Reklama

Reklama

Evidence

všechny plakáty
Trailer

Štyria najlepší priatelia vyrazia na výlet spojený s kempovaním. Ryan túto cestu chystá už dlhšie, pretoťe chce nakrútiť dokument o kamarátovi Brettovi.Pri prechádzke lesom si táborníci čoskoro uvedomia, že tu nie sú sami. Ich cestu skríži tajomná postava, ktorá ich začne loviť. (Slavigrom)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Značný amaterizmus je cítiť, ale aj tak musím uznať, že sa jedná o solídnu filmársku prácu. Dokonca si dovolím povedať, že sa jedná o film, ktorý využil 'found footage' základ a posunul ho do takých hraníc, do akých sa to nepodarilo ešte žiadnemu inému filmu (aby však človek pochopil, musí ho vidieť celý). Samozrejme sa nejedná o žiadnu bombu, občas je cítiť priemernosť a nelogickosť, dokonca aj to, čo je na filme prelomové má hneď niekoľko nedostatkov, ale už len tá snaha sa neskutočne cení. Ryan McCoy mal jasnú víziu a od začiatku vedel, čo chce natočiť. Či sa mu to podarilo alebo nie záleží na vás, podľa mňa s menšími výhradami áno, ale musí sa mu nechať, že práve túto jeho "ambicióznu" stránku postráda veľa tvorcov a aj z toho dôvodu sa Evidence vybočuje od ostatných žánrových filmov. Možno nie spriama najlepší, no zato pravdepodobne najoriginálnejší found footage horor, ktorý som videl. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako obvykle! Amatérský kameraman má parkinsona, v lese jsou nějací bubáci, hysterické kravky ječí, namachrovaní idioti se mění ve vyděšené trosky a všichni dohromady se chovají jako banda právně nezpůsobilých mentálů. Pak k se ale cosi zvrtne a místo do obvyklé žumpy to vyústí do totální, dojezdové noční můry naspídovaného programátora Halflajfu. Konečně zase někdo našel pásku, u které se jeden paranormálně neuaktivizoval obvyklým kokotickým schématem "jsem zneuznaný retard, ale mamka mi koupila kameru a točit s ostatními chlapci amatérské porno s duchy už mě nebaví". ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Found footage filmy mám vcelku rád, ale jen tehdy, když mě z nich nebolí oči a Evidence není bohužel tím případem. I přestože hlavní postavy používají HD kameru, problém je tentokrát v šílené rozlítanosti obrazu a výsledek je takový, že celou druhou polovinu není prakticky nic vidět. Námět se zpočátku jevil zajímavě, ovšem nakonec z toho vylezla slátanina, u které jsem se ani moc nebál. A to asi dobře nebude. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tentokrát poplavu proti proudu, mě ten film totiž strašně nasral. Přišlo mi, jakoby se tvůrci snažili do něj nacpat všechny úspěšný pseudodokumentární horory poslední doby, aby si zajistili spokojenost většiny diváků. Takže to, co se zpočátku jeví jako x-tá variace na Blair Witch Project, se postupně promění na multi-subžánrovou kaši, která zanechá spoustu otázek, ale žádnou odpověď. V jednoduchosti je síla, což není bohužel tenhle případ. Na druhou stranu bych kecal, kdybych tvrdil, že jsem se chvíli nebál, ale ta zmíněná překombinovanost a rušivá kamera to prostě zabíjí. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No týkrávo- z mého pohledu neuvěřitelné překvapení, které mě nadchlo tak, že i přes otravný hlas rozumu, který šeptá, že je to spíše čistá čtyřka, na to nakonec tu pátou hvězdu přilepím. Protože-to co se ze začátku jeví jako další tuctová blairpitchovina(která musí zákonitě skončit zmatenou naháněčkou temným lesem, listím a kapradím), se po vcelku pohodovém rozjezdu a chvilce povinné hysterie přehouplo do adrenalinem napumpovaného přespolního běhu, který má až videoherní drive a je vlastně plný videoherních prvků. Fandové Half-Life znají armádní go-go-go!-sound ampliónů, vysílaček, helikoptér a střelby do zmrdů vyskakujících z temných koutů. Tyhle děcka si na chlastačku v lese prostě fakt vybraly špatný čas a místo, protože v tomhle polopodzemním komplexu uprostřed USA pustiny se něco vážně nehezky vymklo z rukou... Jediným vážnějším nedostatkem je kamera, která se v cca polovině něják nehezky pochroumá a začne chvilkama až epilepticky chrčet a blikat-což po nějáké době působí spíše rušivě.. Přes drobné nedostatky(které jsou už ale skoro poznávacím znamením subžánru) jde bezpochyby o jeden z těch lepších členů rodiny Founfootagových. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Mená všetkých štyroch hlavných postáv sú totožné s krstnými menami hercov. (MaxForValue)
  • Herec Ryan McCoy (Ryan) je autorom scenára, Ashley Bracken (Ashley) mala na starosti make-up a spoločne sú aj producentmi tohto filmu. (MaxForValue)
  • Natáčanie prebiehalo v Santa Clarita v Kalifornii. (Laslo)

Reklama

Reklama