Reklama

Reklama

Kříž cti

  • Norsko Into the White (více)
Trailer 4

Vysoko nad drsnou norskou divočinou se po prudkém vzdušném útoku vzájemně sestřelí angličtí a němečtí piloti. Izolovaní od okolního světa musí bojovat, aby přežili krutou zimu. Ačkoliv válka z nich učinila nepřátele, postupem dní je těžké si udržet nenávist a zlobu. Skrze společnou touhu přežít se zrodí neobvyklá přátelství. Válka je po tom všem naprosto absurdní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (274)

Krissty 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama o tom, jak lidi dokáže změnit krizová situace. Když vás film ani po hodině a půl koukání na pět stejných obličejů nezačne nudit, pak není pochyb o tom, že si zaslouží vysoké hodnocení. Stejně tomu bylo i u mě a dokonce mě mrzelo, když přišly závěrečné titulky. Pět sympaťáků pod jednou střechou, z nichž ten nejkrásnější ještě roztomile zpívá a oplývá super hláškami, tomu se prostě nedá odolat! Angličani v podání Ruperta Grinta a Lachlana Nieboera to u mě vyhráli na plné čáře :) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Když bojujete o přežití v drsné norské přírodě, izolovaní od okolního světa, v jedné chatě s lidmi, které byste měli nenávidět, protože to tak nastavila válka, jenomže vám dochází dřevo na topení a nemáte co jíst.. je najednou to válčení a zabíjení tak absurdní a zbytečné. Takový dojem jsem měla z celého filmu, jakoby se nám snažil říct, že válka je prostě absolutní nesmysl. A já souhlasím. Pěkně se tu mimo to prolnul britský humor a nadsázka s německou posedlostí pravidly. Přestože jsem od počátku sympatizovala s Angličany (jak jinak), v závěru se pravděpodobně nevyhnete i soucitu s "nácky". Na každé straně byli dobří i špatní lidé a tak to bylo, je a bude vždycky. Svět prostě není černobílý. Jinak musím pochválit Ruperta Grinta, i za jeho naučený liverpoolský akcent (asi jsem první, která jej umí ocenit). Vcelku se vyvedl. Herecké výkony v normě, žádný oscarový výkon se nekonal, jak byste asi u sezení a kecání v chatě čekali. Je to určitě sympatické dílo, ale podruhé by mě to dost možná nebavilo. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Válečný film nemusí být jen o megalomanských bojových scénách, výbuších nebo tun prázdných nábojnic. Film Into the White je toho krásným důkazem, že i za malý peníz se dá natočit válečný příběh, který svojí poutavostí zaujme ve všech ohledech. Zaprve je to krajina. Zasněžené kopce Norska jsou překrásné, dokáží být ale zatraceně kruté. Film ale stojí na vzájemném soužití třech Němců a dvou Angličanů, kteří se navzájem sestřelili. Jejich vztah se z prvotní nenávisti a uvědomnění, že válčí proti sobě, stává něčím osobnějším, co je nad jejich posláním ve válce. Uvědomují si, že jsou jen lidé, kteří vykonávají rozkazy druhých. Zrodí se tak vztah, který přetrvá doživotně. Já jsem od toho nic moc extra nečekal a dostal jsem naprostou bombu, která se mi vryla do paměti. Navíc herecké výkony jsou naprosto přesvědčivé. Pro mě jednoznačně za pět. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Již po několikáté zfilmované téma o nepřátelství, které díky vyostřeným podmínkám ustupuje svému pravému opaku. Byl jsem celkem zvědav, jak se s tím Seveřané poperou a musím říct, že odvedli víc než slušnou práci. O protiválečném charakteru už toho bylo napsáno dost, takže se jen krátce pozastavím u herců. Že je David Kross výborným hercem dokázal už v Předčítači a od té doby to jen potvrzuje. Kdo mě ale překvapil nejvíc, byl Rupert Grint, který tímto přestal být pouhým pitvořícím se podržtaškou kouzelnického učně a dokázal, že hrát umí. 80% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

(V první větě mám spoiler !! ) Tenhle film si zaslouží kompletní hvězdičkovou partu už jenom za fakt, že poprvé v dějinách mého koukání na filmy mě bylo líto smrti německýho vojáka. Film ve kterým se jasně ukazuje že celá Adolfova posraná válka je nic v porovnání se silou přírody. Z počátku jsem jak anglánům, tak náckům nadával, že tam řešej píčoviny, ale asi by to tak bylo i v realu, přece jen válka asi umí vykopat mezi lidmi velký bariéry o to čistější a reálnější bylo jejich postupné bourání. V době, kdy na naši planetě zase přibývá nenávist těhle vůči tamhletěm a tamtěch vůči tamtěm, považuju existenci tohoto filmu a podstatu jeho sdělení za velmi dobrou věc. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Německé sestřelené letadlo je bombardér středního typu Heinkel He 111. (Adrai)
  • Natáčení začalo 28. března 2011 v norském Grotli. Filmování dále pokračovalo v Trollhättanu a Brålandě ve Švédsku. (PanBlack)
  • Až na pár komparzistek ve filmu nehraje větší roli žádná žena. (Čulo)

Reklama

Reklama