Reklama

Reklama

Albatros

  • Velká Británie Albatross
Trailer 2

Sedmnáctiletá rebelka a přírodní živel Emelia (Jessica Brown Findlay), začíná pracovat jako pokojská v Domu na Útesu, malém hotelu na jižním pobřeží Anglie, který vede nefunkční rodina Fisherů. Jejich také sedmnáctiletá dcera a věčná "šprtka" Beth (Felicity Jones), se rychle s Emelií spřátelí a vznikne mezi nimi silné pouto. Emelie ví vše, co dnešní teenageři potřebují. Jak sehnat alkohol, jak s přehledem sbalit kluka a jak si užívat života bez zábran. To se samozřejmě nezamlouvá matce Beth (Julia Ormond), a tak čeká na vhoudnou příležitost, jak se jí zbavit. Do hry ale vstupuje otec (Sebastian Koch), který v krásné a divoké Emelii vidí více než jen pokojskou a to se terpve začnou dít věci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (59)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď je nezávislý film charakterizovaný tým, že sa premieta vo filmových kluboch, tak by som Albatrosa nezávislým filmom nenazýval. V kine by som si totiž hovoril, že toto by som radšej pozeral v telke. Čo som aj učinil. Pripadalo mi, že film je nato, čo sa v ňom odohráva až príliš britsky free, že sa v ňom trochu nešťastne mieša presladenosť so situáciami, ktoré by v reáli mohli vyústiť do tragickejších následkov. Scenár tak zachraňujú prirodzení herci. Ormond a Koch sú tu kvôli prilákaniu pozornosti divákov a účel to splnilo. Taká menej ambiciózna verzia Americkej krásy. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Proč jsem si to pustil: kvůli pěknému plakátu a doporučení playboxguest, která udělala titulky. Očekávání: nulové. Dojem: slušný. Výžd mě mile překvapí, když vidím jakýkoli žánr říznutý komedií, přičemž ale "komedie" není uvedena v žánru filmu. Nepopadal jsem se zrovna za břicho, ale už hudba, pak hlavní hrdinka, na které film z valné části stojí, její řeč a chování, to vše na mě působilo pozitivním a vtipným dojmem. A parádní titulky vše jen podtrhly. # příběh 7 | hudba 7 | humor 4 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Typicky po anglicku sympatický film o druhých šancích. Je to sice drama, ale je fajn, že mají mnohé scény vtipný podtext. Obsazení je výborné. Jessica Brown Findlay se předvedla jako všestranná herečka a celý film si krade pro sebe. Ačkoli ani Felicity Jones se tu neztratí. Film, který mi udělal vážně velkou radost. 8/10 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Prirodzený pop film. Zdanlivý protiklad (ako môže byť pop - teda umenie určené primárne pre komerčne najpočetnejšiu skupinu - prirodzený, keď takéto spotrebné kusy musia byť čo najviac umelé?), no stačí si prečítať komentár užívateľa Maq. Vystihol podstatu. Bolo by ozaj skvelé, ak by typovo podobné filmy boli bežne v kine. Žiaľ, obyvyklý štandard súčasných (2015) kino hitov je kvalitatívne i intelektuálne hlboko pod Albatrosom. A to pritom Albatros samotný nie je nejakou prevratnou bombou. Jednoducho dobrý, pozerateľný film. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Mí milí britští spoluobčané opravdu umí vykouzlit pohodové filmy, ale občas i filmy nudnějšího rázu. Albatross spadá do obou kategorií. Nic se tam vlastně neděje a brzy zapomenu na všechno, co se tam stalo, ale čišela z toho taková dobrá atmosféra! Hlavní mladé herečky bych od sebe skoro nerozeznala, kdyby Emelia (Jessica B.F.) neměla na hlavě vytvořené to příšerné nevímco. Jednoduše řečeno, bylo to fajn. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Felicity Jones ve filmu hraje sedmnáctiletou Beth, v době natáčení jí však bylo 27 let. (Juditt)
  • V predajni, kde si Emelia (Jessica Brown Findlay) kupuje fľašu vína, jej pokladník povie sumu v dolároch. Dej filmu sa však odohráva na ostrove Man, kde sa používa britská libra. (MikaelSVK)
  • Zelené sportovní kabrio, které ve filmu řídí Jonathan (Sebastian Koch), je Triumph TR2, vyráběný v letech 1953-1955. (Kritiq)

Reklama

Reklama