Reklama

Reklama

Korunovační klenoty

  • Česko Královské klenoty (více)
všechny plakáty
Trailer
Švédsko / Dánsko, 2011, 120 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Fragancia (Alicia Vikander) je obviněna z pokusu o vraždu Richarda Perssona (Bill Skarsgård), syna mocného vlastníka továrny na výrobu bot. Během rozhovoru s vyšetřovatelem se dozvídáme o jejím bohatém a mnohdy skoro neuvěřitelném životě, o jejích rodičích a bratrovi Jesúsovi. Přes její na první pohled ničím nerušené dětství a dospívání, kdy potká lásku svého života Peterssona-Jonssona, světového hráče hokeje, se dostáváme až k osudné noci, kterou celý příběh začíná. (lee.loo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Možná bych trochu ubral na těch fantastických prvcích, ale za to strhnu sotva půl hvězdičky, takže pořád zůstávám na plném hodnocení, protože je to výborně natočené retrospektivní drama, které se valí sice trochu pomalu, ale dokáže diváka emocemi opravdu pohltit a když je to nutné, tak i rozsekat. A ještě k tomu... VIKANDER <3 ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Totální slátanina. Možná kdyby byl uveden žánr mystery, nevyčítal bych si tolik ten ztracený čas, protože by to bylo jisté varování. Takhle to vypadá na normální film. Není. Je to pohádka pro ty, kteří se rádi dojímají nad fantazijními prvky bez potřeby přemýšlet nad realitou děje a jedou na módní vlně bisexuality. Samozřejmě doplněno emocionální hudbou. Ale jsou zde i humorné prvky, jako když si Pettersson-Jonsson "odskočí" od přítele ze zámoří zpátky do Švédska a má problém s pohledem na nahou Fragancii. Fakt je to byl jen začátek situací, na které lze reagovat jen "wtf?". ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Keď na film nahliadam cez magický klúč a filmovú reč akou príbeh rozpráva, zanecháva nevšedný dojem, kde hľadanie cesty človeka k človeku je vykreslené cez atmosferické a estetické prvky a poetické myšlienky. Príbeh môže pôsobiť depresívne alebo emotívne, divák si vyberie. Film ako celok je však kompaktný vďaka príbehu, umelecký vďaka originálnym výrazovým prostriedkom a komický kvôli Peterssonovi-Jonssonovi. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Švédská všehochuť odehrávající se ve zvláštním bezčasí. Vzhledem k stopáži bylo možné propracovat mnoho postav, v čemž spatřuji největší slabinu filmu. Vyhodit okolí postavy pana ředitele, prostříhat některé snové (až kýčové) pasáže a bylo by to moc dobré. Vizuálně působivé, a nebýt obvyklé zimy v kině (chystám rozhořčený mail vedení Artu, aby se konečně naučili používat vzduchotechniku) a problémů se spuštěním filmu, byl by to docela zážitek. Severský filmový podzim 2012, Art, Brno. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kdyby to celou dobu byla cynická černá absurdní komedie, asi hodnotím jinak. Ale takhle je to jen nefunkční pokus o drama, který se co chvíli tváří jinak a až v závěru konečně přijde na to, čím vlastně chce být, ale uvědomí si to pozdě a tak to pak působí jenom jako neskutečný kýč. Jako sorry, jestli si režisérka myslí, že budu brát vážně příběh o prapodivných nerealistických postavičkách, které řeší nedůvěryhodně působící konflikty, tak je skutečně mimo. Každý se tu totiž chová jako magor a jejich chování by se hodilo leda tak do absurdní komedie. Dokonce jsem se u toho i párkrát zasmál, ale dle velkého počtu pokusů o jakože silné scény se fakt obávám, že se to bralo hlavně vážně. A když se to v závěru pokusí o poetiku, je to fakt jenom kýč. Navíc jediný přesah tu tvoří pár strašně patetických a jednoduchých "mouder" -  a hlavně to s tím tajemstvím čtvrtého klíče bylo patetické úplně nehorázným způsobem. Ale evidentně to zabírá a pro někoho to byl evidentně dost silný závěr, když si tu tak čtu ty nadšené komentáře. Na mě tyhle vyděračky ale fakt nefungují. Je to sice slušně natočené a zahrané, určité scény v sobě mají (bohužel nerozvitý) potenciál, ale víc kladů v těchto Korunovačních klenotech fakt nevidím. Btw celá dějová linie s bisexuálním a bezchybným hokejistou je už totální wtf a všechny scény s ním (včetně toho polibku při zápase, což byl opět kýč jak sviňa) jen ještě víc poukazují na nefunkčnost scénáře a celkového příběhu. Slabé 2* ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení filmu probíhalo v Litvě od 8. do 10.2010. (skudiblik)
  • Název filmu pochází ze starého švédského přísloví určeného těm, kteří nějakým způsobem vyčnívají, ostatními jsou považováni za podivíny. (ellegrey)

Reklama

Reklama