Reklama

Reklama

VOD (1)

Markie Trattman (Ray Liotta) pořádá soukromé karetní hry jen pro pozvané. Jednoho dne se rozhodne najmout pár zlodějíčků, aby jeho tajné kasino přepadli. Všichni okradení se zprvu cítí značně poškozeni, ale celá záležitost nakonec utichne po pěšině. Co víc, Markie se posléze v opilosti dokonce ke všemu přizná a hráči mu s úsměvem na rtech jeho prohřešek odpustí. Markie má však přece jen průšvih, a to když karbaníky přepadnou podruhé. Historce, že s tim Trattman nemá nic společného, samozřejmě nikdo nevěří. Dát vše do pořádku má za úkol Jackie Cogan. (TV Nova)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (449)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Andrew Dominik, který se zatím nejvíce předvedl poetickým vyprávěním ve stylu Terrence Malicka ve filmu "Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem", opět spojil své síly s Bradem Pittem a tentokrát se vydává do vod drsných, krvavých gangsterek. Rozehrává jednoduchý příběh o amatérské loupeži, která odstartuje krvavý kolotoč, když se po stopách ukradeného balíku peněz, vydává profesionální vymahač v Pittově podání, který přes klidný, neměnný výraz, nejde pro kulku daleko.. Film nepůsobí tak svižně, jako výborně sestavený trailer ale i přes vlažnější tempo (Dominik už není poetický ale svižný také ne) nenudí a díky zdařilým a v mnoha případech atypickým hereckým výkonům, dokáže zaujmout, i když si na konci divák uvědomí, že se ve své podstatě ve filmu moc nestalo a o gradaci děje nemůže být řeč, jelikož počáteční tempo ani ani na chvíli nezrychlí a film si ho udrží až do závěrečných titulků. Těšil jsem se moc, překvapen nejsem, zklamaný jen mírně. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zcela obyčejný průměrný Film,ve kterém září Bradd Pitt. Zpomalené záběry v dešti+ střelba byla vynikající scéna, ale jedna scéna ve filmu mi bohužél nestačí, zbytek je taková oddechová konverzačka na prozívnutí, při filmu jsem naštěstí netrpěl, uteklo to rychle, mít to stopáž 2 Hodiny nejspíš bych to nezvládl . 50% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nejednoznačně zařaditelný kriminální film... Pro jednoho otravná, rádoby artová nuda, plná rádoby hluboké, ale přitom banální konverzace, pro druhého noirová a existenciálně silná filmová meditace. Já jsem ten třetí, který na to čuměl bez nějakých výrazných pocitů a jen zvědavě čekal, co z toho nakonec vlastně vyleze... Slušná atmosféra, nevěrohodný Pitt, znamenitý Gandolfini, hodně zajímavé duo dvou malých gaunerů. Víc nic. Za měsíc (a možná už za týden) si vůbec nevzpomenu, o čem že to vlastně bylo. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dosť ukecaný film. Mal však zvláštne príjemnú atmosféru. Páčil sa mi jeho vizuálny štýl. Vlastne sa mi veľmi páčil. A záverečný monológ je viac než výstižný. Dokonca ani nevadili tie politické kecy, čo slúžili v niektorých scénach ako podmazy. Nejako som ich nebral moc na vedomie. Zvláštny dojem, ale rozhodne dobrý. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Je mi ľúto, ale keď postarší človek s nadmernou plynatosťou vypustí jemný závan v preplnenom autobuse, tak tomu sa hovorí Tichý zabijak. Zámerom tvorcov tohto filmu bolo teda asi už názvom naznačiť, že sa bude podobať skôr spomenutému plynu. Každý kúsok scenára, každý dialóg zaváňa amatérstvom a snaží sa pôsobiť len drsne a vulgárne, pretože nemá čo priniesť a čím prekvapiť. Úplne zbytočný film. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Děj vychází ze stejnojmenného románu George V. Higginse. (Haretix)
  • Na začiatku filmu, keď Russell (Ben Mendelsohn) a Frankie (Scoot McNairy) diskutujú o možnosti robenia či nerobenia prevratu, líže Russell zmrzlinu, ktorá v ďalšom zábere zmizla. (Crybaby)
  • Ve scéně, kdy Jackie Cogan (Brad Pitt) vraždí Markieho Trattmana (Ray Liotta), je ve zpomaleném záběru zřetelně vidět, že vystřelené nábojnice jsou ze slepých nábojů. (HectorHagman)

Související novinky

Pittův Cogan nabírá posily

Pittův Cogan nabírá posily

11.01.2011

Produkce krimikomedie Cogan´s Trade, díky které opět spojí síly Brad Pitt a scénárista a režisér Andrew Dominik (natočili spolu Zabití Jesseho Jamese bla-bla), začíná lákat další zvučná jména. Prvním… (více)

Reklama

Reklama