Reklama

Reklama

The Hunter

  • Velká Británie The Hunter
Trailer 1

Obsahy(1)

Martin (Willem Dafoe) je nájemný lovec. Je najat jednou anonymní biotechnologickou společností, aby v tasmánské divočině pátral po legendárním tasmánském tygrovi. Tygr je všeobecně považován za mýtus, ale v dané oblasti byl prý viděn. Martin se ubytuje v domě osamělé Lucy (Frances O´Connor), jejíž manžel je přírodovědec a před časem záhadně zmizel. Začne klást první pasti a zápasí z pochybnostmi, zda je tygr reálný tvor nebo jen výplod představivosti. A pokud žije, jak dokáže odolávat útokům civilizace. (Terva)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (76)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá pecka s krásným dobrodružným začátkem a nekompromisním finále, které jsem po rozjezdu opravdu nečekal! Tazmánie je nádherná země, naprosto skvostná. Začátek až beargryllovský. Když se rozdávalo charisma, tak si Willem Dafoe šel přidat a ještě u toho předbíhal a i mimo něj příjemný cast vedlejších rolí a štěků - Sam Neill, sympatická Frances OConnor, Sullivan Stapleton, Callan Mulvey. Prosím víc takových dobrodružných fílmů a to i takových bez nějakého rozuzlení, prostě by mne bavilo sledovat ho v té krásné krajině lovit a hledat to za čím přišel. 8/10 ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

THE HUNTER je dobrodružný film o honbě za legendárním vakovlkem tasmánským. Je natočený s perfektním citem pro jednu z nejnovějších kryptozoologických hádanek. Je opravdu vakovlk tasmánský (tasmánský tygr) opravdu vyhynulý? Výborný námět je ale rušen tou už otřepanou dramatickou vložkou, kdy se "neznámý" cizinec zabydlí v rodině (kde je opět jen žena a děcka, které si ho oblíbí atd.) a ta je pak ohrožena jeho prací. Tyhle průhledný vzorce bych vynechal (i když tady je více odpustitelný - není tak růžový) a soustředil se jenom na hlavní téma a tím je pátrání po vyhynulém zvířeti. Dafoe hraje nájemného lovce výborně, k tomu precizně odvedená práce kamery a výpravy, když nám velmi detailně ukazuje tasmánskou přírodu. Vůbec nesouhlasím s komentářem uživatele “LIVINGDEAD“, který tvrdí, že animátoři odvedli špatnou práci na digitálně vloženém vakovlku. Ten je naopak vytvořen naprosto perfektně a věrohodně, přesně jak ho můžeme vidět na posledních známých videích a fotografiích. Nehledě na to, že existuje i vycpaný jedinec. Tady bych viděl práci animátorů jako hodně dobrou, povedlo se jim, i když na krátkou chvíli vdechnout filmu opravdu mystické kouzlo a docela si umím představit, že takhle nějak by opravdové setkání nějakého vědce s tímto zvířetem mohlo vypadat. Škoda jen toho konce, který má svojí logiku, ale stejně se s ním nemohu smířit. Podobný film by si zasloužil optimističtější zakončení. ()

Reklama

bloodline 

všechny recenze uživatele

Skvelé výpravové scenérie (+ námet) trhajú tŕne z päty v podobe podvyživeného scenára a málo presvedčivého hereckého umenia. Ťažké vetné konštrukcie netreba čakať, všetko plynie rozvláčne pomaly ako rozplývanie nad farebným pigmentom dinosaurov. Skromnosťou, strohosťou, mystickosťou a prostoduchosťou vyvolal vo mne The Hunter sympatické dojmy, ktoré umocnil jednoducho pôsobiaci záver. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nepochopil důvody, PROČ by nějaká firma hledala tasmánského tygra a PROČ, pokud ještě žije, se ho chtěla zbavovat. Nebo oč té firmě v souvislosti s tím tygrem vlastně šlo. Z toho pro mne plynulo, že jsem tedy ani nechápal, proč tam běhá Dafoe jakožto lovec a zdá se, že zkušený lovec, jak to, že on si vyrazí jen tak na piknik a objeví stopy, zatímco hafo rodilých domorodců najde leda prd, vůbec jsem nepochopil konec, (MOŽNÝ SPOILER!) proč bylo nutné zakládat ohníček (a jak to ten kluk přežil bez jakékoliv spáleniny), prostě mi to celé nedávalo a nedává smysl. Motivace postav a firem mne zkrátka míjely obloukem . Můžete říct, že su blb, o tom žádná, ale každý film by měl počítat tak trochu s divákem a dát mu do ruky nějaká vodítka od začátku. Ale jinak jako příroda super, to zas jo. --- EDIT: Když nad tím zpětně přemýšlím, nejvíce mi to celé připomíná Chaloupkovy Večerníčky jako madla a Ťap, Pruhovaní kamarádi, Medvíďata... ()

hororwatch 

všechny recenze uživatele

Samotný příběh byl o ničem, což v podstatě dokázal i konec naprosto vehnaný do slepé uličky. Ten zebro- vrk nebo co to bylo se pánům podle mě vůbec nepovedl. Je sice hezký, že nám nakonci pan Dafoe předvedl, jak špatně se jeho postava cítila, když zabila posledního tvora svýho druhu, ale nic to nemění na tom, že něž se k tomu jednomu výstřelu na konci mohl dostat, tak se člověk musel prokousat v podstatě nulovym dějem a ty prochýzky v lese snad musely bavit jen toho, kdo má W.D bezprostředně rád jako herce, což není můj případ- ne až tak. Frances O'Connor je pěkná baba když přestane fetovat a v maskérně si s ní trochu pohrajou a taky musím s politováním konstatovat, že možná tahle vedlejší dějová linie byla zajímavější, než ta hlavní. No zkrátka, tenhle film se snažil jít tou tižší cestou, která je určena spíš pro ty, co v čemkoliv rádi něco hledaj. Bohužel mám pocit, že tu žádná převratná myšlenka není a pokud je, je tak slabě podaná, že si ji nevšimnete. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • V závěrečných titulcích je možné dočíst se "Traps and snares are illegal in Tasmania", tedy "Pasti a oka jsou v Tasmánii zakázané". (mi-ib)
  • Film byl natočen podle románu "The Hunter" od australské spisovatelky Julii Leigh. (Mafyn)

Reklama

Reklama