Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 5

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Videa (44)

Trailer 5

Recenze (436)

nash. 

všechny recenze uživatele

Nečekaně příjemné překvapení a s Raubířem Ralfem zatím nejlepší animák, který jsem letos viděl. Už téma mě zaujalo, ale byl jsem trochu speptický k tomu zda se mé očekávání filmu podaří naplnit. A podařilo. Měrou vrchovatou. Pohádkoví Avengers zasahují a jde jim to stejně dobře jako těm marveláckým. Téma o tom jak důležité je chránit dětskou víru v zázraky je výborné stejně jako jeho zpracování a totéž platí o postupném odhalování Jackova tajemství. Občas zábavně ujeté, občas pohádkově nádherné a občas až překvapivě akční. Nechybí emoce, vtípky a ptákoviny, několik vizuálně vymazlených momentů a několik opravdu silných okamžiků. Pojetí Santa Clause pobavilo, stejně jako drsný velikonoční zajíc, Sandman vyloženě potěšil. Animace tomu dokonale sedla a celé to šlapalo jako hodinky. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Bylo to příjemné zpestření večera. Film má celkem fajn příběh, i když celou dobu tušíte, jak se bude vyvíjet a přesto, že to tak nemusí vypadat, postavy jsou jasně rozdělené na hodné a zlé. Pak je tu i několik poučení a zvlášť chytré dialogy také nečekejte. Hodně filmu přidala animace a akce, která dokázala i zaujmout. 7/10 ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Bez debat jeden z nejlepších animáčů od dob prvního Shreka.Poslední dobou nám tvůrci animovaných filmů tlačí do hlav samá moudra, klišé, nudu, šeď a tunu moralit na úkor srandy.Legendární Parta je jako svěží vítr, který rozčechral čím dál tím hlubší dno župmy americké animované produkce.Především za to může výtečný příběh a napínavý a dobrodružný scénář.Samozřejmě je tam celkové poselství o soudržnosti a duchu vánoc, to ovšem pokládám za důležité a to především pro ty nejmenší diváky, které film může na tohle téma výborně připravit.Atmosféra je úžasná a jak deprese tak i bez moc a strach se tvůrcům podařilo perfektně našroubovat s elitní plejádou výjmečných postaviček a charakterů a jako bonus neskutečná porca zábavy a to především díky výtečnému Velikonočnímu Zajíčkovi, kterej byl tak hustej a nahláškovanej, že se minimálně vyrovná Oslíkovi ze Shreka.Legendární Parta pro mě byla dokonalé překvapení, u kterého sme se celá rodina krásně bavila a s chutí se k tomu kdykoliv vrátím.99%. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Legendární parta je pěkná pohádka, která potěší nejen děti. Všechny postavičky jsou pěkně vymyšlené a mají svůj prostor. Líbilo se mi, že se v pohádce nevěnují pouze Vánocím, ale jsou tu třeba i Velikonoce. Yetiové a malý skřítci jsou vtipní a nejednou mě rozesmáli. Příběh je hodně povedený, hudba filmu sedne. Za mě 90% :) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příběh Jacka Frosta, česky zřejmě dědy Mráze, a pár dalších postav, pro které v českých zemích ani nemáme ekvivalent. Vcelku pěkný animák se spoustou roztomilých vtipů a postav, boji dobra se zlem a dobrodružství. Bohužel ale postrádá hlubší dějovou linku a vše je tak trochu slabší. Zdá se mi, že to mohlo být lepší a je to možná i tím, že jsem čekal něco jiného, ale musím dát nižší hodnocení, ač je to animák a ty vždy hodnotím kladně.. Určitě stojí za zhlédnutí, ale myslím, že jednou to bohatě stačí. 65% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (20)

  • Film vznikol na obyčajnej myšlienke "Stretol sa niekedy Santa Claus s veľkonočným zajacom?" (Greenpeacak)
  • Animátoři Jacka Frosta uvedli, že ve mu je ve filmu 18 let. Herec Chris Pine, který Jacka namluvil, měl v té době 32 let. (Mrs.Blue)

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama