Reklama

Reklama

Senna

  • Česko Senna: Legenda formule 1 (více)
Trailer

Dokument sleduje vývoj jeho života od roku 1984, kdy se stal jezdcem Formule 1, až do jeho předčasné smrti o dekádu později. Film Senna zkoumá život a práci trojnásobného světového šampióna, jeho fyzické a duchovní úspěchy na trati, jeho perfekcionalismus a téměř mýtické postavení, které získal po své smrti. Film byl natočen ve spolupráci s rodinou Ayrtona Senny, která dala povolení, aby se právě tento snímek stal první dokumentární sondou do jeho života. Dále spolupracoval i Management F1, který poskytnul zatím neuveřejněné záběry a také Institut Ayrtona Senny, charitativní organizace, která vznikla po jeho smrti a podporuje přístup ke vzdělání pro miliony chudých brazilských dětí. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (659)

emma53 

všechny recenze uživatele

Zdaleka jsem netušila, že dokument o pilotovi formule může být tak emocionální rozbuška, že na konci budu mít sevřený hrdlo a slzy mně potečou po tvářích jak hrách. Vynikající dokument o člověku, který věřil v Boha, ale nevěřil ve svojí nesmrtelnost. Co o sobě řekl? Tohle je můj cíl. Můj úkol. Má vášeň. Můj život...........žel i jeho smrt. Za poslední dobu, co jsem měla možnost vidět, to byl jeden z nejlepších a nejsmutnějších sportovních dokumentů a já se vůbec nedivím, že zanechal tolik šrámů na duších jeho fanoušků. Přidávám se k nim. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Popravdě si moc neumím představit verzi tohoto skvělého dokumentu o délce 104 min, zato si umím úplně v pohodě představit verzi, která má i 262 minut. A to dámy a pánové nejsem žádnej extra velikej fanda Formule 1. Časy kdy jsem občas koukal v neděli na burácející motory těchto bezpochyby nadherných strojů jsou ty tam. Senna ve mě ovšem probudil vášeň, zájem a hlavně ke konci velkou porci dojetí. Ano Ayrton Senna byl fenomén jakých jsme mnoho nezažili. Dodnes si pamatuju tehdy tu šokující zprávu o jeho smrti. Opravdu krásný dokument. 90% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BOJOVAL JSEM TVRDĚ. MUSEL JSEM DOJET. DOJET PRVNÍ, PROTOŽE ON JE VĚTŠÍ NEŽ VŠICHNI. A TO ON MI DAL TENHLE ZÁVOD“....... /// Výbornej dokument o jednom z největších jezdců historie, jehož drogou bylo vítězství. Nejsem fandou dnešních formulí, nesleduju je. Ale ,,návrat“ do doby, kdy závodil Ayrton SENNA mi připomíná, že kdysi byl tenhle sport ,,o pilotech“. A tím ON byl. Připomínka jeho fantastickejch vítězství a toho, že s ním na dráze nikdy nebyla nuda (že Alaine Proste?), od počátků, až ke dni, kdy mu dal Bůh největší z darů, a tím byl Hospodin sám. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) 03.06. 1984; 21.04. 1985; 14.05. 1988; 30.10. 1988. 2.) Nevěřím, že F1 někdy byla zajímavej sport. 3.) 01.05. 1994, VC San Marina. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Použité záběry jsou naprosto úchvatné. Ať už ty z kokpitu formule, ze závodů, či ze zákulisních jednání. Tohle politikaření je důvod proč se nikdy na Formuli 1 niky koukat nebudu a proto už ani nesleduju třeba český fotbal, protože často jde víc o mocenské hry, než o sport a z toho se mi dělá nevolno. Kažopádně životní příběh Senny je fascinující a má punc osudovosti. Trochu mě zarazilo očerňování Alana Prosta, aniž by byl jeho postavě poskytnut dostatečný prostot k obahjobě. Přeci jen, pokud někdo dokáže F1 vyhrát 4x, tak to nemůže být jen o politikaření. I když některé jeho činy vyznívají poměrně jednoznačně. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

V době, kdy F1 zažívá klinickou smrt a nelogickými změnami bojuje o každého diváka, je dokument o Sennovi připomenutím, o jak nebezpečnou show se vlastně jedná. Navíc po Bianchiho smrti už poslední věty dokumentu neplatí. Celá ta stylizace Senny do Ježíše kolotoče F1 bojujícího s větrnými mlýny v podobě byrokracie FIA je místy strhující a vůbec ne přehnaná. Jeho předčasná smrt ho navíc zastihla skoro v Kristových letech. Vyhrocené souboje a úhlavním nepřítelem Prostem musely být obrovským tahákem pro diváky. Ať už jste vyrostli v éře Laudy, Senny nebo jako já Schumachera, těžko půjdete s hodnocením níže. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Film mal premiéru na festivale Sundance v januári 2011 v sekcii "World Cinema Documentary Competition". (Macio)
  • Navzdory omezenému uvedení do kin se film ve Velké Británii zasloužil o rekord v sekci dokumentů, s výdělkem 375.000 liber za první promítací víkend. (HellFire)
  • Alain Prost dle svých slov film neviděl. Nesouhlasil totiž s tím, jak tvůrci některé situace zpracovali, přestože se jim během produkce snažil vysvětlit, jak tomu ve skutečnosti bylo. (šerminator)

Reklama

Reklama