Reklama

Reklama

Šarmantní reportér místní televizní stanice, Adam Carlson, si nic nepřeje víc, než aby konečně mohl vypadnout z malého zapadákova na samém severu Aljašky a mohl se konečně stát "skutečným" žurnalistou někde v civilizaci. Místo toho objeví trojici vzácných velryb uvízlých pod ledovým příkrovem. Volné moře je 8 kilometrů daleko, a plejtváci tak dlouho pod vodou nevydrží. Z lokální zprávy se brzy stane celostátní senzace i díky zapálené aktivistce Greenpeace Rachel, která se snaží přesvědčit co nejvíc lidí i institucí, aby podnikli akci na záchranu ohrožených kytovců. Je to příběh o lidech, kteří při záchranné akci neváhají riskovat vlastní životy. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer

Recenze (80)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $20,157,300Tržby Celosvetovo $25,565,619Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,883,503 //počet predaných kusov 83,617Tržby za predaj DVD v USA $9,296,020 //počet predaných kusov 523,100║ Len povrchne lízle vo všetkých ohľadoch, vôbec to nemá patričný efekt, tvorcovia toto moc nezvládli. /40%/ ()

whack 

všechny recenze uživatele

V októbri 1988 tri veľrybovce sivé pri Point Barrow na Aljaške uväznil od otvoreného oceánu 8 kilometrový ľadovec. Následné záchranné akcie, vďaka miestnemu filmárovi a aktivistke Greenpeace Cindy Lowry (vo filme pomenovaná ako Rachel Kramer), nabrali medzinárodnú mediálnu pozornosť. Vidíme politikov, guvernéra Aljašky a riaditeľa ropnej spoločnosti, ako kvôli popularite prevliekli kabáty a naoko z nich boli environmentalisti, a tiež miestne kmene inupiatov, ktoré sa na záchrane podieľali. Zaujímavosť: V súčasnosti je celosvetovo zabitých asi 7400 ročne, čo je, vďaka aktivitám ochranárov, takmer 10krát menej ako v minulosti, predsa však veľké percento z tohto čísla tvorí ilegálny lov. ()

Reklama

tnp101 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, za normálních okolností bych šel do tří hvězd, ale mnoho místních reakcí se mi zdálo být až přehnaně negativních, takže maličko nadhodnocuji. Dobře, je to (až na jeden nečekaný zvrat) předvídatelné a jde svým způsobem o strašný kýč, ale možná i díky faktu, že líčí příběh inspirovaný skutečnou událostí, na mě film zafungoval - a pozor, to jsem vůči ždímačkám emocí často hodně kritický. Stopáž svižně odsýpala, animace velryb, pravda, nebyla očím lahodící, ale nešlo o překážku, která by zážitek degradovala, hudba pěkná, herci v pohodě a ani ten scénář nebyl úplně debilní - citelný mírný nadhled. Filmařsky solidní, příjemná jednohubka, kterou nic nezkazíte, ani pokud máme averzi vůči Greenpeace. Film je, mimochodem, ve výsledku mnohem lepší, než jak jej prezentují upoutávky. 70% ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Nádherný a smutný příběh o třech uvězněných velrybách mi vehnal slzy do očí, jelikož jsem též velkým zastáncem Greenpeace jsem ráda, že se jim povedlo dohnat obyvatelé po celém světě k tomu, aby jen neseděli u TV a nechali to plavat, ne! Přinutili je jednat. Dali do toho všechno! A tak to má na téhle planetě vypadat. :) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Mohla to být bomba, takhle je to jen lehce nadprůmerný filmeček, který ale stejně potěší. Drew já miluju odjakživa (její dabing je zde děsný), ale hlavně oceňuju celý příběh, který dost možná pomohl k ukončení Studené války mezi USA a SSSR. Ken Kwapis se ukazuje, že nemá moc velký talent, měl by se ještě hodně co učit, ale na druhou stranu A walk in the Woods se mu hodně povedlo :) Tak s přimhouřeným okem za 4 hvězdy, ať nežeru :D ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo na Aljašce. (Weasley)
  • V dnešnej dobe ľudia nechcú, aby snímky generované počítačom vyzerali skutočne. Chcú, aby vyzerali cool. "Išiel som do reality," hovorí K. Kwapis. (Cue1)
  • Greenpeace aktivistka, ktorá je vo filme pomenovaná ako Rachel Kramer (Drew Barrymore), sa v skutočnosti volá Cindy Lowry. (whack)

Reklama

Reklama