Reklama

Reklama

Přírodní katastrofa donutila lidstvo opustit Zemi a usadit se na nové planetě. O tisíc let později došlo ke konfliktu mezi mírovou organizací vedenou generálem Cypherem Raigem a mimozemskými tvory, kteří chtějí planetu dobýt. Mimozemšťané používají k boji monstra, která sice nevidí, ale dokážou vycítit, když má člověk strach. Pouze jediný muž, generál Cypher Raig, dokáže bezezbytku ovládnout svůj strach natolik, že nestvůry může bez obav zlikvidovat. Raige má syna Kitaie, pro něhož je ale spíše nadřízeným než otcem. Od jisté události nedokážou spolu normálně komunikovat. Osud tomu chtěl, aby otec se synem ztroskotali na planetě Zemi, která se mezitím vyvinula do nového ekosystému zaměřeného proti lidem. Pokud chtějí mít alespoň nějakou naději na návrat domů, musí se naučit spolupráci a vzájemné důvěře. (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (959)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky, protože na rozdíl od Stalo se se tu občas něco stane. Sice to nedává smysl, ale to ostatně ani samotný příběh. Jako by ho Will vymýšlel v polospánku nad synovou postelí. Co za magora ale vypráví dítěti podobně sektářský a emocí zbavený příběh o podřízení? Scientolog? Shyamalan točí některé scény pod sedativy, jinak by mu snad neuniklo, jak gumácky mu tam táta a syn defulují. Třešničkou na dortu je jakési eko poselství naroubované z neznámých důvodů na Bílou velrybu. Na pohádku kruté, na drama naivní, na akci chromé. Doufám, že to viděl ten mamlas, který Shye kdysi označil za nového Spielberga. Měl by si kleknout a říct, co cítí. A indický mistr by měl odejít do ústraní šňupat kurkumu. Což se snad konečně stane. Soudě podle efektů jde beztak o obří defraudaci 130i miliónů dolarů. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Z nejakého dôvodu mi to nevadilo. Pritom dôvodov na pohŕdavé odpľutie je dosť. Sú tam zásadné výpadky logiky (prečo vyspelí ľudia v budúcnosti nemajú poriadne búchačky a bojujú trápnymi kopijami, prečo havarovaná loď nevysiela záchranný signál automaticky, ale musí sa ručne vystreliť nejaká debilná "svetlica" atď, atď...), Jaden je na kopačku do tváre a má to nevýslovne hnusný dizajn (aj triky sú občas na seppuku). A predsa v tom je niečo, čo na mňa fungovalo. Zrejme ten univerzálny príbeh o zbližovaní otca a syna. Neustále trpiaci Will mi takisto neprekážal, ja som mu tú emócie neschopnú gumu celkom žral. No a na mládežnícku sci-fi je tam prekvapivo dosť krvi, odtrhnutých hnátov a napichnutých mŕtvoliek. A réžia sa tentoraz dala prežiť. Určite lepšie ako Airbender a Happening. Priemerných a nezhnusených 5/10 ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ono je hrozně snadné vysmívat se M. Nightovi, že napsal a zrežíroval další debilní scénář. Vlastně se cítím až provinile, že to dělám. Ale dělám a dělat musím, protože to prostě je hloupý, nedomyšlený, neživotný a hlavně velmi líný film, kde promyšlenost nepřesahuje hranice scény (někdy záběru), svět nežije, pouze "je", protože si všichni přečetli scénář. Hlavně to vše oplývá velmi neúměrným egem. Bohužel chybí zajímavý příběh, který by přesvítil ty neskutečné logické lapsy v ději. WTF scén je moc málo (ale jsou), aby to bylo vyloženě zábavné, takže je to především na kroutění hlavou, až z toho člověka bolí krk. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nemuselo jít o úplnou hovadinu. Jen kdyby Willík a Shyamalabong nespoléhali na to, že jim jedno ohrané téma vystačí na celovečerák, když ho obalí hromadou triků a nechutného designu a do jeho středu postaví nesympatického mamlase, kterému budete chtít po úvodním voiceoveru zarazit kopí do řitního otvoru. Malý Smith je tragéd, protože neumí hrát. Velký Smith je tragéd, protože ho pořád protlačuje do první ligy. A Shyamalan je... já vlastně nevím. V tomhle filmu byl očividně jenom jako dělník. Jenže většina kreativních rozhodnutí je úplně padlá na hlavu a výsledek je v podstatě stejně nekoukatelný (a míň campy, takže není tak zábavný) jako Bojiště Země. ()

juta 

všechny recenze uživatele

No když se do něčeho pustí Will Smith, tak to už musí být něco, ale musím říct, že tohle byla opravdu jen taková jednohubka. Všechno je sice dokonale udělané, ale chyběl tomu nějaký ten spád, který by cestu za záchranou poněkud oživil. Toho oživení jsem se nedočkal, přesto se z toho dokázal udělat celkem dobrý film, ale pro příště bych ještě přidal něco navíc. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Will Smith (Cypher Raige) dostal nápad na tento film po tom, čo videl dokumentárny seriál Přežít! (od r. 2005), ktorý priblížil nepríjemné dobrodružstvo otca a syna, ktorým sa pokazilo auto uprostred divočiny. (Greenpeacak)
  • Pracovným označením filmu bol názov 1000 A.E. (MikaelSVK)
  • Jedná se o první film, pro který byla použita digitální kamera Sony CineAlta F65, která se může chlubit 20megapixelovým CMOS čipem, který je teoreticky schopný dosáhnout rozlišení až 8k. (Illuminare)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Reklama

Reklama