Reklama

Reklama

Albatros

  • Velká Británie Albatross
Trailer 2

Sedmnáctiletá rebelka a přírodní živel Emelia (Jessica Brown Findlay), začíná pracovat jako pokojská v Domu na Útesu, malém hotelu na jižním pobřeží Anglie, který vede nefunkční rodina Fisherů. Jejich také sedmnáctiletá dcera a věčná "šprtka" Beth (Felicity Jones), se rychle s Emelií spřátelí a vznikne mezi nimi silné pouto. Emelie ví vše, co dnešní teenageři potřebují. Jak sehnat alkohol, jak s přehledem sbalit kluka a jak si užívat života bez zábran. To se samozřejmě nezamlouvá matce Beth (Julia Ormond), a tak čeká na vhoudnou příležitost, jak se jí zbavit. Do hry ale vstupuje otec (Sebastian Koch), který v krásné a divoké Emelii vidí více než jen pokojskou a to se terpve začnou dít věci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (59)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Mí milí britští spoluobčané opravdu umí vykouzlit pohodové filmy, ale občas i filmy nudnějšího rázu. Albatross spadá do obou kategorií. Nic se tam vlastně neděje a brzy zapomenu na všechno, co se tam stalo, ale čišela z toho taková dobrá atmosféra! Hlavní mladé herečky bych od sebe skoro nerozeznala, kdyby Emelia (Jessica B.F.) neměla na hlavě vytvořené to příšerné nevímco. Jednoduše řečeno, bylo to fajn. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Takový krásný kouzelný velmi nenápadný snímek, který pohladí po duši a ještě vám nabídne řadu vtipných momentů. Britské filmy, stejně jako seriály, prostě mají něco do sebe a jsou ve většině případů skvělé. Felicity Jones evidentně už od svých 18 let nestárne a furt vypadá stejně, i přestože jí je 30, a Jessica B. Findlay má velmi zajímavý netypický obličej, takový tajemný. Jo tyhle dvě se potkají a změní si svůj život, v obou případech k lepšímu, ač se to na první pohled nemusí zdát. Zasloužené 4*. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Parádně obsazeno, parádní jsou i herecké výkony (matinka v podání Julie Ormond především), soundtrack jsem si musela hned po shlédnutí opatřit, jak je pohodový, pohodová je i atmosféra tohohle filmečku (nepočítám-li příjemně nepohodový závěr, kdy si všichni plivnou do ksichtu) a o tom, jak je Jessica Brown sexy, je zbytečný se rozepisovat, toho tu určitě časem bude ke čtení kopec. Ale za celou dobu sledování jsem nepřišla na nic, co by mi řeklo: "Dělej, dělej, hoď tam tu čtvrtou hvězdu!" Prostě zas jedna příjemná Anglie, která nepřinesla nic nového. Až na tu Jessicu ;) 70% K 5.6.2012 viděno šestkrát, takže na té Emelii asi přece jen bude něco víc :-) ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Ani zdaleka ne dokonalý dramedy. Tvůrci absolutně nedokážou zaujmout ani hlavní dějovou linií, natožpak těma podružnýma, do toho se přidávaj zbůhdarma užívaný hororový tóny a všecko zabíjí hloupě nerozhodná závěrečná 20minutovka. Nicméně to všechno se - ke štěstí Albatrosa - daří z velký části maskovat laškovnou, drzou a přece křehkou, nehorázně sexy Jessikou Brown Findlay, kteroužto (i s jejim neodolatelnym chrapláčkem) slavnostně prohlašuju za svou plus mínus 164. filmovou platonickou lásku. Tak! --- Btw všimli jste si camea Sama z Love Actually? O:-) ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Tak jsem právě dodštil síru na Malickův New World a náhoda mi přihrála filmový zážitek představující takřka ideální protipól. Jen si je porovnejme! --- Malick okázale zvěstuje kraviny. MacCormick vypráví příběh. Malick hlásá ideje ústy vyfantazírovaných hrdinů. MacCormick nic nehlásá a vystačí si s reálnými lidmi. Malick fabuluje černobíle, MacCormickovy postavy a vztahy jsou ambivalentní, nejsou podřízeny žádné šabloně. --- Albatross je uvedenými kvalitami samozřejmě mnohem vydatnější potravou. Tenhle film dělá právě to, co dobré umění dělat má. Vnímavého diváka nenechají chladným nedokonalé a tápající postavy, může se nimi identifikovat, konfrontovat s vlastními zážitky, pocity a představami, má příležitost své postoje promýšlet, rozvíjet a verifikovat. --- Zbývá vysvětlit, proč dávám pouze tři hvězdičky. No, v mé škále hodnocení jsou tři hvězdičky už docela hodně. Toto je vážně dobrý film, chytrý a podnětný. Díkybohu máme takových víc, a ve srovnání s nimi tenhle nevyčnívá; oslovil mě slušně, vtipně, nikoli převratně. Přál bych si žít ve světě, kde filmy tohoto druhu a úrovně představují standard filmové (televizní) tvorby. Geniální to není a předloh by se našlo dost, jenže to bohužel není divácká - a tedy komerční - priorita. --- ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • V predajni, kde si Emelia (Jessica Brown Findlay) kupuje fľašu vína, jej pokladník povie sumu v dolároch. Dej filmu sa však odohráva na ostrove Man, kde sa používa britská libra. (MikaelSVK)
  • Vo filme sa objavujú aj odkazy na ďalšie známe snímky, napr. na seriál Sex v meste (od r. 1998) či najfilmovanejšiu postavu kinematografie - Sherlocka Holmesa. (MikaelSVK)
  • Felicity Jones ve filmu hraje sedmnáctiletou Beth, v době natáčení jí však bylo 27 let. (Juditt)

Reklama

Reklama