Reklama

Reklama

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka

  • Velká Británie Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wallace, roztržitý vynálezce milující sýr, a jeho věrný pes Gromit. Plastelínoví hrdinové mimořádně úspěšné a Oscarem oceněné série krátkých animovaných grotesek se dočkali celovečerního příběhu. Ocitají se v první obranné linii, která má chránit výstavní zeleninu obyvatel městečka před králíky a jinými škůdci. Jako Hlodobrana si vedou velmi zdatně a s úspěchem brání výstavní kousky, s nimiž se mají pyšní pěstitelé zanedlouho zúčastnit tradiční výstavy Obří zeleniny. Mimo jiné i svým vynálezem nazvaným Norocuc, kterým vycucnou králíky z nor a odvezou si je domů, kde je zavírají do sklepa a obětavě se o ně starají. Wallace současně dokončuje nový vynález, který dokáže vysát z hlavy všechny nežádoucí tužby. Doufá, že s jeho pomocí zbaví králíky touhy po zelenině, a pak je bude moci pustit na svobodu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Nick Park, Bob Baker, Steve Box, Mark Burton .. Wallace & Gromit jsou jednotka k pohledání .. jejich nejnovější podnikatelská aktivita Anti-Pesto, tj. humánní likvidace králíku, ničících zahrádkářskou úrodu, je na pohled jednoduchá, ale to by se do toho nesměl vložit Wallace se svým posledním vynálezem na vymývání mozků, akcelerovaný měsíčním svitem. Největší a samozřejmě nejzaslouženější poděkování za pravděpodobně další Oscarem oceněný Animák roku patří na vrub "vynálezce" této veleúspěšné plastelínové dvojíce, jenž je puntičkář Nick Park. Od úvodu servíruje jednu vytříbenou scénu za druhou a už při vymýšlení storyboardů myslel opravdu na každý detail a náplň jednotlivých scén. Ano, je to jednoduše mazec!! Velice povedená a velmi vtipná plastelínová komedie, která žánrově paroduje dobrodružné filmy či staré horory včetně jejich typické atmosféry, kamery a hudby . Výsledkem je vskutku humorná podívaná pro všechny věkové kategorie, kde si každý najde to své a ti pozornější či filmově zkušenější ještě spoustu narážek a odkazů navíc. .. určitě doporučuji!! Všemi sty procenty co zde mohu udělit. I já mám rád sýr, britský humor, zeleninu a Wallace & Gromit. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

90% - Dlouho jsem přemýšlel, proč Wallaci & Gromitovi nedat pět hvězdiček, ale nepřišel jsem na to. Film je stejně promakaný jako jeho starší krátkometrážní bratříčkové, jen je vše prodlouženo do dvojnásobné délky, což je skvělé! Animace je propracovaná, příběh má spád a humor, ruku v ruce s různými narážkami na staré hororové filmy, je prostě kouzelný. Toho Oscara ti přeju, Nicku Parku, jen tak dál! ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nekorunovaný král plastelínové animace Nick Park si celovečerní formát vyzkoušel už na Slepičím úletu, takže šel do celovečerního Gromita s klidným svědomím. I když nepoužil klasickou počítačovou animaci, vznikl standardní současný animovaný velkofilm s popkulturními odkazy a fórky určenými do značné míry dospělým divákům. Atmosféra filmu je pěkná, nicméně musím říct, že půlhodinový formát se mi u série Wallace s Gromitem líbil přece jen víc. Gagů sice nebylo málo, ale byly rozprostřené do větší plochy a v některých momentech jsem se dokonce přistihl, že se přes veškerou autorovu snahu i trochu nudím. Prakticky každý ctitel animovaného filmu musí ocenit Parkovy hrátky s žánrem a stylovou čistotu. Finále je dynamické včetně letecké bitvy na letadlech z pouťového kolotoče a souboje na střechách. Tenhle souboj s přerostlým králíkem se dá jen doporučit. Celkový dojem: 80 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne celovečerný vrchol Nicka Parka a jeho Aardmanovskej tlupy. Neskutočné množstvo nápadov, ktoré treba vidieť opakovane (čo som ešte neurobil, sakra) v zbesilom, gradujúcom tempe. Obával som sa tržieb, našťastie zbytočne. Niežeby odvtedy ich tvorba nejak kvalitatívne klesala, ale dostavila sa určitá stagnácia. Myslel som, že každý druhý rok prinesú novú pecku. ()

902 10 

všechny recenze uživatele

lehce retardovany, nicmene (mozna trochu prekvapive) velmi zabavny animak/plastelinak, obsahujici takove evergreeny, jako prerostly kralik a soutez v pestovani zeleniny. vsem registrovanym fanouskum receptare na nedeli je davana jedna kopie zdarma u vsech stanku pns, po predlozeni podepsane fotky premka podlahy dole bez. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Spotrebovalo sa takmer 3 tony plastelíny. (Mihail123)
  • I když jsou Aardmani pověstní svou prací s plastelínou, do výroby museli zapojit také počítače. Speciálně vyvinutý program, bez kterého by se nedala vyrobit například mlha či králíci v „králíkovysavači“, ale detailně kopíroval ruční práci, a proto i na CGI postavách vidíme otlaky prstů v plastelíně. (imro)
  • Známý sýrožrout Wallace má ve své knihovně několik publikací s mírně upravenými názvy. Je tam například „East of Edam“ či „Fromage To Eternity“. (imro)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama