Reklama

Reklama

Evidence

všechny plakáty
Trailer

Štyria najlepší priatelia vyrazia na výlet spojený s kempovaním. Ryan túto cestu chystá už dlhšie, pretoťe chce nakrútiť dokument o kamarátovi Brettovi.Pri prechádzke lesom si táborníci čoskoro uvedomia, že tu nie sú sami. Ich cestu skríži tajomná postava, ktorá ich začne loviť. (Slavigrom)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Hned po dokoukání akčňáku Dragon Eyes jsem měl ještě sílu, a tak jsem si řekl, že se pro změnu nechám bát. Navíc z nabídky filmů o paranormálních jevech, resp. found footage mi tento chyběl "do sbírky", tudíž shlédnutí na sebe nenechalo dlouho čekat. Evidence v podstatě hodnotím kladně. Hodinka a čtvrt se rozhodně dala zvládnout, navíc já jsem u sebe ani na moment nezaregistroval pocit nudy. Hororů podobného ražení jsem viděl už opravdu hodně, a tak mám dobrou možnost srovnání a tento řadím určitě k těm povedenějším. Styl "Found footage" je opravdu jen pro fandy, ke kterým se řadím. Chápu, rozklepaná kamera není nic moc, ale mě to nevadí, navíc to dodává na autentičnosti a diváka to více vtáhne. Poslední 20-ti minutovka byla taková chaotická, každou chvíli v jiné místnosti. Místy mi to připomínalo hru Counter-Strike. Každopádně, když film skončil, po necelých 80-ti minutách jsem si pořádně vydechnul a tep se mi opět vrátil do normálu. Tento typ hororů hodnotím zpravidla mezi 75% - 40% a zde jsem byl relativně spokojen. Tedy...66% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadalo, jako by se hodně naštvaný lesní mýval, medvídek, či jiný tvor obývající lesy Severní Ameriky rozhodl ze svého teritoria vyprovodit skupinku poměrně nesympatických a jednoduchých teenagerských dítek. Tato parta mladistvých, sestávající se ze dvou dívek a dvou chlapců přináší typický a obehraný formát vyskytující se snad téměř v každém současném hororu pro konzumní mladistvé publikum. Takže, tato parta se vydá do lesů, nikoliv poznávat a vnímat krásy přírody, ale pořádně se ožrat, nechat po sobě v lese bordel a zase táhnout dom. Jeden z hochů začne ihned frflat při představě, že by měl ujít zhruba 800 m pěšky s tornou na zádech. Mezi skupinou začne po chvíli panovat napětí a obavy, protože všichni mají pocit, že zahlédli něco "divného." Místo toho, aby se raději vydali zpět, stráví v lese ještě několik dalších nocí. Zatímco jeden je nebývale sobecký a chce za každou cenu točit dál, druzí chtějí urychleně pryč. Poté se film přehoupne do druhé poloviny a to, co začalo jako obyčejný a nikterak se žánrově odlišující "Hand Cam Horror", se v druhé části stává skutečným bojem o přežití s nečekaným a možná i dost šokujícím odhalením. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

No, film je zpočátku úplně stejný jako všechny tyhle "Projecty". Parta lidí jde na výlet (s kamerou samozřejmě) do lesa. Pak začnou slýchat takové ty příjemné hlasy divných stvořeníček, které jistě nikoho z vás nevyděsí. Holky křičí, kluci poháněni vidinou prsou, jdou odvážně hledat původ těchto hlasů. To je prostě klasika, ale od druhé poloviny se film totálně přesune na jinou kolej a servíruje nám tu největší noční můru. Režisér tímto ode mě dostává hvězdu navíc, protože konečně ten film vybočuje ze všech těch pořád dokola omýlaných témat a ukazuje nám úplně něco jiného. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

NEJLEPŠÍ FILM NATOČENÝ RUČNÍ KAMEROU, který jsem kdy viděl (Rec nepočítám, pochopitelně). Nebudu si tady stěžovat na třaslavou kameru a nepřehlednost v určitých pasážích filmu, protože přesně tohle se přece od filmu natočeného ruční kamerou, který má prezentovat reálnou hrůznou skutečnost, musí očekávat. Pokud jste to neočekávali, jednu hvězdičku si dejte sami sobě za vlastní neschopnost odhadnout film, ne tvůrcům, kteří s mizerným rozpočtem pár tisíc dolarů, dokázali rozehrát doslova peklo na scéně. Jak už je zde několikrát psáno, první polovina filmu se nám snaží naznačit, že Evidence je dalším tuctovým levným shitem, který pojednává o vraždění nebohých teenagerů v lese duchem, monstrem anebo jiným ocasem, kterého si volí jako hlavního vraha do svých filmů jiní impotentní tvůrci "real" hororů natočených ruční domácí kamerou. Druhá půlka ale dokonale pochcává tu první, splachuje dosavadní děj do záchodu a představuje zcela novou situaci a zápletku, která je doslova famózní a ukazuje, že scénáristovi od začátku vůbec nešlo o těch pár hlavních postav, ale o tu brutální závěrečnou jízdu, kde napjatě očekáváte tradiční hororové klišé (uklidnění situace, tříminutové rozbory situace, plán) a nikdo vám ho nedopřeje. I když o příběhu vím po jeho skončení úplné hovno a o osudu 3/4 hlavních postav taky, vůbec mi to nevadí, byl to zkrátka těžce originální a prvoplánový záměr tvůrců a já jim tleskám. Evidence je zkrátka protiproudový horor, který se vymyká všem zaběhlým pravidlům tohoto žánru, takže pokud chcete originální film, pusťte si tohle. Chcete to své? Stáhněte si další normovanou sračku ze série Saw a vyprávějte kámošům, co na horory čumí jen na Nově, že máte na kontě další "drsný" horor, kde se za celou stopáž nezatřásla kamera. Zdejší celkové hodnocení beru za špatný vtip... 100%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ze začátku docela fajnové, avšak od momentu, kdy tam začnou pobíhat ty zmutovaný opice, jsem byl střídavě zklamaný a nasraný. :-D Sice konec se snaží přijít s něčím zajímavějším než jen mutantní zrůdou, ale nelíbilo se mi to. Na třesoucí se kameru jsem ochoten ještě přistoupit, ale na černou obrazovku nebo ještě hůř neustále zrnící obrazovku, se opravdu rád nedívám. Děj jsem nepochopil, nebál jsem se v podstatě vůbec, protože kdo by se taky bál, když není nic vidět, a když už něco vidět je, tak je to jen k smíchu? Pro mě teda zklamání, viděl jsem už mnohem lepší Found Footage, jak to zde odborně nazýváte. 40% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v Santa Clarita v Kalifornii. (Laslo)
  • Mená všetkých štyroch hlavných postáv sú totožné s krstnými menami hercov. (MaxForValue)
  • Herec Ryan McCoy (Ryan) je autorom scenára, Ashley Bracken (Ashley) mala na starosti make-up a spoločne sú aj producentmi tohto filmu. (MaxForValue)

Reklama

Reklama