Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (183)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Za nic na světě si nevzpomenu, proč jsem si zrovna tento film přidal do sledování na CSFD ještě dlouho před tím, než byl natočen. V té době jsem snad ani nevěděl, kdo je Michael Shannon. Teď vím, že se jedná o velmi charakterního herce s ohromnou dávkou charismatu a celé tohle drama táhne na svých bedrech. Zahrál si chladnokrevného (a v tomhle případě je to pravda) vraha podle skutečné předlohy, který dle svých slov zabil přes sto lidí. Na film se dobře dívá, nemá hluchá místa a herecké obsazení je na jedničku. Winonu Ryder ani Chrise Evanse jsem skoro nepoznal :). ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Jo, Jo, Jo !!! Tímto filmem se Michael Shannon nadobro zařadil mezi moje top herce, jeho filmová dvojrole (zabiják bez svědomí vs. milující otec rodiny) je naprosto famózně sehraná, na tento film jsem koukal s otevřenou pusou až do závěrečných titulků - další z řady pro mě totálně nepochopitelného ratingu !................moje hodnocení = 9 z 10. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Lehké zklamání. Snad to chtělo nápaditější režii nebo jinou posloupnost vyprávění (Iceman sice vzpomíná, ale zcela lineárně), či snad hlubší scénář (kromě hlavního hrdiny jsou ostatní jen plochými postavičkami vystřiženými z papíru). Pak by to třeba nebylo tak předvídatelné a nezáživné. Jediné, co doopravdy funguje, je Michael Shannon, který film tahá z vod průměru. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Interesantní námět, zkratkovitý přepis, exkluzivní Michael Shannon. I tak by se dalo odbýt hodnocení Icemana, který mapuje "kariéru" rodinné tradice ctícího hitmana, Richarda Kuklinskiho. Režisér, Ariel Vromen, těží nejen ze svého solidního řemesla, ale především z vyváženého obsazení a to jak v rámci žánru mazáka Raye Liotty, z polohy hezounka vymanuvšího se Chrise Evanse, nebo kdysi hvězdné WInony Ryder. V kontextu s hereckou kvalitou skutečně zamrzí v jak mělkých vodách příběh Kuklinskiho životem prosviští, protože Michael Shannon je ve všech polohách hercem, ze kterého nejen jeho oponentům tuhne krev v žilách a podobně ambivalentní postavy zvládá levou zadní, aniž by se opakoval. The Iceman je kvalitní žánrovkou, která si ale v kontextu s reálným podhoubím a vloženým tvůrčím potenciálem zasloužila velkorysejší pojetí, než jen tento náčrt. 78% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • V závěru filmu, kdy Richard Kuklinski (Michael Shannon) dává kočce smrtící prášek ze sendviče, aby se ujistil v jeho účincích, sendvič není scela připraven. V dalším záběru jsou však sendviče krásně ozdobeny a naservírovány. (PauloZ)

Reklama

Reklama