Reklama

Reklama

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka

  • Velká Británie Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wallace, roztržitý vynálezce milující sýr, a jeho věrný pes Gromit. Plastelínoví hrdinové mimořádně úspěšné a Oscarem oceněné série krátkých animovaných grotesek se dočkali celovečerního příběhu. Ocitají se v první obranné linii, která má chránit výstavní zeleninu obyvatel městečka před králíky a jinými škůdci. Jako Hlodobrana si vedou velmi zdatně a s úspěchem brání výstavní kousky, s nimiž se mají pyšní pěstitelé zanedlouho zúčastnit tradiční výstavy Obří zeleniny. Mimo jiné i svým vynálezem nazvaným Norocuc, kterým vycucnou králíky z nor a odvezou si je domů, kde je zavírají do sklepa a obětavě se o ně starají. Wallace současně dokončuje nový vynález, který dokáže vysát z hlavy všechny nežádoucí tužby. Doufá, že s jeho pomocí zbaví králíky touhy po zelenině, a pak je bude moci pustit na svobodu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

902 10 

všechny recenze uživatele

lehce retardovany, nicmene (mozna trochu prekvapive) velmi zabavny animak/plastelinak, obsahujici takove evergreeny, jako prerostly kralik a soutez v pestovani zeleniny. vsem registrovanym fanouskum receptare na nedeli je davana jedna kopie zdarma u vsech stanku pns, po predlozeni podepsane fotky premka podlahy dole bez. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Krásně animovaný snímek s lehkou hororovou příchutí, který je až po okraj napěchován břitkými gagy s typicky anglickým humorem. Jako nenáročná jednohubka na večer tedy snímek Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit funguje více než dobře. Skvělá práce! (Netflix) „To kill such a creature will require nerves of steel and... a bullet!“ ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Celkom zlatučký animák, no po zhliadnutí minisérií musím stiahnuť hviezdičku. Milučký príbeh aj zápletka typická pre takéto filmy, no niečo mi tam chýbalo. Možno pôvodná grafika, ale hlavne svižnosť krátkych dielov. A myslím aj niečo také ako viac a lepšie spracovaný záver, niečo viac dojímavé, čo ide viac na city. Rozhodne nemal na animáky typu 'Shrek', či 'Monsters i.n.c.'. 70%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Stejně kvalitní jako předcházející kraťasy a Slepičí úlet. Nick Park nám opět předvádí nářezovou jízdu plnou originálních nápadů, popkulturních odkazů, hlášek a taky docela dost akce. A člověk se ani na chvilku nenudí. Výtvarná složka je obdivuhodná a člověk prostě musí tu piplačku, jakou s tím museli tvůrci mít, ocenit. Zvláště, když z toho vzniknul tento výborný animák. Grommit a ten druhej pes rulujou nejvíc. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Celovečerní stopáž = mírný pokles frekvence gagů, originálních nápadů a citací, přesto o parník lepší než všechny velebené 3D animované opusy. Pikatní zeleninové téma, nové vynálezy, suchý slovní anglický humor, odkazy na řadu klasických filmů (King Kong...) speciální (manželský?) vztah W+G, úžasně tvárná plastelína... další poctivý a báječný počin od Aaardman animation. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Číselný kód chránící Gromitův meloun se shoduje s rodným číslem babičky Nicka Parka. (dvd-L)
  • Lady Campanula Tottington je pojmenovaná podle Parkovy oblíbené květiny. (imro)
  • Na filmu pracovalo 30 animátorů, celkově se na něm podílelo 260 lidí. (HappySmile)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama