Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na dnešní státní svátek jsme pro Vás připravili veselou pohádku s písničkami o kouzelnici Valentýně, o zamotaném pátrání po zmizelém baronovi a o síle správného slova. Stačila jedna malicherná hádka, trocha roztržitosti a paní Valentýna z knížecího rodu Rybenských (L. Šafránková) omylem začarovala svého snoubence barona Lumíra Mokřenského (V. Vydra) do podoby osla. Takový malér je ovšem třeba utajit, zvlášť když Valentýna nemá potuchy, jak kouzlo zvrátit… Valentýnin bratr kníže Lev (B. Klepl) zuří, neboť plánovaným sňatkem mělo konečně dojít k naplnění jeho celoživotního snu: propojení rybníčků Mokřenských a Rybenských v jeden velikánský chovný rybník! Proto záhy nabídne ruku své dcery Adélky (M. Issová) Lumírovu bratrovi baronu Rudolfovi (J. Dulava). Adélka se však před časem zamilovala do sympatického cizince Eduarda (V. Dyk) a on její city nadšeně opětuje bez ohledu na jazykovou bariéru. Takový zmatek může vyřešit jen jediné kouzlo – kouzlo lásky. (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

Black-star 

všechny recenze uživatele

Pěkná, vtipná osvěžující a svérázná pohádka o lásce a kouzlech jedné popletené čarodějky. Všechno by bylo únosné a i sympatické až na jedinou vadu na kráse a tou je paní neherečka MARTHA ISSOVÁ - neumí a neumí hrát, své texty odříkává jak když neumí do pěti počítat bez citového zabarvení a spíš všechny věty říká jak otázky - prostě ta mi úplně pila krev. Problém je že všude hraje stejně a ještě to hraje tak, že ji člověk nevěří jediné slovo. Proto jen 2 hvězdy. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Místy hloupoučká, jinde zase neskutečně milá a krásně naivní moderní pohádka s tradičním pohádkovým projevem Marthy Issové, který je naštěstí umenšen ve prospěch krásných hereckých projevů Šafránkové, Boba Klepla a především výtečného Dulavy. Písničky a hudba Jaroslava Uhlíře jsou chytlavé a příjemné, prostředí skutečných exteriérů zajímavé, digitální triky solidní. Podařená pohádka. Rok výroby podle filmových titulků 2010! ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Valentýno, už jsi četla Zámecký zpravodaj ??" ;) I když zámecká Vydra vypadá jako osel a soudě podle Dyka tahle pohádková inscenace patří mezi ty novější kusy, mezi nimiž těch opravdu dobrých není ani jako Šafrán(k)u, platí Kouzelná tetička Valentýna z pera šikovné veteránky Jarmily Turnovské za nesmírně zdařilou záležitost.. Rozhodně i dík umírněné režii Zuzany Hojdové-Zemanové a její v rámci žánru nezvykle důsledné i zajímavé práci s mizanscénou a intertextovými vtípky.. Uhlíř tradičně bezchybný.. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Martha Issová je opravdu neherečka a Dykova angličtina je fakt kůlovní :-) K hereckým výkonům nemám (kromě Issové) žádné výhrady - obsazení je opravdu hvězdné. Písničky byly tak divné, jako by je napsalo pětileté dítě, a děj zkrátka neměl spád. Takže shrnuto: Nebýt hvězdných hereckých výkonů, byla by to jen další nepovedená polistopadová pohádka. Chybí jí šmrnc a šťáva - a s tím nic nezmůže ani tetička Valentýna. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

V každé pohádce je nějaký záporák - čarodějnice, čerti, strašidla nebo aspoň zlý král. V Kouzelné tetičce Valentýně ne. Je tu jen princezna, která chce zhubnout a princ z Anglie. A k tomu zpívají infantilní písničky, možná to bylo to chybějící Zlo. Ale Šafránková je neodolatelná, stejně jako česko-anglická mluva sira Eduarda. Je to taková milá jednohubka na nedělní odpoledne. Opakované shlédnutí ale nedoporučuji. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na zámku Dětenice, záběry Sluneční brány byly filmovány na zámku v Hořovicích. (rakovnik)

Reklama

Reklama