Reklama

Reklama

Odpad

  • Brazílie Trash: A Esperança Vem do Lixo (více)
Trailer 1

Hrdiny filmu Odpad jsou tři kluci, jejichž domovem je centrální skládka v brazilském Riu. Každý den ji prohledávají v naději, že najdou něco, co jim alespoň na chvíli zlepší život. Netuší, že už ten příští nález jejich životy nenávratně změní. Tím mimořádným nálezem, který Rafaela, Garda a Rata čeká, je peněženka, která obsahuje zdánlivě nesouvisející změť poznámek, výstřižků a jeden klíč. Když se o ni ale začne zajímat policie a nabídne jako nálezné značnou sumu, uvědomí si, že našli asi něco hodně důležitého. Rozhodnutím nevydat nález do rukou úřadům se vydají na vzrušující a dobrodružnou, ale nebezpečnou cestu, jejíž směr jim bude pomáhat určovat právě obsah peněženky. Ten totiž není standardním nepořádkem, který máme v peněžence všichni, ale důmyslným kódem, jehož rozlousknutí může jednoho vysoce postaveného člověka pořádně klepnout přes prsty. I proto policie rozjela tak usilovné pátrání. I proto jeden detektiv tak usilovně hledá Rafaela, Garda a Rata. Čím blíž jsou k rozluštění záhady, tím je nebezpečí větší. Ostatně, komu by chyběli tři kluci, kteří žijí na skládce? (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (166)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Asi trošku sklamanie. Nevedel som presne čo mám čakať, ale nebolo to zlé. Príbeh odohrávajúci sa v brazílskom Riu. Viem, že tam je prevažná časť populácie chudobná, ktorá žije v slamoch a preto som azda čakal niečo iné, keďže sa to malo odohrávať na smetlisku. Pre mňa osobne dosť rozporuplný film pre vela reality, ale aj podivného scénara, ktorému som neuveril. Tak moc som chcel udeliť 4*, ale nie je začo. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že pár podobných filmů už existuje, takže cestička byla (naneštěstí) prošlapána. Ale na druhou stranu musím říct, že se pořád jedná o zajímavou a pro nás diváky svým způsobem exotickou podívanou. Prostředí, ve kterým se film odehrává, je naprosto neskutečný a musím uznat, že fakt nechápu, jak tam ty lidi takhle můžou žít. Samozřejmě film má k dokonalosti daleko, nějaká ta berlička se najde, ale jinak jsem byl spokojenej a bavil jsem se. Mírnej nadprůměr tomu sluší... ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Kino Bohumín, 4.1.2015: 1* dolů za emerický závěr. Takto to asi v Brazilii nechodí. Nicméně reálie jsou vyobrazeny dobře i drsnost onoho prostředí spolu s neuvěřitelnou mírou korupce a brutality i vůči dětem. Potěšily i zmínky o MS ve fotbale. Ono to určitě nebylo úplně košér. Film se mi líbil, až na ten závěr, i když jsem zkorumovaným padouchům samozřejmě nepřál. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Anglická adventura v brazilských kulisách. 1) Film je v prvním plánu dobrodružství, ve druhém sonda do života a uvažování mládeže v brazilském slumu a ve třetím plánu obžaloba sociálních poměrů v zemi. Problémem je, že tyto různé roviny se vzájemně trochu ruší a překážejí si._____ 2) Po hbitém začátku se tempo zhruba po hodině zpomalí poté, co jsou karty vyloženy. Čím déle film trvá, tím je horší a horší, ale pod tři hvězdičky neklesne._____ 3) Otevřeně homosexuálního režiséra Stephena Daldryho, narozeného 1960 nebo 1961 - různé internetové zdroje nabízejí různé možnosti - proslavil Billy Elliot a od té doby dělá většinou zajímavé filmy._____ 4) Skvělé výkony podali Rickson Tevez (chytrý kluk Raphael), Eduardo Luis (černoch Gardo) i Gabriel Weinstein (Rato s melírem). Jejich věk jsem nezjistil._____ 5) Na rozdíl od běžných zvyklostí mladí herci získali svůj plat během několika let na splátky prostřednictvím svých rodičů to create a sustainable income for them and create medical and educational support systems, řekl režisér._____ 6) Výstižný koment: Radek99***, F.W.Colqhoun***. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Sláva, nazdar Olympiádě a MS ve fotbale. Město bohů z jiného úhlu pohledu, kde oběti nejsou zároveň vrahy. Chápu ten sociální, až náboženský vykupitelský podtón. V případě těchto děti se jedná o zvláštní kombinaci dobrodružství a syrové společenské kritiky. Politické systémy v Latinské Americe jsou velmi divoké a nepředvídatelné. Odrážejí chaotickou, emocionální a živelnou mentalitu/kulturu. 69%. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Riu de Janeiru v Brazílii a ve městě Old San Juan v Puerto Ricu. (willy1)
  • Scénář byl napsán anglicky a poté pro štáb a herce přeložen do portugalštiny. (Terva)
  • Skládka byla z hygienických důvodů uměle vytvořena speciálně pro natáčení. (Terva)

Reklama

Reklama