Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(183)

Po letech vyplněných tvrdou prací, ale i slzami a krví se žena ze skromných poměrů ocitá v riskantní pozici jako legenda mezi pašeráky drog. (Netflix)

Zajímavosti (47)

  • Sandra Ávila Beltrán v r. 2022 zažalovala studia Telemundo a Netflix – nelíbilo se jí, že se tvůrci seriálu výrazně inspirovali jejím životním příběhem, aniž by ji o tom vůbec informovali. Ávila žádala podíl 40 % ze zisku, který seriál vydělal prodejem televizních práv atd. Spisovatel Arturo Pérez-Reverte potvrdil, že postava Teresy Mendozy (Kate del Castillo) v jeho románu byla inspirována právě drogovou obchodnicí Sandrou Ávilou Beltrán, které se přezdívalo „La Reina del Pacífico“. (fiLLthe3DD)
  • Bárbara Mori odmítla hlavní roli v tomto seriálu. Nechtěla se totiž podílet na něčem, co jakkoli souvisí s tématem obchodu s drogami. (fiLLthe3DD)
  • Kate del Castillo (Teresa) si během natáčení 3. série musela barvit vlasy na tmavě hnědou – důvodem byla její účast v chystaném projektu Arma de Mujeres, kde má její postava vlasy na blond. (fiLLthe3DD)
  • Autor knížní předlohy Arturo Pérez-Reverte se podílel na tvorbě děje pro 3. sérii a divákům slíbil příběh s nádechem špionáže a politického thrilleru – o adaptaci celé knihy se mimochodem postarala už 1. série (2011) a ta druhá (2019) tak využila pouze postavy a synopsi museli tvůrci vymyslet novou (na té se však Arturo nepodílel). (fiLLthe3DD)
  • Seriál roku 2020 získal ocenění Emmy v kategorii „nejlepší cizojazyčný seriál“ vysílaný v USA v hlavním vysílacím čase. (fiLLthe3DD)
  • Kritici seriálu vyčítali, že popisuje „oslnivý“ život drogově závislých. Jeden z představitelů mexické vlády se dokonce vyjádřil, že seriál funguje jako „pocta“ organizovanému zločinu. (fiLLthe3DD)
  • Seriál má celkem 63 dílů, avšak ve Španělsku se vysílala pouze zkrácená, 13 dílná verze, o které se Arturo Pérez-Reverte (autor knižní předlohy) vyjádřil jako o „pomejích.“ Naopak prodloužená verze se mu líbila. (fiLLthe3DD)
  • V době svého vzniku se jednalo o vůbec nejsledovanější seriál studia Telemundo - to chtělo natočit i pokračování, ve kterém se však neměla objevit Kate del Castillo coby hlavní hrdinka Teresa Mendoza, načež se ze strany fanoušků zvedla velká vlna nevole a pokračování tak nevzniklo. Dne 11. 5. 2017 Telemundo na svém Facebooku uvedlo, že Kate se do role vrátí a druhá série bude uvedena roku 2018. (fiLLthe3DD)
  • Hlavní hrdinka Teresa (Kate del Castillo) se živí pašováním drog, přičemž se stýká s mafiány. Představitelku Teresy - herečku Kate del Castillo obvinila policie z toho, že její firma Tequila Honor pere špinavé peníze mexickému narkobaronovi Joaquínu Guzmánovi, přičemž Kate se s ním měla několikrát setkat, jelikož Guzmán je jejím fanouškem. (fiLLthe3DD)
  • Seriál byl původně zamýšlený jako film. (fiLLthe3DD)
  • Úvodní epizodu si v USA nenechalo ujít 2 400 000 diváků, ve Španělsku to bylo dokonce 3 190 000 diváků. Díky úspěchu se zrodila nová "odnož" tohoto žánru, jemuž se přezdívá narconovela, tzn. telenovela, ve které je kromě milostné zápletky kladen důraz na akci, a jehož hlavním motivem je pašování drog (narco). (fiLLthe3DD)
  • S rozpočtem 10 miliónů amerických dolarů se ve své době jednalo o nejdražší seriál produkovaný společností Telemundo. (fiLLthe3DD)

La reina del Sur - Season 1 (2011) (série) (S01)

  • V knižní předloze je děj v drtivé většině vyprávěn z pohledu novináře, jehož snahou je zmapovat Teresin život. V tomto seriálu však postavu novináře nenajdeme a jediným protagonistou je právě Teresa (Kate del Castillo). (fiLLthe3DD)

La reina del Sur - Season 1 (2011) (série) (S01)

  • První série (2011) se z 90 % odehrává ve Španělsku, kde byla natočena i drtivá většina seriálu – filmovalo se zde převážně v severní Africe a městech Málaga a Mellila (které ale spadá pod španělskou vládu), dále pak na hranicích s Marokem. Několik scén pak bylo zaznamenáno v Mexiku (Ciudad de México, Culiacán ve státě Sinaloa) a USA (Washington). Sekvence z Marakeše se ve skutečnosti točily v Kolumbii, a to v kulisách imitujících marocké město, které vznikly pro seriál El Clon (od r. 2011). (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama