Reklama

Reklama

Nová pouliční droga dokáže svého uživatele vyslat skrze čas a dimenze, ale má jednu nevýhodu: někteří konzumenti přestávají být lidskými bytostmi. Mohou dva kolegové - zkrachovalci zachránit lidstvo před plíživou invazí z jiných světů? Hlavní roli v tomto příběhu hraje droga Soy Sauce, která slibuje zážitek totálního odpoutání mysli od těla. Její uživatelé se pohybují mimo čas a dimenze. Ale někteří se již nevrátí v lidské podobě. Vypuká tichá ivaze z jiných světů a lidstvo potřebuje zachránce. Ale co když místo hrdiny mají lidské pokolení spasit dva zoufalci, kteří si sotva dokáží udržet zaměstnání? Může tato dvojice zastavit děsivou situaci a přinést záchranu? Ne, to opravdu nemůže. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (77)

heyda 

všechny recenze uživatele

Hodně velkej úlet. Chvílemi nuda, chvílemi celkem zajímavé nápady, tak či onak, pokud někdo myslel tento film vážně v rámci žánru komediální horor, tak to měl natočit jinak. Udělat z toho cool vychytanou zábavu bez zbytečných nechutností a trapáren. To se ale bohužel nepovedlo, takže hodnocení nebude ani průměrné. 40% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Don Coscarelli: I don´t know if John Dies is just a horror movie. It´s a psychedelic-comedy with elements of philosophy. 1) Moje první seznámení se s prací již 58letého Dona Coscarelliho (zde scénář, režie, střih) nemohlo být příjemnější. Hromada nápadů, příjemná atmosféra, nosný příběh. Nicméně pozor! Any unauthorized duplication and/or distribution (...) may result in civil liability, criminal prosecution and the wrath of Korrok._____ 2) Humorista David Wong (vlastním ménem Jason Pargin) napsal svou prvotinu v roce 2007, když mu bylo 32 let. Coscarelli popisuje, jak se o knize dozvěděl, takto: I got an email from a robot at Amazon, telling me that if I liked the zombie fiction I just read, I´d love John Dies At The End. The weird part about it was that it was right!_____ 3) Své první velké filmové role se 24letý Chase Williamson (Dave) zhostil na výbornou. I was adopted. I knew my real dad. You could be my dad for all I know. Are you my dad? Jeho protihráč, zkušenější 27letý Rob Mayes (John) okomentoval svůj přesvědčivý výkon takto: It´s a total mind trip. I´ve never had more fun in my life. It took me to a different place. It was wild._____ 4) Tento dada snímek vyžaduje od diváků poněkud ulítlý smysl pro humor. Last night you had a dream. Your mother was beating you... with a whip of knotted together dicks. Autoři kladou zásadní filosofické otázky: Do the bees know they make the honey for you, or do they work tirelessly because they think it is their own choice? Asi by to chtělo přečíst si i knížku._____ 5) Dave: [into to phone] Who is this? John: [on the phone] It's John. Can you hear me? Dave: [whispering] I can hear you and I can see you. You're sitting right here next to me. John: Well then, just talk to me in person then. Oh wait, do I look injured in any way? Dave: What? John: Shh. I'm sorry, I gotta go. Say hello to me... John: [across the table] Was that me? ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

A co přesně tohle znamená v tvém malém vesmíru Done? :D Typická Coscarelliho halucinogení pecka, která má o proti jeho jiným filmům značnou výhodu, je perfektně herecky obsazená a je kurefsky vtipná.Začátek mě ohromně překvapil a je velká škoda, že Don nepokračoval v nasazené laťce příběhu dvou lovců, je to sice klišé, ale v jeho podaní by to bylo zatraceně legendární.I přesto, že potom se šetří akcí a stopáž tvoří z 85% dialogy, je to slet naprosto dokonalých, naprosto šílených, ale neskutečně zábavných scén.Je úžasný, jak Coscarelli natočí v roce 2012 film a divák má pocit, že sleduje béčko z roku 1980 :) Kdyby svým talentem neplýtval na té pitomé sérii Phantasm a točil tyhle pecky častěji, mohlo by se o něm trochu víc mluvit.Po Bubba Ho-tep jeho nejlepší film, který můžu jedině doporučit.Na nějaký párty s troškou sojový omáčky to bude asi ještě větší zážitek, v každym případě pes řídící auto je tou nejmenší šílenou věcí v tomhle dokonale ujetém filmu.Ohromné překvapení.75%. ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Budem asi jeden z mála, ktorí tento film vychvália a dajú mu plný počet, ale mne sa to fakt páčilo. Coscarelliho predošlé počiny ma príliš nezaujali, no JOHN DIES AT THE END je parádny úlet - zábavný, nepredvídateľný a dá sa povedať že aj celkom originálny. Má „gule“, je tam množstvo krvi a klasických gore efektov, neustále sa niečo zaujímavé deje... proste šialený film, na oddych a zábavu. Mnohí ho ale určite odpíšu so slovami, že je to somarina (ako to u podobných filmov väčšinou chodí), ale nenechajte sa odradiť, ak máte radi tento druh kinematografie (a režisérovu tvorbu) smelo do toho! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Velkej a divnej úlet s kupou výbornejch nápadů. Střídavě jsem se v tom ztrácel a nacházel, ale v zásadě jsem si tu ukecanou nechutnost docela užil. Plusem bylo i sympatický herecký obsazení. Kdyby se mě někdo teď zeptal, o čem to vvlastně bylo, nejsem si jist, jestli bych dokázal plnohodnotně odpovědět. Ale to je v tomhle případě asi jedno. 60% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • V knihe nie je upresnené, kde sa dej odohráva, vo filme je ale situovaný do fiktívneho mesta Sherwood, Illinois. (beso74)
  • Režisér Don Coscarelli sa dostal k románu Davida Wonga náhodou, upozornil ho na neho email z Amazon.com, ktorý mu ju odporučil. Hneď ako si prečítal, o čom to je, nadchlo ho to tak, že sa rozhodol natočiť film. (beso74)
  • Podľa balíka, ktorý si John (Rob Mayes) poslal, je jeho celé meno John Cheese. (beso74)

Reklama

Reklama