Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výborný thriller a ještě lepší komedie. Oba žánry se organicky mísí ve filmu režiséra Patrice Leconta Poloviční šance, kde se po sedmadvaceti letech, po snímku Borsalino, sešli Jean-Paul Belmondo a Alain Delon. Film se tak stal důstojným připomenutím jejich herecké a v neposlední řadě i kaskadérské kariéry; po scenáristické i režijní stránce je působivým holdem dvěma zářivým osobnostem francouzské kinematografie... Alice se dostala do vězení díky své životní vášni – luxusním autům, která ukradne, projede se v nich a pak je nechá spořádaně stát. Měsíc po smrti své matky dostane kazetu, ve které se jí matka svěří, že se ve svém mládí zamilovala do dvou mužů najednou, každý z nich tedy má poloviční šanci, že byl otcem její dcery. Po propuštění z vězení Alice postupně navštíví majitele autobazaru Léa Brassaca, bývalého legionáře, a zámožného lupiče klenotů Juliena Vignala. V první chvíli se oba brání, ale zakrátko je posedne otcovská láska, žárlivost a řevnivost. Alice je mladá a krásná, a tak netrvá dlouho a přivolá řadu problémů. Potíž je v tom, že se dostane do sporu zrovna s ruskou mafií, která se snaží ovládnout celou Francouzskou riviéru. Oba „hoši“ si tedy připomenou staré dobré časy, kdy používali svou sílu, dobrou mušku, odvahu a kdy se často velmi dobře bavili. (Česká televize)

(více)

Recenze (149)

choze 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy francouzských kriminálek připomínají na stará kolena svoje eskapády průměrnou akční komedií (spolu si zahráli už v BORSALINOVI). Vanessa Paradis je sice rozkošná, ale chybí výraznější záporák, linie s policajtem je jakási nedomrlá, gerontofóry působí spíš improvizovaně, než vtipně a akce nabídne hlavně pyrotechnické orgie. Zdalipak se takového reunionu dočkáme i od Slye a Arnieho? P.S.: Tak jsme se dočkali a dopadlo to stejně neslavně. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

A mě se to líbilo. Dva velikáni francouzského filmu s kterými jsem vyrůstal se sotva mohli rozloučit lépe. Je to střelené, odkazy a vtípky na předešlé role Delona i Belmonda tu a tam pomrkávají na diváka a padouši jsou vzhledem k žánru až dementní...ale to nevadí. Spektakulární tyátr pro konec kariéry, který může urazit jen nevděčného diváka. A mezi ně se já tedy nepočítám. *** No přeci to nemůžete hodnotit vážně. Takže, není to dechberoucí drama, ani praštěná komedie. Je to něco mezi tím a ke gangsterské komedii to má asi tak nejblíž. Dávám zasloužených 75% (protože jsem 10% ubral za Vanessu Paradis, moc jí nemusím) a mačkám slzu v oku za poslední výstup Jeana Paula Belmonda z jedoucího auta po provazovém žebříku do letící helikoptéry. Byl to frajer... ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Dva bývalé frajery, okrášlené bílým a štříbrným vlasem, nečekaně navštíví jejich dcera. Jejím otcem může být samozřejmě pouze jeden z nich, ale nároky na taťkovství sličné dívčiny si dělají oba naparující se senioři. Nemají se příliš v lásce, ale nehodlají sedět s rukama v klíně, když po dcerunce natahuje své dlouhé prsty ruská mafie. Aktivní důchodci si rychle vzpomenou na filmografii svým mladých let, pokusí se ignorovat bolesti v zádech a vydávají se, se sarkasmem na rtech a kanóny v rukou, zachránit ohroženého potomka. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

S potěšením jsem se včera v televizi znovu podívala na skvělou francouzskou krimikomedii s mými milovanými hereckými veterány, kteří ani po letech neztratili nic ze svého šarmu. I když zápletka možná není originální, tak celý příběh je vtipný, dynamický a zábavný, nemluvě o excelentních hereckých výkonech. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě při srovnání třeba s Borsalino a spol. pohádka. Ale tito dva moji z neoblínenějších z toho udělali velmi pěknou pohádku... Zvládnem to ještě?... Za mě: jistěže... Jsou s nimi lepší filmy, ale tahle pohádka se mi prostě líbí. Elektronické vychytávky, pěkný káry konce devadesátek, ještě Vanessa k mé oblíbené dvojici. Takže méně než 4* já prostě dát nemůžu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, kdy Léo Brassac (Jean-Paul Belmondo) odhalí svůj hangár plný zbraní Julienu Vignalovi (Alan Delon) a dvojice si bere zbraně, je podbarvena hudbou z filmu Borsalino (1970), kde si herci zahráli společně poprvé. Na film odkázuje Delon otázkou: "Dokážeme to ještě?" (Arnost.Dadak)
  • Na konci filmu sedí oba hlavní hrdinové v parku v Kanadě a kouknou na velkou budovu kanadské banky. Ve filmu Bezva finta (1985) Belmondo coby hlavní postava filmu vykradl právě kanadskou banku. (Arnost.Dadak)

Reklama

Reklama