Reklama

Reklama

Držitelka Oscara Charlize Theron si zahrála Mavis Gary, autorku literatury pro mládež a bývalou královnu krásy, která se brzy po rozvodu vrací do svého rodného městečka v Minnesotě. Chce si připomenout dny své slávy a také oživit dávný vztah se svým přítelem ze střední, který je však šťastně ženatý a právě se mu narodila dcera. Jenže návrat domů je mnohem obtížnější, než si představovala. Mavis se naštěstí spřátelí s bývalým spolužákem, který se stejně jako ona ještě nevymanil ze středoškolských dní... (Magic Box)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (325)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Trochu pomalejší rozjezd, říkal jsem si na začátku. Erková komedie, říkal jsem si před půlkou. Nuda, opruz, říkal jsme si za půlkou. Aspoň nějaký ty chytrý řeči s poučením, říkal jsem si na konci. Natočit film z pohledu lúzra, který není tak úplně lúzr, to chce odvahu. Finální pocit z filmu nemám tak špatnej, ale od půlky se to zvrtlo do nudnýho těžkýho dramatu, a vůbec celý děj byl víceméně o ničem, dalo by se říct k zamyšlení o životě, což je nejinspirativnější moment filmu. # příběh 5 | hudba 2 | humor 2 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 3 ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron je na obrazovke ešte len 30 sekúnd a divák vie o jej postave prvé-posledné. A tak sa to má s jej výkonom po celý čas, kedy z tej obrazovky vlastne ledva zlezie. "One woman show" v naviac aj v ostatných ohľadoch výbornom filme, ktorý napriek extrémnemu charakteru hlavnej postavy zostáva uveriteľný a je teda s čím sa zžiť, čomu sa pousmiať a pri čom zmrznúť až do morku kostí. Zvlášť ak je vám dnes tých 30-40. A pokiaľ v mnohých prípadoch tento typ príbehov končí zvláštne, akoby do prázdna, tak tu, cez posledný dialóg v kuchyni a jeho pointu, predviedol Jason Reitman taký elegantný kúsok, že vo mne nezostala ani len príchuť pachuti, naopak, labužnícky som mľaskol jazykom a tetelím sa vlastne doteraz. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Docela nevýrazný FILM pro single MILFky na to, jaké jména spojuje. Na Charlize se (opět) sakra dobře kouká a baví i poznávání její postavy, které je - spolu s interakcí s jejím vyvoleným Patrickem Wilsonem - motorem filmu. S postavami ve městečku, do kterého se vrátí z “velkého světa a úspěchu”, se ale v druhé polovině určitě dala rozehrát zajímavější, vícevrstvá vztahovka obohacující hlavní motiv. Nejlepší a vlastně jediná zapamatovatelná scéna filmu (oslava) z něj zároveň udělá příběhovou banalitku, kterou byste od filmu nečekali, “protože v něm přece určitě musí jít o něco více”. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ajajaj. Stalo sa to. Najslabší Reitman. Dôvod ale nie je ten, že by to bol zlý film. Herecké výkony sú zase raz fantastické a celé sa to nesie v realistickom duchu, bez zbytočného pátosu, alebo sentimentu. Film je obyčajným filmom o hľadaní seba samého, ktorý to ale celé hrá na ľudskejšiu a tým pádom aj úprimnejšiu rovinu. Problém je v tom, že prvú hodinu sa tam nedeje nič, čo by vás chytilo za srdce. Aj keď sú charaktery pevne rozostavené a ľahký humor ich v mnohom definuje, sú až tak pevne ukotvený v príbehu, že nás nemajú veľmi čím prekvapiť. Theron je naivná baba, vracajúca sa z mesta do zapadákova v ktorom vyrastala a v ktorom ju nikto nemá rád, aby dostala naspäť svoju starú lásku, ktorý je už šťastne vydatí a s dieťaťom. Patton Oswalt je zase stroskotanec a mrzák, ktorý sa neustále na niečo sťažuje a vo vzťahu ku Mavis(Theron) pôsobí ako mentor a hovorí jej to čo jej iný nepovedia. Ale až poslednú polhodinu začnú postavy aj príbeh smerovať niekam inam. Do inej - významovo bohatšej a dramaticky dokonalejšej roviny. Posledných 30 minút bolo úžasných a minimálne dokázali, že Reitman natočil ľudský a pútavý príbeh. Prvá hodinu mu podlamuje nohy hlavne vďaka scenáristickej snahe ukázať niečo staré novým spôsobom. Čo sa s časti vlastne aj podarilo. Young Adult sa tak stáva filmom, ktorý nie je tak veselý a krásny ako Juno, ani satirický ako Thank you for smoking a k myšlienke a dokonalosti Up in the Air má tiež ďaleko, ale jeho striedmosť, pomalosť a precízne herecké výkony z neho robia príjemnú žánrovú jednohubku, ktorá v správnom čase môže chutiť naozaj vynikajúco. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

No, pokud tohle máme řadit mezi Reitmanovy komedie, tak potom považuju za nutný ještě dopsat za další lomítko "horor", protože ta všudypřítomná fotka novorozeněte mi zezačátku fakt silně připomínala Carpenterův Halloween. :)) Každopádně Young Adult je slabej, doopravdy maximálně průměrnej snímek. Charlize oživila postavu domýšlivý nány, co si v jednom kuse něco domýšlí, a já osobně jsem se teda nikdy nepřiměl k tomu, abych jí aspoň nějak základně fandil (ani si nejsem jistej, jestli to vůbec bylo cílem filmařů; ale to je příliš neomlouvá, protože pak by se nedalo seriózně zajímat o ŽÁDNOU postavu). Co se příběhu týče, tak ten má potom hodně povrchně depresivní charakter a předevšim nesrozumitelnou pointu. Příště, Jasone, znovu a jinak, prosím. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo od 18. října 2010 do 3. prosince téhož roku v New Yorku a v Minnesotě. (ČSFD)
  • V scéne, kde Mavis Gary (Charlize Theron) vyťahuje v aute z kabelky kazetu, vidno, že je pretočená úplne na začiatok. Keď ju však dá do prehrávača, kazeta sa spustí počas piesne. (Laslo)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

20.04.2012

Moc pěkně se nám poslední dobou rozjela. V Znovu a jinak podala jeden z nejlepších výkonů kariéry a brzy ji uvidíme ve dvou filmech, které patří k nejočekávanějším trhákům letošního léta – ve fantasy… (více)

Reklama

Reklama