Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné zapadlé vesnici ve švýcarských Alpách se zničehonic roku 1975 objeví tajemná, uhrančivě krásná žena. Ujme se jí vesnický policista a snaží se zjistit, kdo neznámá němá žena je. Množí se dohady, že přišla z vysokých hor, kde osamělí pastevci dělají mnohdy nepředstavitelné věci, aby si opatřili ženskou společnost. Při tom vyjde na světlo to, co mělo zůstat utajeno. Do zdánlivě spokojeného světa vstoupí tragédie plná chtíče, šílenství a vražd. (Das Filmfest)

(více)

Recenze (64)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jedného dňa postihne malú, tichú Alpskú dedinku nečakaná tragédia. Miestny pomocník farára sa obesí vo zvonici. Vzápätí sa objaví neznáma žena, ktorá nijak nekomunikuje, je otrhaná a značne zanedbaná. Miestny obyvatelia začínajú šíriť zvesti, že jej príchod z hôr je predzvesťou všetkého zlého čo ich postihlo. Nemej ženy sa nečakane ujíma miestny obecný policajt Reush, ktorý si dáva za úlohu zistiť, odkiaľ sa mladé dievča zobralo a či má naozaj nejaký súvis s miestnou tragédiou. Označenie mysteriózny krimi thriller by tomuto filmu sedelo viac. S hororom totiž nemá veľmi veľa spoločné. Niekoľko prvkov z tohto žánru sa objavuje až v samom závere. Vďaka príbehu a jeho rozuzleniu, priemerné dielo – 60%. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ahojte. Len som chcela napísať toto...aha, takže takto , že film sa Mi veľmi páčil , lebo sama žijem s rodičmi bez emócií v horách...a je tam aj pekná príroda ...a tak. Niekedy sa stane niečo neočakávané , ale aj to je vopred očakávané a bez emócií . Sme (s)proste " vyčaptaná rodinka "a ešte toto , že nemáme ani net . Ale keď som to videla v rádiu, Mne sa to páčilo. Uvažovala som že cez turistu udelím totej diablici nejaký bod , ale nemala som žiaden. Keď filmárikovia odbehli ,začali sa sypať. Povedala som si, že dám " čojaviemštvorku " . Uvažovala som aj o 2násobku , ale zistila som , že sa to nedá. Teraz , keď premýšlam , ( už viem , ako sa to robí ) , chcela som dať nulu - no ani to sa vraj nedá - len odpad - ten je už ale dávno vynesený. A keď mutter zvrieskla " vier " ,tak som sa rozhodla. To je asi všetko. Už musím ísť. Film som vlastne ani nevidela , lebo som musela...ísť. Mutter ale povedala - " schreib du ratte zu CSFD " ( hatte gemacht ). Keď sa navráti Vater , možno pridáme emotívny bodík za Alpy . Mám vás rada -ahojte. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Vlastne to bolo veľmi podobné ako švajčiarsky Marmorera, akurát sa presúvame zo zatopenej dedinky do krásnych Álp. V mestečku sa objaví záhadná neznáma a prináša zo sebou len problémy (a smrť). Poniektorí ju chcú zabiť, iní pomôcť, a nájdu sa aj takí, ktorí si chcú len užiť, na čo možno aj doplatia. Je podľa mňa škoda, že taký zaujímavý námet bol tak nezaujímavo spracovaný, aj keď nakrútené to bolo pekne, tá stopáž to zase pochovala. Dosť som sa nudil, najmä v prvej polovici to bolo fakticky o ničom. Aspoň v tej druhej som sa dočkal nejakých zaujímavých zvratov, ale v závere sa tam motali viaceré časové pásma a napokon som ostal domotaný aj ja. Dá sa to síce bez väčších problémov pozerať - už len vďaka príbehu, peknému horskému prostrediu a pár mŕtvolám, ale žeby som to nejako odporúčal, to povedať nemôžem. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Kdyby se za mnou táhla jak smrad naprosto šukézní černovláska, co by se mi chtěla dostat do kalhotek a jako bonus by věčně držela hubu a reagovala agresivně na všechno a všechny okolo, byla bych štěstím bez sebe, zamkla bych se s ní doma a od rána do noci skotačila. Místní polda neni tak chytrej jako já a tak místo, aby panenku prznil tak chce pořád něco vyšetřovat a veškeré jasně dané nabídky k mrdu odmítá. To naopak vypečená dvojice v horách, s jedním retardem navíc jako bonus, ví zcela přesně co má dělat a tak si naše panenka zašoustá víc než jí je nakonec libo. No a jelikož je drobátko mstivá a kam čert nemůže, tam nastrčí kun...ženu, tak se jí celkem obstojně daří poštvat lidi proti sobě, bafnout tolik, až by z toho jedna potratila nebo se nadšeně vrhne do umění taxidermie. Nejlepší na tom je její bezelstnej pohled, jasně říkající, že na vycpávání lidí slámou není nic špatnýho a s úsměvem Vám k tomu nabídne kafe, co se naučila vařit. No nežrali by jste jí? Já jo, já chci pozvat na kafe a budu mrtvoly vycpávat klidně s ní, však je to celkem zábava na dlouhý večery, kdy zrovna blbne wifi. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Viděno během Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. Film číslo 21 - Švýcarsko. Po německém propadáku a rakouském průměru jsem musel svým oblíbeným německy hovořícím zemím dát ještě jednu šanci a to se mi vyplatilo. Dostalo se mi vynikajícího žánrového zážitku a právě v rámci žánru nemohu hodnotit níže než plným počtem. Švýcarům se podařilo vybudovat strašidelnou a napínavou atmosféru, a ačkoli jsem se díval za bílého dne ve vlaku, nebylo mi dobře na duši. Naštěstí za mnou nikdo neseděl, tak jsem nemusel být nervózní z toho, že mě někdo uškrtí. Nicholas Ofczarek se mi líbil už jako ďábel v Jesus liebt mich, nyní uspěl v docela jiné poloze. A obsadit do hlavní role dvorní herečku snímků Catherine Breillat je doslova majstrštyk. Tak to napotřetí vyšlo. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama