Reklama

Reklama

Chris Farraday se kdysi pohyboval za hranou zákona, když pašoval zboží ze Střední Ameriky do USA. Patřil mezi špičku a v mafiánech vzbuzoval strach. Dokázal ale včas odejít. Bohužel mladší bratr jeho ženy se rozhodl začít tam, kde Chris přestal. Ze strachu před šťárou nechal pašovanou zásilku utopit v moři a teď po něm jde místní narkomafie. Chris se ocitá před těžkou volbou, buď nechá svého švagra zemřít, nebo se vrátí k tomu, co kdysi uměl nejlépe – k pašování. Aby splatil švagrův dluh, bude muset na nákladní lodi propašovat velmi cenný náklad. Celá akce se ale od samého počátku nevyvíjí dobře... (TV Nova)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (474)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Kontraband je sračka. Baltasar Kormákur by mohl být klidně i z Etiopie a nic by to na mém hodnocení nezměnilo. Strašně, ale opravdu strašně jsem se nudil. Míru znudění nelze ani slovy popsat, takže ji popisovat nebudu. Každopádně mě příběh od prvních minut totálně nezajímal. Mezi herci to byl samý debil a kokot. Sympatie jsem necítil vůbec k nikomu. Bylo mi totálně jedno, jak to celé dopadne. Toužil jsem pouze po tom ať to brzy skončí. Bohužel se to celé táhne hrozně dlouho. Skutečně nevím, jestli jsem byl pouze tak nevhodně naladěn, nebo jestli je film skutečně až taková sračka. Bohužel, druhé zhlédnutí neplánuji. Celé mi to prostě přišlo neobyčejně debilní. Přesně takhle si představuji dokonalý odpad. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zápletkou mi to zprvu připomínalo 60 sekund, ale na to jsem rychle zapomněl a užíval si solidní adrenalinovou pašeráckou jízdu, kde se hlavní hrdinové chovali takřka uvěřitelně, což je v žánru docela ojedinělá věc. Herecky to taky sedlo. Wahlberg hraje pořád stejně, ale právě podobné role mu sedí a těžko by se hledal vhodnější adept. On a Kate byli ovšem upozaděni opět výborným Benem Fosterem. Ten kluk má talent od Boha. 70% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nelákalo ma to. Hovoril som si, že to bude opäť jedna z priemerných akčných zábaviek, ktorú budú o rok vysielať všetky komerčné stanice. Nakoniec ma presvedčilo meno režiséra, tušil som trochu iný prístup. To sa z veľkej časti potvrdilo. Film má spád, neustále graduje až do finále. Asi bude lepšie filmy vždy podceňovať, potom budú mnohí z nás spokojnejší. Príbehy o vydieraní a "poslednom kšefte" tu už boli x-krát, ale nie vždy sa to podarí takto namixovať. Mám len dve výhrady. Z Panamy sa im s dodávkou podarilo ujsť až nečakane hladko a K. Bakinsale by sa v igelite zadusila už po dvoch minútach...Toto mohli urobiť reálnejšie. Najviac ma potešila "plachta". Poznám Pollockove obrazy a na tej plachte som sa celý čas bavil. 70%. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Představte si Dannyho parťáky (plán, humor, vše se daří, dobrá atmosféra) bez humoru, větší drama, větší napětí, od začátku jdete do kšeftu z donucení, protože je váš švagr idiot (a jako diváka vás to strašně sere) a navíc se podělá, co se dá, a říkáte si, že se to nedá stihnout a není to zrovna balzám na dobrou náladu. Prostě film za 3* s jedním výbuchem smíchu. Plus je, že přes laciný a okoukaný začátek to není tak čitelné, má svou originalitu i zvraty. # Jen tak mimochodem byl celkem nezvyk vidět po Underworldu Kate "v civilu". # příběh 6 | hudba 6 | humor 1 | akce 5 | napětí 4 | pustil bych si znovu 6 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Vidět zase jednou slušně odsýpající žánrovku, která si na nic nehraje, je radost. Jednohubku plnou promyšlených plánů, a plánů v plánech, s hrdinou, který je vždy o krok dopředu, přestože jde všechno od desíti k pěti, co může, to se podělá, a na každém kroku čeká nějaká ta zrada, podraz nebo problém. Tempo šlape, gradace ani jednou neklopýtne, příběh mě vtáhl a tak jsem Wahlbergovi držel všechny palce co jich mám a bez výčitek přivíral oči před občasným klopýtnutím v logice i před výpomocí v podobě její deformace. Do historie žánru díru neudělá, ale užil jsem si to s maximální spokojeností. A Pollock "plachta" pobavil. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (13)

  • V průběhu proplouvání nákladní lodi plavební komorou Panamského průplavu můžeme vidět velícího kapitána u řídícího kormidla. To by za skutečných podmínek bylo jen velmi těžké obzvláště proto, že lodě daných rozměrů jsou v daných místech naváděny speciálně vycvičenými piloty provozní společnosti Panamského průplavu. (Conspi)
  • Film je natočený pomocou ručnej kamery. (Sufferer)

Související novinky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (více)

Washington a Wahlberg jsou bouchači

Washington a Wahlberg jsou bouchači

09.02.2012

Z pašeráckého thrilleru Kontraband se vyvinul příjemný malý hit. Není divu, že režisér Baltasar Kormákur a hlavní hvězda Mark Wahlberg opět spojí síly. Akční krimi 2 Guns napsal scenárista Blake… (více)

Wahlberg, Foster, Ribisi a mafie

Wahlberg, Foster, Ribisi a mafie

06.12.2010

Může se zdát, že Mark Wahlberg teď bude hrát ve všem. Nepochybně se jedná o součást kampaně před uvedením boxerského dramatu The Fighter, ale jeden projekt je tady už dávno a natáčení začne už v… (více)

Reklama

Reklama