Poloviční šance
Akční / Dobrodružný / Komedie / Drama
Francie, 1998, 110 min
Patrice LeconteHudba:
Alexandre DesplatObsah
Mladé Alici zbyla z celé rodiny jediná věc - důkaz, že jejím nikdy nepoznaným otcem je jeden ze dvou dobrodruhů v podání Jeana-Paula Belmonda a Alaina Delona. Jejich setkání s sebou přináší nečekaná dobrodružství a překvapení. Nestárnoucí hvězdy francouzského filmu si v akční komedii s chutí zahrály s mladou, neméně známou herečkou a zpěvačkou Vanessou Paradis. (oficiální text distributora)
Gemini
Nějakou dramatickou tvorbu (kterou oba představitelé hlavních rolí zvládali, když na to přišlo) tentokrát nečekejte. Je to taková oddechovka jak pro herce-přátele, tak pro diváky...akce je prokládaná skvělým legionářským humorem, Vanessa Paradis se skutečně chová jako dcera svých filmových otců, prostě pohodička. 70%(10.3.2003)
Tosim
Alain Delon a Jean-Paul Belmondo dokazují, že nejsou jako Arnold Schwarzenegger a spol. Jsou to totiž herci a hrají dobře i ve starším věku, jde jim to prostě tak dobře jako za mlada :-)(4.7.2003)
Enšpígl
Dvě ikony francouzského filmu nám naposledy ukázaly co znamená akční komedie. Co znamená hrát a bavit. Bavit sebe, bavit své přátelé, bavit nás - jejich fanoušky, bavit diváky. Z každé společné scény Delona a Belmonda bylo vidět s jakým nadhledem si dělaji srandu ze své image a svého věku. Trojka Paradis, Belmondo a Delon je mnohem více sexy než kdejakej plastikovej materiál v časopisu Playboy. Tímto filmem odchází dvě hvězdy jedné mimořádně povedené éry francouzského filmu. Nezklamali, rozdali pár dobře mířených ran pěstí, prohnali se autem i helikoptérou rychlostí kulového blesku, zdevostovali všechno v okolí a za zvuků střelby s úsměvem na rtech odešli navždy z tohoto žánru. A jak se rozloučil Jean - Paul Belmondo z akcí ? Tak jak to umí jenom on. Přechod z jedoucího auta do vrtulníku v 65 letech bez zastoupení kaskadéra. Rozloučení hodné největšího frajera filmového plátna všech dob.(30.4.2007)
║Rozpočet $32miliónov║Tržby Celosvetovo $5,200,000║(6.4.2010)
Faidra
Muži nestárnou. Tedy někteří. Delon s Belmondem si mohou s klidem zazpívat "jsem to já jak zamlada, stejný věci mě napadaj," a hrají s chutí, temperamentem a šarmem, které si s jejich dříve narozenou tvorbou nijak nezadají. Trojlístek ideálně doplňuje paní Deppová coby nejkrásnější a nejroztomilejší nezvedená dcerka pod francouzským sluncem. Jestli dva matadoři francouzského filmu patří do starého železa, tak většina těch mladších náleží do kategorie dřevo, a to určené na podpal. Merci beaucoup, messieurs, j´adore vous!(4.8.2007)
dobytek
Je to taková kombinace akčního filmu a komedie Otec a otec. Celou dobu jsem si řikal, že tohle už jsem viděl v nějakym jinym filmu a bylo to lepší. Navíc Belmodno i Delon ve svym pokročilym věku mi moc jako poslední akční hrdinové neseděli. Zejména Belmondo mi připadal už takovej vyčpělej. Pro mě to je celkem obyčejnej film a naprostej průměr.(20.3.2007)
choze
Dvě vyšeptalé hvězdy francouzských kriminálek na stará kolena v průměrné akční komedii. Zdalipak se něčeho takového dočkáme i od Slye a Arnieho?(9.6.2008)
gr8 escape
pohodová oddechovka a Belmondo i Delon se jako filmový pár sovědčili(2.9.2007)
sud
Návrat dvou velkých Francouzských hvězd, Jean-Paul Belmonda a Alaina Delona. Příběh sice nijak originální není, ale to není důležité. Důležitá je symbióza hlavních postav a herecké výkony. A po této stránce film nezadrhává ani v nejmenším.(7.5.2007)
lesumir
Výborný návrat dvou těžkých kalibrů! Tohle se mi opravdu moc líbilo!(15.11.2008)
petaspur
Dva bývalé frajery, okrášlené bílým a štříbrným vlasem, nečekaně navštíví jejich dcera. Jejím otcem může být samozřejmě pouze jeden z nich, ale nároky na taťkovství sličné dívčiny si dělají oba naparující se senioři. Nemají se příliš v lásce, ale nehodlají sedět s rukama v klíně, když po dcerunce natahuje své dlouhé prsty ruská mafie. Aktivní důchodci si rychle vzpomenou na filmografii svým mladých let, pokusí se ignorovat bolesti v zádech a vydávají se, se sarkasmem na rtech a kanóny v rukou, zachránit ohroženého potomka.(8.9.2009)
Rimmer100
3* za Belmonda a Delona(29.4.2007)
LiVentura
Poslední výstřel, poslední docházející dech..(9.12.2006)
WANDRWALL
Vzpomínají. Při natáčení. užívají si ho, ví, že už jich moc nebude. Belmondo už je nyní zápasící o život. Delona to čeká. Ale tehdy, tady, když tohle natáčeli, tak to jen tušili a doufali, že to bude co nejpozději. Narodit se oba o sto let dřív, tak by si ve filmu ani neškrtli. Protože film byl ještě v plenkách. Takhle prožili život s filmováním.(1.4.2011)
Chrustyn
Dva veteráni francouzského filmu se poprvé spojili a vznikla z toho celkem slušná akčně komediální podívaná.(31.8.2007)
Kimon
Teda ! ... ti dva dědci vůbec nejsou k zatracení. No, už to není jako za mlada, ... dře to, ale jde to. :-)(24.11.2008)
borsalino
Tak trochu průměrná kriminálka, která je v příběhu tak trochu "mimochodem". Hlavní dějová linie se odehrává v určení otcovství půvabné Vanessy Paradis. Jde o příjemný a odpočinkový film, ale pozor na očekávání, abyste nebyli zklamaní...(25.12.2007)
Frenegonda
Moji oblíbenci ... i v letech zůstanou mými oblíbenci. Nemůžu si pomoct(17.10.2007)
buldock
Nenáročná , klišovitá a dobrodružně laděná jednohubka , ve které se objevuje a dle svých fyzických možností pokročilého věku se snažící předvádět různé eskapády "nestárnoucí duo ikon francouzské kinematografie" Belmondo - Delon. Tu křehkou ženskou část osazenstva nám obstarává Vanessa Paradise , která je zpestřením celého snímku. Ideální odpočinkový film na nedělní odpoledne nejen pro fandy obou herců. 59%(16.7.2008)
fannah
Viděl jsem o dost lepší filmy jak s Belmondem, tak s Delonem.(29.1.2007)