Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ingeborg se cítí být starou a osamělou. Jonas je mladý, pohledný a svou krásu by mohl i prodávat. Anders trpí malou psychickou poruchou a Anna je mladá žena s tělesným postižením. Čtyři lidé velmi toužící po lásce, čtyři lidé, z nichž každý doufá v lepší zítřek, čtyři lidské duše, které spaluje touha. (ČSFD)

Recenze (122)

easaque 

všechny recenze uživatele

moc mile se teda hlavní postavy nechovají, ale přesto jsou hodně přirození a ta hodinka a půl mi s nima krásně utekla. V každém případě jsou to všichni jen lidi se svými problémy, hledající cestu k sobě a nevzdávají se. Severská kinematografie zafungovala a pokud i další filmy od debutujícího režiséra budou stejně dobré, tak se už teď těším. Prostě 5hvězdičkový lidský film. [ PŘÍBĚH: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Začátek tedy vypadal jako pěkná nakládačka. Postavy: exhibicionista, kterého kvůli jeho úchylce opouští manželka, jeho syn, který se živí prostitucí, mladá žena traumatizovaná amputací prsu a její matka, která v jediný den přijde o zaměstnání i o manžela. Postupně se ale jednotlivé postavy rozvíjejí a film působí jako hudební skladba, v níž se jednotlivé nástroje přidávají k zvukové lince, aby na konec skončily v nádherném akordu. ()

Reklama

agassi68 

všechny recenze uživatele

Tak toto dokážu okrem Japoncov len severania. Crash rôzne fyzicky či duševne postihnutých vyúsťujúci do predpokladaného záveru. U nás tak veľmi nedotklivé témy spracovali Dáni bez okolkov a priamo až je vám to nepríjemné. Komu neprekáža otvorenosť, hraničiaca s vkusom otrlého vymetača drogových bordelov a dokáže sa pozerať na osudy ženy bez prsníka, muža trpiaceho masturbačným syndrómom, dámy, ktorej život ostal prázdny či mladíka bez zábran fajčiaceho bakuľu niekomu na mestskom WC, ten si príde na svoje.. ()

magu 

všechny recenze uživatele

Ľudia! Kde ste nabrali toľko hviezdičiek? Veď to bola nuda, nesympatický herci, kopec vaty... Tú jednu si to zaslúži naozaj iba za ten koniec, ku ktorému to jasne a úplne predvídavo smerovalo, takže to až taká prekvapivá pointa nakoniec nebola. No nič, hlavne že štyria Dáni to prežili, pretože s takými depkami a problémami, aké majú v Dánsku, by v konečnom zúčtovaní mohol chýbať nielen jeden prsník, ale aj nejaký penis a zopár pornofilmov. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Od Dreyera po Triera (jak se to rýmuje!) jsme se mohli domnívat, že nějak tak to je, a pokud se nám to nezdá, pak to bude nejspíš naše vina. Tady ta závažnost i přesvědčovací scopnost (jak se to rýmuje!) už chybí. Perverze je samozřejmě cesta, ale zde jde o cestu z perverze, která skončí (už mimo film) dvěma sňatky nebo alespoň čtyřmi spokojenými partnery (kteří se mohou jmenovat stejně). Film je legračně pojatý, to je v pořádku, protože perverze je spíš veselá.... Konkrétními Dány jsem začal, obecnými skončím: Když jsme tábořili - zrovna vařili včeři - v jedné písečné duně, přišla za nami - každý s baterkou - delegace osadního výboru (možná spíš domobrana) s vyjednavačem. Dohodli jsme se, že dovaříme, povečeříme a pak pojedeme dál. Ten den jsme večeřeli v záři asi pětadvaceti baterek; třeba to taky patří do expandujícího vesmíru perverze. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama