Reklama

Reklama

Odpad

  • Brazílie Trash: A Esperança Vem do Lixo (více)
Trailer 1

Hrdiny filmu Odpad jsou tři kluci, jejichž domovem je centrální skládka v brazilském Riu. Každý den ji prohledávají v naději, že najdou něco, co jim alespoň na chvíli zlepší život. Netuší, že už ten příští nález jejich životy nenávratně změní. Tím mimořádným nálezem, který Rafaela, Garda a Rata čeká, je peněženka, která obsahuje zdánlivě nesouvisející změť poznámek, výstřižků a jeden klíč. Když se o ni ale začne zajímat policie a nabídne jako nálezné značnou sumu, uvědomí si, že našli asi něco hodně důležitého. Rozhodnutím nevydat nález do rukou úřadům se vydají na vzrušující a dobrodružnou, ale nebezpečnou cestu, jejíž směr jim bude pomáhat určovat právě obsah peněženky. Ten totiž není standardním nepořádkem, který máme v peněžence všichni, ale důmyslným kódem, jehož rozlousknutí může jednoho vysoce postaveného člověka pořádně klepnout přes prsty. I proto policie rozjela tak usilovné pátrání. I proto jeden detektiv tak usilovně hledá Rafaela, Garda a Rata. Čím blíž jsou k rozluštění záhady, tím je nebezpečí větší. Ostatně, komu by chyběli tři kluci, kteří žijí na skládce? (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (166)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale čekala jsem víc :-(. Film Odpad mě zaujal, ale nenadchnul. Trailer slibuje špičkovou podívanou ze života tří chlapců z chudé země, kteří na skládce na které pracují najdou docela důležitou peněženku a roztočí se kolotoč naprosto nečekaných událostí. To se sice stalo, ale místo opravdu špičkového dramatu mě naštvalo vytrhování z děje zpověďmi kluků. Napadlo mě, jestli je možné, že by se taková událost stala v reálném životě. I když co my víme co se děje v USA apod.. Líbil se mi závěr filmu, ale neoznačila bych film jako naprosto nejlepší co jsem kdy viděla. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Až se budete dívat na tohle video, budu asi mrtvej, protože mám něco na jednoho politika............. Těch pět hvězd je na místě. Už dlouho jsem se takhle u normálního snímku nepobavil. Čekal jsem nějakou ušmudlanou Cestu ven, cestu z něčeho, cestu do Anglie, kde je všechna zadarmo - no prostě, Brazílii na vás. Ta skládka je živobytí a svět dnes prostě tone v odpadcích. Dnes je skoro všechno zabalené, opředené umělou hmotou, igelitem, papírem a dalšími obaly, které už možná ani neumíme identifikovat. CITÁT - Policajtům nevěřím, jednají s lidma jako s odpadem........... Policejní brutalita je fakt brutální, jízda v autě je horor. CITÁT - Všechno bude v pořádku, nic se nepokazí......... Vůbec jsem nečekal takové dobrodružství, povedený hudební doprovod, středně dobrá kamera a zajímavostí je herecké obsazení. Zpočátku se mi vůbec nelíbilo, ale o několik minut později, bych ho už neměnil. Po dlouhé době jsem šel z kina naplněn a hlavně s chutí si koupit dvd až to vyjde. 90% ()

Reklama

Košoun 

všechny recenze uživatele

Stephen Daldry dokázal natočit poutavý film, který se klouže na hranici kýče. Někdy tu hranici lehce překročí (hlavně v posledních minutách), ale většinou si jen tak pohrává s diváky a často si budete říkat: "Není to už moc?" Ale není. Také díky skvělým hereckým výkonům, v čele se sympatickou trojicí chlapců. Nejvíce mě ovšem zaujal netradiční záporák v podání Seltona Mella. Skvělá je atmosféra brazilského Ria, podpořená dobrou kamerou. Nejdůležitější na filmu je samozřejmě ale otevřená kritika brazilských poměrů, korupce, chudoby... Pokud si my Češi myslíme, že se máme špatně nebo nějak extrémně nespravedlivě, tak nemáme. A to věřím, že tento film nakousává tak desetinu problémů Brazílie. Kdyby nebylo pár nesrovnalostí ve scénáři (postava učitelky) a příliš kýčovitě idealizovaného závěru, tak dávám 5*. Ale rozhodně doporučuji! ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Presne pri tomto filme sa dokazuje to, že nie všetky novinky, ktoré uvádzajú v kine sú hodné vstupenky ! Film ma veľmi zaujímavý námet a zároveň myšlienku (z čoho sa prosím pekne dalo vyťažiť veľmi veľa). Všimnite si ale pôvod filmu - Brazília / Veľká Británia a to je vlastne kameňom úrazu. Film je celkom "sračkoidný" a stupidne natočený, vo veľa úsekoch nezmyselné scény. Obrovská škoda a zároveň šťastie, že som na ten film nešiel do kina. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Milionář z chatrče reloaded. Stephen Daldry má sice řemeslo výtečně v malíku a umí ve správnou chvíli přijít s řádně působivou a drsnou scénou. Jenže mu nejde onu drsnost tamních podmínek a kýčovitou pohádku tak efektně, jako se to před lety bravurně povedlo Boyleovi. Hlavní dětská trojice mi navíc nebyla příliš sympatická a v závěrečné třetině tvůrci až nepochopitelně šlápnou na brzdu a finále tak skončí výrazně za očekáváním. Slušně zrežírovaný nadprůměr vás ale čeká i tak.70% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (4)

  • Skládka byla z hygienických důvodů uměle vytvořena speciálně pro natáčení. (Terva)
  • Natáčelo se v Riu de Janeiru v Brazílii a ve městě Old San Juan v Puerto Ricu. (willy1)
  • Scénář byl napsán anglicky a poté pro štáb a herce přeložen do portugalštiny. (Terva)

Reklama

Reklama