Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 1

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (395)

oje 

všechny recenze uživatele

Určitě jedna z nejděsivějších duchařin posledních let. Autentická forma zfilmování ruční kamerou není projednou jen kopií nápadu úspěšných horrorů, ale maximálně efektivně využitým nápadem. Prostředí oprýskaných zdí staré nemocniční budovy je těžký horrorový kalibr už sám o sobě. Když je všechno navíc okořeněno perfektní gradací a šikovnými nápady, dokládajícími cit autorů pro horror, snadno filmu odpoustíme, že herecké výkony nepůsobily vždy zrovna přirozeně. Při sledování uprostřed noci se nedůvěra v temné kouty vašeho pokoje dostaví zcela jistě velmi brzy. ()

Ouwen odpad!

všechny recenze uživatele

Že horor? Přesně tak, horor to sledovat! Naprosto totální sračka, která mi přišla až nesmírně směšná. Žádné napětí, furt s tou kamerou třesou jak hovada a nic nebylo vidět, jen sténání a sténání. Zatímco 90% třídy se bál, můj kolega vedle usnul nudou a s tim druhym jsme z toho měli nesmírnou prču. Nulové napětí a nechutně nucený dialogy. Jdu blejt. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak vy, ale já jsem se skvěle bavila. Není nic lepšího, než když se vydají lovit duchy ti, kdož na ně nevěří... Jakmile se začalo dít něco zvláštního, tak jejich reakce- to si z nás někdo dělá legraci, že jo? Vylezte! My máme povolení tady být, vy ne! mě prostě dostala do kolen... Ne ne, hošánci (a děvenko), to vy tam nemáte co dělat, to vy jste tam ale absolutně mimo... Ke konci to už bylo poměrně nechutné, litovala jsem toho bonbónu, co jsem si strčila do pusy, ale uf... krom ukázání strašidýlek (což vždycky trochu pokazí dojem o jednu až dvě hvězdy) to byl pro mě úžasně zábavný a poučný horor. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobře přijatý příspěvek do subžánru pseudodokument / found footage, ačkoliv tuhle eufórii tentokrát vážně nesdílím. Možná to bylo tím, že duchové či přízraky by měli kamerám (tudíž divákům) zůstat skrytí. Možná to bylo tím, že když už se něco konečně dělo, obraz začal rušit a vypadávat, což v takhle důležitých momentech musí nasrat. Na druhou stranu nelze tvůrcům odepřít snahu děsit nás několika zajímavými prvky. Každopádně takové australské podzemní tunely (The Tunnel) na mě zapůsobily rozhodně víc, než nekonečné chodby zdejšího blázince. Nebýt jedné extrémně nebezpečné lekačky, která mi dokázala nazvednout prdel, šel bych s průměrným hodnocením ještě níž. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Další film o paranormálních jevech a já jsem si ho nemohl nechat ujít. Nápad (blázinec) naprosto skvělý, atmosféra strašidelná, akorát s tím závěrem se mohli popasovat trochu lépe a gradace také mohla být o dost větší. Nicméně to mělo pár hodně dobrých lekaček a 90 minut jsem bez problémů se zájmem dokoukal. 75% // (7.9.2015) - Je to sice jeden z těch lepších duchařských hororů, ale na podruhé mě to už tolik neoslovilo. Příliš keců toho moderátora. 4 hvězdičky se udrží jen tak tak. 70% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Krv vo filme je v skutočnosti sirup a potkan bol gumený. (tommy187)
  • Matt White (Juan Riedinger) ve filmu uvádí, že nahrává celkem 10 statických kamer. Záběry se však objevují pouze ze 7. (jailon1)
  • Budova, v ktorej bol celý film natáčaný, sa v skutočnosti volá Riverview Hospital a nachádza sa v meste Coquitlam v kanadskej provincii Britská Kolumbia. Napriek tomu, že je budova vo filme opustená, bola zatvorená až v júli 2012. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama