Císařovy nové šaty (TV film)
Kaisers neue Kleider, Des
Rodinný
Německo, 2010, 58 min
Hannu SalonenObsah
Císař chce ke svým blížícím se narozeninám ušít šaty, ze kterých by se každému zatajil dech. Šibal Jakob rozmarnému vládci slíbí šaty, jaké svět ještě neviděl. Když v nich pak vládce předstoupí před své poddané, ti se nestačí divit a překvapením jim padá čelist... (oficiální text distributora)
Ded@M@tes
Celkem i příjemná německá pohádka, ale české jsou prostě lepší. Císař byl dost trapnej a proto jdu s hodnocením o trochu níže. ( Hodnocení: 2/10 )(21.4.2012)
zette
Zfilmovani Andersenovych pohadek je temer vzdy sazka na jistotu. Pohadka ma tempo, hezke prostredi, obleky a sympaticke postavy. Cisar je bezchybny a zaver na schodisti take povedeny. Rezie- Hannu Salonen.(17.4.2011)
zdeny99
Mě tahle pohádka tak strašná nepřipadala. Vždyť je to televizní film, takže se nedají čekat zázraky. Češi rozhodně narozdíl od Němců točí horší televizní pohádky. Mě se tahle líbíla. Měla příjemný, plynulý děj a Jakob byl zároveň potvora pro dobrou věc, tak i vtipálek. Císař byl zahrán opravdu jako popleta a ta je jeho rádkyně zahrála výbornou potvoru. Ve filmu byly použity překrásné kostýmy a ateliéry. Mě se tahle pohádka líbila.(17.4.2011)
baaaari
taková nemastná,neslaná pohádka,ale klasika,aspoň to potěšilo :-)(15.3.2012)
SigSauerP228
Vidím, že nie som jediná, ktorá dnes pozerala na nove rozprávku. Ja osobne moc na rozprávky nie som, ale táto ma celkom milo prekvapila, bolo to zaujímavé a celkom ma to aj bavilo, dokonca až tak, že mi kvôli sledovaniu deja vychladol obed. Bola som proste zvedavá, ako to skončí, aj keď viem, že rozprávky vždy končia dobre.(17.4.2011)
Hakuna Matata
Jedinná slabá část tohoto filmu je, že nás nic nás nepřekvapí, je to prostě prostý, ale vtipný přepis klasické pohádky. 65%.(11.3.2012)