Reklama

Reklama

Albatros

  • Velká Británie Albatross
Trailer 2

Sedmnáctiletá rebelka a přírodní živel Emelia (Jessica Brown Findlay), začíná pracovat jako pokojská v Domu na Útesu, malém hotelu na jižním pobřeží Anglie, který vede nefunkční rodina Fisherů. Jejich také sedmnáctiletá dcera a věčná "šprtka" Beth (Felicity Jones), se rychle s Emelií spřátelí a vznikne mezi nimi silné pouto. Emelie ví vše, co dnešní teenageři potřebují. Jak sehnat alkohol, jak s přehledem sbalit kluka a jak si užívat života bez zábran. To se samozřejmě nezamlouvá matce Beth (Julia Ormond), a tak čeká na vhoudnou příležitost, jak se jí zbavit. Do hry ale vstupuje otec (Sebastian Koch), který v krásné a divoké Emelii vidí více než jen pokojskou a to se terpve začnou dít věci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (59)

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Tatínek, spisovatel po uši namočený v tvůrčí krizi, kterému doslova vtrhne do života mladá sexy dračice, díky níž už nemusí podstatnou část svého dne trávit brouzdáním po internetové stránce www.bestteensluts.uk. Naštěstí film nabídne i něco navíc a postava Jessicy Brown Findlay postupně více čí méně ovlivňuje každého člena jedné krásně dysfunkční rodiny. Nádherné prostředí anglického ostrova Man, povedené herecké výkony a fakt, že sedmnáctiletou Beth hrála skoro třicetiletá Felicity Jones, to je bohužel skoro všechno co mě na tomto snímku zaujalo. Na druhou stranu ale nemůžu mluvit o čisté nudě, svoje fanoušky si Albatross určitě najde. Mimochodem trošku se mi nabízí srovnání s Gervaisovým Cemetery Junction (myslím tím v rámci britské tvorby o teenagerech). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď je nezávislý film charakterizovaný tým, že sa premieta vo filmových kluboch, tak by som Albatrosa nezávislým filmom nenazýval. V kine by som si totiž hovoril, že toto by som radšej pozeral v telke. Čo som aj učinil. Pripadalo mi, že film je nato, čo sa v ňom odohráva až príliš britsky free, že sa v ňom trochu nešťastne mieša presladenosť so situáciami, ktoré by v reáli mohli vyústiť do tragickejších následkov. Scenár tak zachraňujú prirodzení herci. Ormond a Koch sú tu kvôli prilákaniu pozornosti divákov a účel to splnilo. Taká menej ambiciózna verzia Americkej krásy. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Máme tu zřejmě nejžhavější britskou herečku současnosti - Jessicu Brown Findlay. První polovina filmu má silný erotický náboj, a i když jako celek to rozhodně není žádný originální trhák, tohle komediální drama (rozhodně to není čisté drama) by si fanoušky získat mohlo. I kdyby to byli jen pubertální chlapci, které naláká několik pěkných hereček v traileru (mimochodem, Jessica si to tričko ve filmu opravdu zvedne, a je na co koukat). ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Ani zdaleka ne dokonalý dramedy. Tvůrci absolutně nedokážou zaujmout ani hlavní dějovou linií, natožpak těma podružnýma, do toho se přidávaj zbůhdarma užívaný hororový tóny a všecko zabíjí hloupě nerozhodná závěrečná 20minutovka. Nicméně to všechno se - ke štěstí Albatrosa - daří z velký části maskovat laškovnou, drzou a přece křehkou, nehorázně sexy Jessikou Brown Findlay, kteroužto (i s jejim neodolatelnym chrapláčkem) slavnostně prohlašuju za svou plus mínus 164. filmovou platonickou lásku. Tak! --- Btw všimli jste si camea Sama z Love Actually? O:-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMŮŽU UVĚŘIT, ŽE SE CHCEŠ BRATŘÍČKOVAT S POMOCNÝM PERSONÁLEM…..“ /// Hustá pokojská a herci, vod kterejch čekám víc, než jen lacinou odrhovačku na téma ,,jak si dát svůj život do pořádku“. Lehkej vtip, lehký drama a lehká romantika – to všechno tu je, páč tu máme chlapa ,,po 40cítce“ a jeho ,,román pro muže“, mladý holky a jejich románky ,,pro ženy“. Všichni si dramaticky lžou (,,jenže potom byl můj život jedna velká lež“!) a mám dojem, že pro chlapa je tady těch holčičí věcí zbytečně moc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám holku na kurzy tvůrčího psaní. 2.) Chystám se napsat svoji biografii s názvem ,,Nuda a zmar“. 3.) Thx za titule ,,sonnyboy“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen v roce 2009 na ostrově Man. (Marek#33)
  • Názov filmu sa objaví v ôsmej minúte. (Johnny.ARN)
  • Zelené sportovní kabrio, které ve filmu řídí Jonathan (Sebastian Koch), je Triumph TR2, vyráběný v letech 1953-1955. (Kritiq)

Reklama

Reklama