Reklama

Reklama

Korunovační klenoty

  • Česko Královské klenoty (více)
všechny plakáty
Trailer
Švédsko / Dánsko, 2011, 120 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Fragancia (Alicia Vikander) je obviněna z pokusu o vraždu Richarda Perssona (Bill Skarsgård), syna mocného vlastníka továrny na výrobu bot. Během rozhovoru s vyšetřovatelem se dozvídáme o jejím bohatém a mnohdy skoro neuvěřitelném životě, o jejích rodičích a bratrovi Jesúsovi. Přes její na první pohled ničím nerušené dětství a dospívání, kdy potká lásku svého života Peterssona-Jonssona, světového hráče hokeje, se dostáváme až k osudné noci, kterou celý příběh začíná. (lee.loo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Vysoké hodnocení u mých oblíbených, drama, doporučení z diskuze, země původu Švédsko. Nic mě nevarovalo. Kdyby alespoň uvedli do žánru mystery, mohla jsem zavětřit nějakou nekalost. Ale tohle se tvářilo jako naprosto normální film! Režisérku a scénáristku v jedné osobě pověsit do průvanu, nechat za trest stokrát opsat scénář nebo jí nechat dívat se na vlastní výtvor pětkrát po sobě!! Tady už jen chybělo, aby se na konci zavířilo v hlubině, vyvanula se voda zdola a z vody by vycupital usmívající se bratříček s mandlovýma očima (pokud možno suchý) a v ručičce by si vesele chrastil klíčemi do kroku! Tohle je jasná ztráta času. A varování, že už ani Švédsko není zárukou kvality. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Je to akýsi depresívno rozprávkový mix Guntera Grassa a Tima Burtona(Veľkej Ryby). Ale vo finále je to strašne rozpačité. Lemhagen ako keby nevedela čo chce povedať. Je síce pravda, že kauzalita situácií a postupné dramatizovanie fungovalo bez hluchých miest. A nebolo spravené , len preto aby sa nepovedalo. Ale celé to balansovanie medzi rozprávkou a drámou a snahou zanechať nejaké posolstvo ma neuveriteľne minulo účinkom. Vikander je skvelá a je jediným dôvodom, prečo som sa k tomuto dostal. Ale okrem toho, že sa tu vyzlečie a zapláva si v jazere, je to film veľmi skúpy na nezabudnuteľný moment. Aj natočené je to formálne bezchybne, ale bez akejsi dravosti a silného rukopisu. Držíme sa tu striktne pravidiel a neprekračujeme tieň žánru, ani ho neozvláštňuje zaujímavým spôsobom, ale zubami nechtami sa o to film pokúša. A heslo, nikdy druhému neber kľúče je možno dobrá rada, keď idete do školy a je tam mega veľa skriniek, ako do života. ()

Reklama

snob odpad!

všechny recenze uživatele

Film, jehož sdělení je následující - 1) Plačící ženy jsou mutanti 2) Ve Švédsku žijí mongoloidní lochnesky 3) Homosexualita je přirozená 4) Koule jsou někde nad žaludkem 5) Hollywood se přestěhoval do Švédska 6) V nebi rozhodně nejedou přes energetické normy EU 7) Policajt je hodný, chápavý, moudrý, milý a spravedlivý 8) Hra vysokou holí se při hokeji neodpíská, pokud hráč předvede čtvernou otočku doleva zakončenou poskočením či poklekem 9) Zlato se vyrábí neplacením složenek plynařským společnostem 10) Blbost už se nedá vyvážet, protože je všude ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, zajímavý, poutavě odvyprávěný příběh půvabné Fragancie mě vtáhnul a já se nechala unést krásnou hudbou, překročila jsem tu žánrovou směsici a neřešila, jestli je to pohádková fantasy, psychologické drama či bizarní komedie.. Přiznávám, že Alicia Vikanderová je moje slabina, ráda se na ni koukám, baví mě.. Podmanivá atmosféra snímku mě dostihla, cením si celkového vyznění a myšlenky, tedy hodnotím čistě pocitově.. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film, povrchně by se to dalo smáznout komentářem typu - "další depka ze Švédska, jen trochu divná". Korunovační klenoty působí značně atypicky, u několika scén jsem si říkal, "to je šíleně ujeté, praštěné anebo je to pokus o netradiční pojetí magického realismu ve filmu". Filmu tak nelze upřít i jistá poetika, což se negativně projevuje ve scénáři, v příběhu, který je někdy až fantaskní. Největší plus? Alicia, bez diskuse, na tu se dá dívat kdykoli v čemkoli. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Švédská televize vysílala rozšířenou verzi jako tříhodinový televizní seriál. (skudiblik)
  • Natáčení filmu probíhalo v Litvě od 8. do 10.2010. (skudiblik)

Reklama

Reklama