Reklama

Reklama

Nesvatbov

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Srdce si nedá poroučet.  Starosta středně velké vesnice se snaží dát dohromady třicátníky, kteří zbyli na ocet. Slovenská vesnice Zemplínske Hámre pomalu ale jistě vymírá. Její starosta, generál ve výslužbě, se ale nechce vzdát. Ke svému boji s třicátnickou samotou používá různé prostředky: nabízí nemalou finanční odměnu za každé nově narozené dítě, nabádá místní rozhlasem k plození dětí a nakonec uspořádá seznamovací večírek pro „nezavrabčené“. Najdou si naši hrdinové konečně životní partnery? Sociální inženýrství 21. století v situačním dokumentárním filmu Eriky Hníkové, který výběrem tématu a způsobem zpracovaní navazuje na předchozí úspěšné snímky ŽENY PRO MĚNY a SEJDEME SE V EUROCAMPU. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

swamp 

všechny recenze uživatele

U tohoto "dokumentu" Eriky Hníkové jsem se výborně bavil, především pak v jeho druhé půlce. Z tohoto hlediska se mu opravdu nedá nic upřít. Výhrady mám však k samotné formě, kdy se na druhou stranu jako o dokumentu nedá hovořit téměř vůbec. Výpovědní hodnota téměř žádná a to je škoda, protože potenciál tady byl. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Přísný diktát od STAROSTlivého generála. Pak nemáme vymírat, když se v uzavřené kolonii lidi do sobe nezamilovávají. Na druhou stranu alespoň nedegenerujeme. A na humanismus brzo doplatíme a východ(ní náboženství) nás brzo převálcuje. Viděno na iDNES.cz. PS: EH starostovi nelhala. Jeden z posledních záznamů byla soukromá akce zvukaře. On jediný slyšel co si ti dva na fotbalovém zápase povídají a nenechal se zastavit. (MFDF Jihlava) ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Nechcem vopruzovať, ale príde mi to robené "na kolene", tzv. rýchlokvasenina. Som polovičný dedinčan, preto výber lokálu aj ľudí (až na starostu, ktorého naučené/polopatistické rečičky nemožno počúvať ani zo srandy) odobrujem, no koho pre pána Jána napadlo také sprčené a stuhnuté párovanie? O občanoch (aj keď si viem domyslieť) viem prd, prečo sú sami, prečo sa chcú zoznámiť, mali by sa vôbec kvôli nízkej pôrodnosti brať a vstupovať tak do (čo raz zložitejšieho) zväzku manželského keď sami nevedia čo chcú? Iniciatívne zapájanie sa autorky? Vypracovaná forma? Ale kdeže, skôr než seriózny, látku aspoň rámcovo riešiaci záznam sa tento galimatiáš podobá na reality-show "Veľký brat sa pozerá", v ktorej si furt niekto niečo mrmle pod nos, nič prevratné sa nerieši a zdá sa, že dotýční sú braní ako smiešne figúrky, zachytenie bežného človeka (bez výsmechu) by sami pozdávalo teda viacej. Podarená je však parketová tancovačka v kulturáku, kedy v rýchlejšom tempe tanečníci predvádzajú svoje "shakeovacie" schopnosti a taktiež rozjarí tradicionálne východniarske nárečie. "Ta ona neprídze." :-) A tým to končí. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Z představy, že mě rozhlasem nahání starosta, abych se šel párovat, mi je celkem blbě. Ten starosta to vůbec bral až moc náborářsky. Seznam účastníků, předběžné odhady kdo s kým, přemlouvání těch, kteří nemají absolutní zájem. Pokud by se snažil organizovat společenské akce nezávazně na tom, jestli na nich někdo počne, tak by jeho počínání bylo docela sympatické, ale jeho verbovací potřeba ve mně vyvolávala podobné pocity ponížení jako u dotyčných nebožáků. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Plně chápu oba dva pohledy na tenhle dokument snažící se prozkoumat fenomén singles. Místy skutečně vtipné, výsledek je ale takový neukotvený, bez poselství, s velkým množstvím volnosti. Hníkovou mám rád od dob, kdy na sebe upozornila Ženami, které se rády a často mění. Sledovat ale postavičky malé vesnice, kteří se stávají zřejmě i nedobrovolnými hrdiny vyprávění a posléze na plátně i posměchu, může někomu vadit, ba dokonce v něm vyvolat slušnou depresi. ()

Galerie (5)

Související novinky

Reklama

Reklama