Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorovi kontroverzných KIDS, newyorskému fotografovi Larrymu Clarkovi, zachutila sláva a tak sa ju snaží zopakovať s ešte väčšou dávkou sexuálnej otvorenosti. Zatiaľ čo v KIDS bol sex medzi deckami niečím, čo im ničilo životy, v Ken Parkovi už decká žiadne životy nemajú a sex je pre ne tým posledným, čo ich drží nad vodou. Ústrednými postavami sú mladý kalifornský skateboardista a jeho kamaráti, a veľkú rolu tu hrajú tiež rodičia a starí rodičia, ktorých vzťah k deťom (a naopak) je stredobodom sociálnej kritiky filmu. Vo filme sa prelínajú štyri individuálne príbehy, pričom zvraty v deji prichádzajú vo chvíľach, kedy by sme ich očakávali najmenej. Kameraman a spolurežisér filmu Ed Lachman zhŕňa jeho posolstvo do krátkej repliky: "Aj dospelí aj mladí, všetci sú obeťami." (POMO)

(více)

Recenze (287)

mustafa 

všechny recenze uživatele

Mladiství v USA pouze souloží, fetují a zase souloží. Celý film je ujetý a pěkně láznivý a celkem nechutný. Koukat na masturbujícího chlapíka s opaskem kolem krku vyžaduje opravdu silný žaludek, neváhám tuto scénu označit jako nejnechutnější, jěštěže video umí přetáčet. Jestli takovým způsobem žije byť jen polovina Ameriky, tak se jejich kontinent žene do záhuby. Vše podstatně a důležité z tohoto "veledíla" vyplývá z trefného plakátu. Nemůžu si pomoct, ale bylo to strašně podobný filmu Gummo, kdoví jestli to byl záměr. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč zavírat oči a ohrnovat nos? Prostě se některé věci dějí a dějí se naturalisticky, tak proč je nějak přikrášlovat. Samozřejmě nedějí se asi v takové koncentraci jako v tomto filmu, ale to si pište, že takoví někteří mladiství jsou, takoví jsou někteří rodiče a takto žijí některé rodiny a nejen v USA. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Takmer odpadová, miestami vyložene nechutná, záležitosť od režiséra, ktorý kedysi vďaka kontroverzným KIDS kosil slávu uznania. No už jeho ďalšie projekty (ŠIKANA) ukázali, že predčasne. Starý pán nevie pracovať s príbehom, postavami, hercami, ani s ďalšími nepodstatnými záležitosťami, ktoré robia film filmom. Kým u KIDS som mu to ešte bol kvôli drsnej téme schopný tolerovať a dokonca to pokladať za plus, ďalej sa to nedá. Jediným dôvodom, prečo som rád, že som KENA PARKA videl, sú odvážne erotické scény, miestami hraničiace s pornom. ()

ybuko 

všechny recenze uživatele

Vetsina komentatoru na csfd je uplne mimo. Tohle je castecne soft a castecne nadsazena verze toho, co Larry Clark prozival ve svem mladi v Oklahome. Doporucuju si vygoolit nejake jeho dokumentarni fotky. Stejne jako v Kids zbavuje filmove teenagery hollywodskeho pozlatka, ktere je videt vsude jinde. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Jaký je message tohoto filmu mi zůstává skryto. Nevím co si z něj mám vzít. Měl šokovat sexuálními scénami? Nic hrozného. Nebudu se nad tím pohoršovat...proč taky. Tyto a násilné scény (např. vražda v posteli) ale ve filmu působily dost samoúčelně. Celé to nepůsobí jako celek, nemá žádnou vypovídající hodnotu. Jde o jakési nahlédnutí do životů několika nešťastných lidí, kteří se nedokáží smířit s např. úmrtím blízkého, nevyjádřenou sexuální orientací, nudou, despotismem rodičů...Film bohužel nic nevyřeší (což by nevadilo), ale nepředkládá ani nějaké finální rozuzlení, myšlenku nebo názor k zamyšlení (což už vadí:-)...Pár námětů je tam zajímavých, ale brutálně nedotažených do konce. Takže pouze 2 hvězdy. Pro fanoušky Prison Breaku - ve filmu hraje Brad Bellick;-) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film bol zakázaný v Malajzii a Singapure. (Paldiny)
  • Filmovalo sa v kalifornskom mestečku Visalia a v San Fernando Valley, ktoré patrí k Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Finálnu verziu scenáru, ktorú napísal Harmony Korine, ešte pozmenil režisér Larry Clark. Clark sa pôvodne snažil napísať scenár k filmu sám. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama