mírným polekáním - aby v posledních patnácti minutách nastoupilo jakýs takýs strašení a byl konec. To jen tak na okraj, abyste od toho nečekali snad něco intenzivnějšího. Dá se to, pokud člověk přistoupí na "pravidla hry". Jo a opět pokus vyděsit Chopinovým legendárním nokturnem. Copak to jde? ()

Reklama

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Uživatel J*A*S*M má naprostou pravdu! Je to hovno s velkým H. A není to pro každého. Pokud vám tedy nejde mráz po zádech z toho, když devadesát pět minut ze stominutové stopáže sedí nějaká infantilní kravka s obrýleným geekem v recepci opuštěného hotelu a vedou hrůzostrašné dialogy, nebudou vaše hemeroidy vědět, co dělat roupama. Ale teď vážně a nabubřele! Obdivuji na Westovi, jak famózně zvládl dodržet intence žánru. Otázkou je ale jakého! Pustím li svou famózní mysl naprudko z řetězu a nechám li ji vytříbeně zformulovat jeden z tolik obdivovaných a respektovaných názorů, dojdu k neoddiskutovatelnému závěru, že jde skutečně o horor! A to naprosto příšerný a děsivý! Takových sto zabijáckých minut vražedné nudy se totiž jen tak nevidí. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tahle očekávaná novinka má s předešlým The House of the Devil společného víc, než jen jméno režiséra. I tady máme hlavní hrdinku bloudící chodbami tajemného domu, minimum postav a co je hlavní - nekonečné natahování diváka na skřipec. A právě v tomhle bodu The Innkeepers bohužel selhává. Tam, kde West minule hrozil neutuchajícím čekáním na onen zlomový moment, tady většinu napětí prokládá humornými vložkami, které, ač jsou opravdu vtipné (hrdinčin zápas s kontejnerem), zdejší zlehounka budované atmosféře spíše podráží nohy. Až ve druhé půlce přicházejí na scénu vizuálně úžasní duchové a všechna klasická omáčka, aby v několika momentech diváka donutila přestat dýchat. Zvlášť sklepní scéna má drtivou sílu kombajnu. Jo a hudba místy opravdu kouzlí. Pro mě tedy mírné zklamání, ale své diváky si najde. 7/10 ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Působivý horor, který zaujal i mne a to se za jejich velkého fandu rozhodně nepovažuju. Ti West dokázal natočit horor s atmosférou a stylem, na které jsem byl zvyklý několik let zpět. To na mě zapůsobilo asi nejvíc. Žádné krvavé lázně, nechutné úchylné pitvačky, jak je zvykem posledních let, ale pěkně zvládnutá, mrazivá cesta starým hotelem s mrazivou pověstí. Příběh je vlastně hodně kvalitní divadlo dvou herců. Sara Paxton (Claire) působí hodně mile, celkově jako normální a hezká holka odvedle, chvílema roztomilá, malinko roztěkaná a unuděná prací v hotelu, poté nezvykle statečná :-). Pat Healy (Luke) jako lehce introvertní podivín, kterého byste si asi v reálu ani nevšimli. K tomu pár normálních i nezvyklých hostů hotelu a to je celé herecké obsazení. Ti West spojil obyčejný pracovní život dvou posledních zaměstnanců hotelu (který je okořeněn i o vtipné pasáže) s jeho temnou pověstí. K tomu tzv. strašidelnému se tak prokousáváme svižně a s nevinností (Sara Paxton - Claire). Při prvním pořádném záběru ducha, kdy se vedle Claire začne zvedat prostěradlo si říkáte "to si snad dělají pr..l" a ono ouva, nedělají a navíc to má správný efekt. Poslední minuty filmu už jsou jen děsivá a napínavá jízda. Perfektní je např. scéna ve sklepení, kde Claire a Luke žádají ducha mrtvé dívky, aby jim dal znamení své existence. Nevím, co si hlavně Pat Healy promítal v hlavě, ale zahrál to na 1*. Celkově tedy velké překvapení a THE INNKEEPERS řadím hned mezi své BEST HORROR. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natáčaný v skutočnom hoteli Yankee Pedlar Inn v Torringtone, Connecticut. Natáčalo sa 17 dní. (beso74)

Reklama

Reklama