Reklama

Reklama

Sawyer je plachý a uzavřený chlapec, který neprožívá zrovna nejšťastnější období. Kvůli špatnému prospěchu musí chodit do letní školy, jeho otec před pár lety odešel a nikdo neví, kam zmizel. Jeho starší bratranec Kyle, který je mu velmi blízký, je nadějný plavec a rád by se zúčastnil olympiády. Protože nemá peníze na trénink, narukuje do armády, která jeho plaveckou kariéru podpoří. Jednoho dne cestou do školy objeví Sawyer na pláži zraněného delfína. Neváhá a vyprostí ho ze sítě na kraby. Vzápětí přijíždí tým na záchranu zraněných mořských zvířat v čele s doktorem Clayem Haskettem a převezou delfína na záchrannou stanici. Tam se hned po škole vydává i Sawyer. Dovídá se, že Clayova dcerka Hazel pojmenovala delfíní samičku Zima. Zvíře je na tom velmi špatně, odmítá potravu a musí mu být odstraněna ocasní ploutev. Chlapec tráví na stanici celé dny a o Zimu s láskou pečuje. Vzápětí přichází další smutná zpráva, Kyle byl během výbuchu zraněn a má ochrnutou nohu. V nemocnici pro válečné veterány se Sawyer setkává s konstruktérem protetických náhrad, doktorem McCarthym, a žádá ho o sestrojení protézy ocasní ploutve. Díky rozsáhlým škodám po hurikánu se stanice ocitá ve velkých finančních problémech. Je rozhodnuto, že bude prodána a na jejím místě bude postaven hotel. A tak má Sawyer opět plné ruce práce, aby zachránil Zimu i celou stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (135)

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se díval zcela náhodou. Nic zvláštního jsem od něj neočekával; spíš naopak – domníval jsem se, že půjde o nějakou další USA přiblblou slátaninu. Byl jsem však mile překvapen. A i když je na mnoha místech děj přitažen za vlasy, je film dívatelný. Ani mi nevadilo, že průběh děje je zcela očekávatelný. Jasně z děje vyplynulo, že pro zdárnou výchovu dětí je potřeba řádná motivace. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pěkný filmeček, který mi ale extrémně pokazil český dabing. Je to zvláštní, ale co sleduji dabované filmy, tak většina dabovaných filmů od roku 2010 se mi úplně příčí. To dříve neexistovalo, ba naopak, mnohdy bylo příjemnější poslouchat náš dabing než originál. No kdybych hodnotil film bez ohledu na dabing, měl bych problém rozhodnout mezi 3 a 4 hvězdičkami. Je to totiž typická slaďárna s množstvím klišé a patosu, na druhou stranu je to také vcelku milý odpočinkový film, takže nebýt debilního dabingu především těch dětí možná bych zvažoval i 4 hvězdičky. Hned jak se ukáže na netu nějaká ucházející originální verze s titulky, tak si ji stáhnu a mrknu na ni. ()

Reklama

LencaN 

všechny recenze uživatele

Název mě napoprvé nezaujal, ale jsem ráda, že jsem Zimu viděla. Bylo to dojemné, poučné, trochu citové vydírání a předvídatelný děj, ale bylo to všechno příjemným zážitkem. Celé to na mě působilo jako nízkorozpočtový film, který má podobnou atmosféru jako Delfín Flip nebo Pobřežní hlídka, ale co mě dostalo bylo obsazení Morgana Freemana. To celý film pozvedlo a člověk nemůže jinak než uznat, že Freeman jako dobrosrdečný vědátor pasuje jako nikdo jiný (např. i v Temném rytíři). Kdyby obsadili místo Harry Connicka někoho výraznějšího, spíš by to ještě víc filmu prospělo. Takhle je to sice fajn snímek, ale v paměti asi dlouho neuvízne. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pohodový, takový povznášející rodinný biják o záchraně zmrzačeného delfína skrz pouto s malým klukem a vytvoření protetické ocasní ploutve. Vždy hravá Winter (to je ta ryba :-), která zde skutečně "hrála" samu sebe - což musím kvitovat, protože její digitální trikový dvojník pro pár pasáží vypadal dost lacině) zosobňuje inspirativně pozitivní přístup k životu s handicapem (ruku v ruce s prosluněným přímořským počasím a milými, hodnými, zapálenými lidičkami). Tady by se i kámen ustrnul = byl jsem lehce naměkko. ()

MrLinhy 

všechny recenze uživatele

Rodinná pohádka, která má dobrý konec, Filmů od Delfínech už to bylo více, ale tenhle je nejlepší. Jediné co mě vadilo, bylo to, že diváka chtěli emotivně dostat na beznohé děti atd :( . Asi by to mělo větší ohlasy, kdyby to nepojali, jako rodinný film, ale jako drama. K filmu jsem se dostal skrze Freemana, takže asi 70% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Delfína Wintera bolo možné skutočne sledovať naživo prostredníctvom webkamery, ako bolo znázornené vo filme, a to na stránke "www.seewinter.com". (joker211)
  • Nathan Gamble (Sawyer) si kvôli filmu prefarbil vlasy na hnedo. Prirodzená farba jeho vlasov je blond. (joker211)

Reklama

Reklama