Reklama

Reklama

Dokud jsme mladí

  • USA While We're Young (více)
Trailer 1

Mezigenerační komedie Noaha Baumbacha o stárnutí, ambicích a úspěchu, která je zároveň dojemným portrétem manželství zkoušeného přívalem mládí. (HBO Max)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (58)

misterz 

všechny recenze uživatele

Len kopec nezáživných kecov o ničom, ktoré nikam neviedli. A s totálne nudnými postavami, nijakou zápletkou, bez drámy, bez komédie a bez nejakého významu. Netvrdím, sem-tam sa našla nejaká pekná myšlienka, ale to bolo ako keby plávali zlaté trenky v mori žumpy. Jediné pozitívum boli herci, no ale chudáci mohli sa snažiť koľko chceli, keď náplň bola o ničom. Film má ambície poslať diváka do kómatického stavu. Podpriemer so zaťatými päsťami. 30/100 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ben Stiller, Naomi Watts, Amanda Seyfried,... Toľko áčkových hercov v takej hipsterskej pseudointelektuálnej blbosti? No nechápem! Prvé tri štvrtiny filmu totálne stále o tom istom - a Baumbach sa mohol snažiť ako chcel, ale ten funny hipster efekt bol absolútne zbytočný. Posledná štvrťka filmu konečne aspoň o niečom - a dokonca sme sa dočkali aj nejakej zápletky, ale v konečnom dôsledku tiež nič extra. Komédia bez dôvtipu, dráma bez spádu - tak to proste nefunguje. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mezigenerační komedie je přesné označení toho, co zde Noah Baumbach svým režisérským umem vypráví. Na tom to také stojí i padá, protože tu máme v podvědomí dva páry. Naomi Watts a Bena Stillera reprezentující starší generaci a Adama Drivera s Amandou Seyfried reprezentující dravé mládí. V obou případech občas mluví z cesty, občas mluví věcně, ale celkově mi to ani v jednom ohledu nevadilo. Toto čtyřhvězdí jsem totiž i tak moc rád viděl pohromadě. Hlavně teda Bena a Amandu. Ti si zaslouží největší pozornost. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ústřední dvojicí jsou manželé Josh a Cornelia (Ben Stiller a Naomi Watts), bezdětný pár pracující na dokumentech. Oba pociťují tlak na pořízení si dětí skrze své přátelé Marinu a Fltechera (Maria Dizzia a Adam Horovitz), přestože mají dohodu a namlouvají si, že děti nechtějí. A přesně v tuto pro ně nelehkou dobu jim do života prazvláštní náhodou vstupuje o generaci mladší pár dokumentaristy a jeho manželky, kteří jsou k ještě většímu údivu fanoušky Joshovy práce. Jamie (Adam Driver) i Darby (Amanda Seyfried) si starší pár rychle podmaní a ti si začnou připadat, jako kdyby jim tahle dvojka vlévala do žil novou krev a energii. Tento pocit však netrvá věčně a Josh začne proti Jamiemu chovat podezření. Má strach, že ho chce vyšoupnout z jeho místa na výsluní. Sebrat mu jeho slávu i manželku. A že jejich setkání možná nemuselo být zas tak úplnou náhodou... ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Modrá barva. *sigh* Přitom je to v podstatě tak speciální snímek. Zaprvé snímek, co má hodně co říct k rodičovství, stárnutí ("how we are getting old - just like everyone else") a nabízí překvapivou dávku autenticity. Zadruhé taky snímek, co velice elegantní oklikou přichází na to, že protiklady se vážně přitahují. A konečně zatřetí snímek s tak úžasnym dialogem a tak úžasnou sebereflexí zároveň: "Now, this guy... he's... he isn't particularly charismatic, he's kind of anti-social, maybe Asperger's, but not interesting Asperger's. He's kind of boring even. But he's a charismatic thinker. --- How do you show what he thinks? Cartoons? --- No, not cartoons. He says it. --- But he's boring? --- Well, yeah. But as with many boring things, the longer you watch it, it takes on a different dimension..." ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

Související novinky

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama