Reklama

Reklama

Krtkova dobrodružství

(seriál)

Obsahy(1)

Od dob, kdy „krtek ke kalhotkám přišel“, uplynula už pěkná řádka let. Přesto tenhle nestárnoucí hrdina dál baví nové a nové generace dětí. Snad proto, že má dobré srdce a věčně udivené oči. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (89)

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Je to docela nostalgie a teď je pro mě ten seriál je prostě špatný. Krtek a kalhoty je ještě v pohodě a jeden díl mám v sobě dost zafixovaný ale ostatní díly (Krtek v Zoo, atd.) jsou velmi špatné a někdy i docela zvláštní. Například hudba je dost psycho a dabing krtka jsou jen výkřiky malých dětí. Díl krtek ve snu je suverénně nejpitomější věc na celém seriálu, díl který pochopí půl procenta dětí na světě. Takže proto 1 hvězda. Vím že je to pro všechny nostalgie, ale 90 procent tomuhle shitu je ostuda dát, zvlášť když svým hodnocením překonává milionkrát lepší seriály. (Teorie velkého třesku, Grimm, Akta X atd.) Pro mě nezajímavý český seriál. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Na svém malém synovi vidím, že Krteček je prostě nádherně nadčasový. Milují ho všechny děti a na rozdíl od různých násilnických (hlavně japonských) seriálů si vystačí se svým vtipem, laskavostí a občas s malou pomocí přátel či techniky. Za to, jak nenásilnou forou dokáže děti zaujmout, vtáhnout je do děje a poučit je o dobru a zlu, ho osobně považuji za nejlepši kreslený seriál všech dob ()

Reklama

dzivetka 

všechny recenze uživatele

Vím, že je oblíbený. Třeba Francouzi ho milují. Vzpomínám si, že na vysoké si do sešitku s ním rodilý mluvčí, který nás učil, zapisoval poznámky. Mě Krteček nikdy neoslovil - a to doslova! :) Už jako dítě jsem zuřila, že nemluví. No, ráda ho nemám, ale uznávám, že se to panu Millerovi povedlo - ta figurka sama o sobě je geniální. Dvě hvězdičky aspoň postavičku. ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Čo si budeme hovoriť? Takéto seriály je zbytočné hodnotiť.Je geniálne ako dokážu zabávať aj dospelých, a aj deti - hoci to je z roku 1957. A vôbec sa tak na to nemusíme dívať :). A v podstate tu nie je ani čo komentovať ... Skrátka KLASIKA. 85% - ****. Tú jednu hviezdičku si nechávam pre lepšie seriály ... ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po delší době musím svůj komentář upravit. Krtek je sice klasika a dobrý večerníček, ale... Když Krtkova dobrodružství srovnám s novějšími seriály, bohužel musím zkonstatovat, že Krtek je docela nudný. Děti u něj hůře udrží pozornost, protože se tam občas nic moc neděje. Navíc v některých dílech vystupuje Krtek docela zlomyslně, což se mně osobně nelíbí. Přesto zůstává v ranku těch lepších večerníčků, jen z těch úplně nejlepších vypadl. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (14)

  • Plyšová figurka Krtečka se stala symbolem poslední vesmírné mise raketoplánu Endeavour, která propaguje vědu a vesmírný výzkum všech dětí světa. Mise STS-134 měla být původně zahájena 19. dubna 2011. Start byl odložen a uskutečnil se 16. května téhož roku. Krteček letěl do vesmíru na návrh astronauta A.J. Feustela, jehož manželka má české předky. Dne 1. června v ranních hodinách pak raketoplán Endeavour přistál na Zemi společně s Krtkem. (Dragoni)
  • Roku 2014 uzavřela vnučka Zdeňka Milera (děditelka práv) smlouvu s čínskou televizí CCTV o natáčení nových příběhů Krtečka v seriálu Krtek a Panda (od r. 2016). Díly o krtkovi, které vyrobil její dědeček se totiž v Číně vysílali a dočkali se velkého úspěchu. Nové díly vznikly už počítačovou 3D technologií a krteček  v nich dokonce normálně  mluví. V seriálu má i nové kamarády. Především čínskou postavičku pandy, za kterou se odstěhuje z Česka. Seriál se začal vysílat v Číně. V Česku jeho první díl uvedla TV Barrandov, která patří do skupiny Empresa Media s minoritním čínským vlastníkem. Nejprve samostatně u příležitosti státní návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v ČR koncem března 2016. Potom také na Vánoce. Karolína uvedla, že by byl dědeček z projektu nadšený. Čeští diváci a recenzenti ho ale neocenili. (Pierre)
  • Krtek byl uveden jako Večerníček (od r. 1965) poprvé v roce 1975.  V té době už bylo hotových přibližně 20 dílů. (Pierre)

Reklama

Reklama