Reklama

Reklama

Alvin a Chipmunkové 3

  • USA Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked (více)
Trailer 2

Dave, Chipmunkové Alvin, Simon, Theodore a Chipettky Brittany, Jeanette a Eleanor se rozhodnou dopřát si dovolenou na obrovské zaoceánské lodi. Dave na palubě objeví svého bývalého šéfa, který tu pracuje jako bezpečnostní agent v plyšovém převleku za ptáka. Chipmunkové a Chipettky vyrazí pozorovat dění na lodi a přitom předvádějí pořádné vylomeniny. Brzy jsou přistiženi posádkou a kapitán Dava varuje, že pokud se to bude opakovat, mohou počítat s tím, že je vysadí na nejbližším možném místě. Dave se o novou informaci podělí s ostatními, ale ti si z varování nic nedělají. Už za chvíli vymýšlí další vylomeniny a rozhodnou se pohrát si s dračím rogalem. To brzy i s veverkami odletí z paluby na volné moře a o průšvih je rázem postaráno. Dave s Ianem se vrhnou do mořských vln, aby je zachránili. Chipmunkové přistanou na ostrově, k němuž brzy doplavou i oba zachránci. Netuší, že je čeká velké dobrodružství, které by na lodi nezažili. (TV Nova)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (117)

MikeCool odpad!

všechny recenze uživatele

Ach můj bože! Něco tak trapného už jsem dlouho neviděl. První díl Chipmunků byl docela dobrý, řekl bych až lehce nadprůměrný, ale s přiděláním dalších dílů to šlo z kopce a tímto třetím dílem to totálně pohnojili. Chvílemi jsem se snad styděl více, jak samotní herci (viz. David Cross). Příběhově o ničem. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

I do třetice se nám změnil režisér, asi trend u této série, a máme tu nový příběh s Chipmunky. Tentokrát se ocitnou v divočině. Asi každý si dovede představit, co vše se dá zažít na opuštěném ostrově. Jaká dobrodružství mohou být prožita. Jaké nebezpečí na každém metru číhá nebo jaký zážitek uvízne v paměti. Tak přesně všechno tohle Chipmunkové ani Dave neprožijí. Zatímco ostrov původně z dálky vypadá jako malý, je dostatečně velký na to, aby v něm dvojice dospělých chlapů bloudila sem a tam a nenarazila na potrhlou dospělou ženskou a její nové malé přátele. Dokonce je na něm i sopka. A právě ta nakonec představuje jedinou hrozbu, když z ničeho nic chrlí kouř, oheň a všichni hned vytuší, že nejenže vybuchne, ale zničí celý ostrov. Mezitím šestice malých veverek chodí bezcílně z místa na místo, koupe se a rozhodně jim nehrozí žádné nebezpečí. Žádná zvířata nebo cokoli. To jediné představuje kousnutí od pavouka a bláznivá dívka toužící po zlatě. Pohodovou dovolenou naruší až příjezd chlapa v plyšovém ptáku pod kterým je naostro a Davem. Ti chtějí z ostrova odjet, ale to už si holka usmyslí, že přednější je zlato. A to je tak v kostce veškerý děj filmu. Ten ale začíná na lodi, kde by se dalo vymyslet plno zajímavých situací, vrcholem zábavy (nudy) však je, že Dave upadne a na něj se vylije vše, co má na tácu. Holky si mezitím dávají taneční souboje jak v nějakém klipu a okolní cestující jim do toho infantilně tleskají a hučí jako puberťáci na střední. Nutno dodat, že se tvůrci alespoň pokusili o lehkou parodii Trosečníka, když se dívčina zpovídá několikerým míčům. Nuuuudaaaaa. Jedna z Chipmančic zase obdivuje ulovené ovoce slovy: „Můj milášek.“ Nutno dodat, že poprvé neuslyšíme žádnou celou píseň, ale jen popěvky, i tak je ale film po hudební stránce asi nejlepším. Stejně tak se nedivím vyjádření Jasona Lee, který označil toto 3. pokračování za nejzdařilejší. Tento film není zdaleka tak prvoplánový jako předchozí dva, netočí se kolem hudby jako předchozí dva, a taky změnil prostředí. Oproti druhému dílu dostal J. Lee více prostoru. Přesto se dospělí zcela jistě budou nudit. Děti se možná zabaví na pár desítek minut, ale nevěřím, že i s reklamami vydrží po celou dobu. Film mohl být dobrodružnější, zábavnější atd., ale tvůrci teda propásli velkou možnost a nepředvedli prakticky vůbec nic. ()

Reklama

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Oproti otřesné dvojce to jde, je vidět, že tvůrci se chtějí posunout dál a tak vymýšlejí čím dál tím pestřejší zápletky. Prostředí ostrova sedělo všem zúčastněným. Jason Lee zkrátil sestřih, krapánek zhubl a opět tahal film ke dnu. Je celkem kýčovitý a moc neumí prodat svojí práci, ale nijak nevyčnívá, protože všechno ostatní charaktery (hlavně ty lidské) jsou bídné taky. - 4/10 - ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co si budeme namlouvat, Chipmunkové jsou snesitelní asi jako mravenci ve spoďárech. Nebyli vtipní poprvé, už vůbec ne podruhé, ale stejně jsme se s nimi mohli setkat i potřetí. Aby toho na mě nebylo mnoho najednou, musel jsem si sledování dvojky a trojky rozdělit do dvou různých dnů, protože najednou bych je asi nedal. Pozitivum je skutečnost, že se konečně dostáváme z prostředí nahrávacích studií a soutěží, nesoustředíme se na hudbu, ale na životy Chipmunků a Chipettek. Dave jich všech šest adoptoval a teď se s nimi vydává na dovolenou. Alvin samozřejmě musí všechno zkazit a zaručeně je z něj jeden z nejotravnějších chlupáčů, co se kdy objevili ve filmu. "Alvin a Chipmunkové 3" vracejí Dava do hry a Jason Lee má zase jednu pitomou roli do své filmografie. Asi navždy zůstane Earlem, jehož karma nikdy nebyla naplněna. Bohužel. Pozitivní na trojce jsou pak jen pouze popkulturní narážky, které jsou minimálně úsměvné. Narážky na "Pána prstenů", "Ztracené" a "Trosečníka" nejsou geniální, ale lepší než drátem do oka. A Simone je rozhodně borec. Alespoň v první chvíli. Nedivil bych se, kdybychom se dočkali čtvrtého dílu, ale stejně tak bych netruchlil, kdyby nic takového nepřišlo. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/07/runaways-rok-jedna-nedotknutelni-johnny.html ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Mašina na prachy vol.3 se znovu dala do pohybu, a tak jsem byl moc zvědavý, s čím tvůrci přijdou tentokrát. Bohužel jsme opět svědky jistého kvalitativního úpadku, zejména po příběhové stránce, jelikož se tvůrci rozhodli, že se už definitivně vykašlou na kvalitní nebo alespoň smysluplnou zápletku, čemuž samozřejmě odpovídá zcela nelogický a nudný děj, doplněný o hrozné písničky a trapné výstupy jednotlivých postav. Dialogy jsou čiré utrpení, animace zcela průměrná. Chipmunkové tentokrát mimořádně otravní, povedly se snad jen občasné vtipné narážky na jiné populární snímky, jinak těžká nuda. Mělo se raději zůstat jen u jedničky. 2/10. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (8)

  • Justin Long, dabér Alvina, často během nahrávání ztrácel hlas, jelikož každý dialog museli dolaďovat, aby hlasy zněly více přirozeně. (272827)
  • Film obsahuje medzititulkovú scénu. (EvilMatus)
  • Do některých kin byl film distribuován pod krycím názvem Simon, což je jméno jednoho z chimpunků. Dalším krycím názvem bylo Hairy Beast. (272827)

Reklama

Reklama