Reklama

Reklama

Sawyer je plachý a uzavřený chlapec, který neprožívá zrovna nejšťastnější období. Kvůli špatnému prospěchu musí chodit do letní školy, jeho otec před pár lety odešel a nikdo neví, kam zmizel. Jeho starší bratranec Kyle, který je mu velmi blízký, je nadějný plavec a rád by se zúčastnil olympiády. Protože nemá peníze na trénink, narukuje do armády, která jeho plaveckou kariéru podpoří. Jednoho dne cestou do školy objeví Sawyer na pláži zraněného delfína. Neváhá a vyprostí ho ze sítě na kraby. Vzápětí přijíždí tým na záchranu zraněných mořských zvířat v čele s doktorem Clayem Haskettem a převezou delfína na záchrannou stanici. Tam se hned po škole vydává i Sawyer. Dovídá se, že Clayova dcerka Hazel pojmenovala delfíní samičku Zima. Zvíře je na tom velmi špatně, odmítá potravu a musí mu být odstraněna ocasní ploutev. Chlapec tráví na stanici celé dny a o Zimu s láskou pečuje. Vzápětí přichází další smutná zpráva, Kyle byl během výbuchu zraněn a má ochrnutou nohu. V nemocnici pro válečné veterány se Sawyer setkává s konstruktérem protetických náhrad, doktorem McCarthym, a žádá ho o sestrojení protézy ocasní ploutve. Díky rozsáhlým škodám po hurikánu se stanice ocitá ve velkých finančních problémech. Je rozhodnuto, že bude prodána a na jejím místě bude postaven hotel. A tak má Sawyer opět plné ruce práce, aby zachránil Zimu i celou stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (135)

ProfesorLotr 

všechny recenze uživatele

Je to kýč. To rozhodně, je to ten typ ala dojemného filmu o zvířatech. Kýč je to jednoznačně, ale je to velmi kvalitní kýč a ve svém žánru jeden z lepších. Film to špatný nebyl, ale chvílemi až moc dobře odhadnutelný a neustále tam vše dobře dopadalo ( o konci nemluvě ). Morgan však byl úžasný, nikdo by lépe nesedl to této role jako on. Tři hvězdičky za film, jedna za Freemana. 69% ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Přeslazené, strojeně dramatické, dějově vykonstruované, komerčně prázdná šablonovitá studiovka, přesto stále ještě příjemná rodinná záležitost, která je sympatičtější než Zachraňte Willyho. Analogie tělesně postiženého delfína a chlapcova tělesně postiženého bratrance působí až příliš prvoplánovitě sentimentálně. Přiznám, že jsem však film dokoukal bez následků a kupodivu s příjemnými pocity, proto ty tři hvězdy dám. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TEĎ MÁ ASPOŇ ŠANCI“..... /// Je krásný bejt delfín v šírým oceánu... plavat si a dovádět...jen se nesmí objevit rybářská loď (teda lidi). Aby bylo jasno – je to film pro děti. A tím, že na něj mrknou s dospělákem, může vzniknout jakýsi nadšení pro záchranu něčeho živýho a skutečnýho. Prostě apelovat na lásku k přírodě, laciným – ovšem celkem účinným způsobem. Něco ve stylu Zachraňte Willyho? (nevím neviděl jsem!!!) Rozhodně ale ne jako The Cove (to vím...to jsem viděl...) Plusem je, že to není jen o hendikepovaným delfínovi, ale má to návaznost na podobně postižený lidi. A když budu chtít napsat něco vážně... tak říkám, že i oni by měli být pro děti něčím ,,normálním“ a zasluhujícím pozornost. A oni sami by měli pochopit, že se nemá nic vzdávat – bez boje! Ale dost moralizování! DEN ZÁCHRANY WINTER citlivějším nažene vodu do bulv a patetickej závěr vrátí film zpátky do jen a pouze dětský polohy. Řemeslně zvládnutý, lacině podbízivý a (zřejmě) proto funkční. Ale proč né!? Každý správný dítě, ať si hvězdu přihodí... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Říkají o mě, že jsem společenskej jako delfín. 2.) Miluju filmy s dramatickými záběry ocasu! 3.) V žilách mi koluje slaná voda (Pivo? Neříkali, vykašli se na to jdi chlastat!). 4.) Jsem pravidelným návštěvníkem stránky seewinter.com (X...no to ať tě ani nenapadne!!!) /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Shinnie 

všechny recenze uživatele

Milý rodinný film, ktorý sa zakladá na nálepke "true story". Nuda to nebola a ak sa chcete rozjímať nad trpkým osudom delfína kľudne pozrite. Končí ružovo s deťmi ktoré húfne americky naskáču do vody a aby vás to citovo dorazilo a možno donútilo vyroniť slzičku tak predkladá aj autentické zábery. Ako ja neviem ale nie je sebecké ľutovať delfína keď majú niektorí ľudia horší osud? Alebo prečo potom radšej neľutovať to že Japonci delfínov zabíjajú, veď to je tiež "true story"? To by asi však nemalo taký dojímavý charakter a Happy-end. No film sám o sebe je priemerný, s príšerným českým dabingom, ale na upršanú nedeľu strávenú s rodinou ako stvorený. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Název mě napoprvé nezaujal, ale jsem ráda, že jsem Zimu viděla. Bylo to dojemné, poučné, trochu citové vydírání a předvídatelný děj, ale bylo to všechno příjemným zážitkem. Celé to na mě působilo jako nízkorozpočtový film, který má podobnou atmosféru jako Delfín Flip nebo Pobřežní hlídka, ale co mě dostalo bylo obsazení Morgana Freemana. To celý film pozvedlo a člověk nemůže jinak než uznat, že Freeman jako dobrosrdečný vědátor pasuje jako nikdo jiný (např. i v Temném rytíři). Kdyby obsadili místo Harry Connicka někoho výraznějšího, spíš by to ještě víc filmu prospělo. Takhle je to sice fajn snímek, ale v paměti asi dlouho neuvízne. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Nathan Gamble (Sawyer) si kvôli filmu prefarbil vlasy na hnedo. Prirodzená farba jeho vlasov je blond. (joker211)
  • Snímek je natočen na motivy skutečné události, kdy byl delfín jménem Winter zachráněn u floridského pobřeží a umístěn do akvária Clearwater Marine. (maluti)

Reklama

Reklama