Reklama

Reklama

Chris Farraday se kdysi pohyboval za hranou zákona, když pašoval zboží ze Střední Ameriky do USA. Patřil mezi špičku a v mafiánech vzbuzoval strach. Dokázal ale včas odejít. Bohužel mladší bratr jeho ženy se rozhodl začít tam, kde Chris přestal. Ze strachu před šťárou nechal pašovanou zásilku utopit v moři a teď po něm jde místní narkomafie. Chris se ocitá před těžkou volbou, buď nechá svého švagra zemřít, nebo se vrátí k tomu, co kdysi uměl nejlépe – k pašování. Aby splatil švagrův dluh, bude muset na nákladní lodi propašovat velmi cenný náklad. Celá akce se ale od samého počátku nevyvíjí dobře... (TV Nova)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (474)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Do doby, než se přepadne dodávka, jsem si jenom odškrtával políčka, v nichž jsem měl napsány figurky a situace, které jsem viděl jinde. Ne že by to od té chvíle bylo jinak, ale pak se to hrdinům doopravdy posere a začne to mít ty správné grády, jaké se od podobné žánrovky očekávají. Za dobře použitou ruční kameru plus, za postavy, které až na tu Wahlbergovu postrádají lepší profil, mínus. 3 a ½. [Do týdne si na to nevzpomenu.] ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mistr kameraman si asi doma v koupelně zpívá, " zoom mám rád a na tom filmu je to doufám znát. Zoomovanie mám zo všetkého najradšej, to sú moje chvíle najkrajšie." Škoda, že pan kameraman se svou úchylkou obtěžuje i mě, protože jinak ten film má drive, a parádně graduje. Mark je pro tyhle role naprosto vynikajcí a v okamžiku kdy se fakt nasere, doslova smrkám nedočkavostí, co se stane v přístím záběru. Dobrej film zmrvenej kameranem idiotem, pokolikátý už ??? ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Walberga považuji spolu s Damonem za herecké esa a jistoty. Tady byl zpočátku za obvyklého suveréna, než začal machrovat a prakticky nezměnil svůj výraz v žádné situaci, takže docela zklamání. Možná mu to nařídil režisér, který v akčním žánru zjevně ještě neumí chodit, jestli vůbec bude kdy umět. Akční žánr má svá přísná pravidla a nesnese vybočující experimenty, jinak vyjde jako fraška nebo slátanina, které se nedá věřit, natož někomu fandit. Scénář zpočátku vypadal slibně, nabalující se dluhy a komplikace mají obvykle co nabídnout, ale nesmí se to zpackat. Poslední 2/3 se nevím proč odehrávaly v noci a já kočka divoká ani domácí fakt nejsem. Se závěrem mi nepřišla ani radost z lupu, ani pocit, že si jej někdo zaslouží. Spíš mi celá akce kontraband vyšla nemorální, nevkusná a zbytečná. Což se v mém případě jako skalní akční fanynky naprosto neslučuje, protože když to má úroveň, neřeším klady ani zápory, ale vlastní sympatie, schopnost umění a kvalitu provedení. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je nemít žádná očekávání, což vzhledem k nízkému hodnocení je celkem snadný. O to víc pak člověk může být spokojenější s výsledkem a já zklamaný rozhodně nejsem. Tempo je solidní, námět poutavý, škoda jen toho happy-endu a občas zmatečné kamery. Pro nenáročného diváka však dobrá podívaná. 75% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Štýlová žánrovka - nič viac, nič menej. Dalo sa z toho vyťažiť viac, ale až príliš to zaváňalo náhodnosťou, v rozhodujúcich momentoch hrá každá sekunda v prospech hlavných hrdinov, a to malo od realistickosti pomerne dosť ďaleko. Takže hlavným kameňom úrazu je prehnane vykonštruovaný scenár. Komerčný feeling filmu Kormákurovi tiež moc nesvedčí a temná atmosféra vo filme nenastane tým, že použije tmavšie filtre. V mnohých scénach som mal pocit deja-vu, zvraty tiež nepriniesli pocit prekvapenia, postavy sú pomerne stereotypné, ale svoju úlohu splnili. Potešilo najmä duo záporákov, soundtrack a akčné scény, ktoré spravili tento film pozerateľným a držali ho v tempe. 60%. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu si spolu zahráli bratři Mark (Chris Farraday) a Robert (John Bryce) Wahlbergovi. (Duoscop)
  • Film je natočený pomocou ručnej kamery. (Sufferer)

Související novinky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (více)

Washington a Wahlberg jsou bouchači

Washington a Wahlberg jsou bouchači

09.02.2012

Z pašeráckého thrilleru Kontraband se vyvinul příjemný malý hit. Není divu, že režisér Baltasar Kormákur a hlavní hvězda Mark Wahlberg opět spojí síly. Akční krimi 2 Guns napsal scenárista Blake… (více)

Wahlberg, Foster, Ribisi a mafie

Wahlberg, Foster, Ribisi a mafie

06.12.2010

Může se zdát, že Mark Wahlberg teď bude hrát ve všem. Nepochybně se jedná o součást kampaně před uvedením boxerského dramatu The Fighter, ale jeden projekt je tady už dávno a natáčení začne už v… (více)

Reklama

Reklama