Reklama

Reklama

Hrůzná legenda o Candymanovi sahá až do roku 1890... V té době se otrok Daniel Robitatle (Tony Todd) dopouští těžkého hříchu na bělošce, dceři plantážníka. Je surově lynčován davem, zohaven a vhozen do včelího úlu. Annie (Kelly Rowan), mladá půvabná učitelka, přišla o svého otce, který byl krutě zabit. Vražda nejen připomíná dávnou legendu, ale navíc je z ní obviněn bratr Annie. Jí nezbývá, než mýtus vyvrátit. Ke svému úděsu však zjistí, že její babička byla Danielovou milenkou a že minulost rodiny je s legendou propletena. Jak děsivý musel být pohled do zrcadla, když v něm uviděla obraz Candymana! Vrací se do domu svých rodičů a rozbíjí všechna zrcadla, aby zavražděné vrátila zpět do říše mrtvých. Vše se zdálo být vyřešeno, až jednou její dcera vzala do ruky kosmetické zrcátko... (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (70)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Candyman, Candyman, Candyman, Candyman, Candy...no aby som to neprehnal. Pokračovanie kultovky, ktorú doladil hlavne soundtrack od Philipa Glassa, je pitvorčinou chcejúcou ísť rovnakou cestou ( a rovnakými finančnými zárobkami ), ako predchodca, ale snaží sa málo. Už len podnázov dáva tušiť, že tu nejde len o pôst ako taký, ale aj o spätný progres týkajúci sa hororových ingrediencií. Snáď nabudúce. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V původním filmu pouze načrtnutá legenda získává jasné obrysy a ve flashbacku se dozvíme jak to všechno s Candymanem alias bývalým černým otrokem Danielem Robitaillem bylo. Zaplnění prázdných míst strašákova příběhu je však jediným výraznějším pozitivem. Dvojka pouze recykluje stejný obsah a téměř veškeré tajemno vniveč se obrací. Atmosféra prvního dílu, navozená zejména skvělou kamerou, se vytratila a zůstává jen průměrné béčko se vzdychajícím Tony Toddem, charisma zlého hajzla mu díkybohu zase nechybělo. Překvapivě za tři háky. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jde film tak trochu ve šlépějích jedničky, na druhou stranu je dějově barvitější a vizuálně působivější. Rowanová sice postrádá charisma i krásu Madsenové, to je ale vyváženo příjemným gore, kdy hák opravdu nezahálí. Nechybí samozřejmě včely, ale hlavně obrazově ztvárněný počátek legendy vyrostlý ze skutečného příběhu - dojde i na řezání ručičky pilou v přímém přenosu. Pěkné je i finále, které by později jistě zprasily levné pixely. Opět velmi dobrá kamera a skvělá hudba elektronického mága P. Glasse. Hodnocení před lety jsem zvedl o jednu hvězdu. Kromě Todda mě potěšila V. Cartwrightová a hrát v tomhle díle Madsenová, šel bych s ním ještě výše... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak už název napovídá, vydáme se na cestu vegetariánství, konkrétně včelích produktů, aneb Sweets to the Sweet. Zrcadla slouží jako plátna, které mají přihlížející vylekat, nebo obelhat tím, že nic nepřijde, Glass pokračuje ve znepokojivé stopě, občas se objeví legrační snaha samoúčelně vystrašit a do toho Toddovic Toník jako kapitán Hook s podkožním úlem a zlověstně mléčným bělmem. Pravda, New Orleans při Mardi Gras není posprejovaný beton chicagského Cabrini-Green, ale jako místo Medáčkovi nové štace plní svůj účel. Nechci být hnidopich, ale jakou ohebností loketního kloubu musí Candyman disponovat, aby dostal hák pod tím úhlem, co můžeme vidět, skrz trup těch, co vedli před zrcadlem silácké řeči? ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Přesto, že jde opět o atmosférickou zál. jako 1 a přesunutí děje do New Orleans považuji za šťastné (výborně zde např. funguje  perfektní comics, Hellraiser the Road Bellow)...přece jen se kouzlo 1.filmu zřejmě nepodařilo plně zopakovati. I ten Glass zde v podstatě nic nového nesložil a ost ze 2 vlastně ani neexistuje, jak jsem před lety zjistil. Sice je jakási 20min. ale nenaleznete zde ani jednu novou skladbu.:( Obsazení je docela v poho. I když ta hl. postava je poněkud fňukna a ani ta Lambertová z Aliena, která zde dopadně stejně blbě jako právě v Alienovi;-) to nevytrhne. Nejlepším tak stále zůstává úvod s jako vždy slizce mimózním Míšou Culkinem (hrál stejnou postavu již v 1) ,který fakt nemá nic společného se spratkem, co byl Sám Doma, páč aspoň trochu navazuje na 1. A samoz. nesmím zapomenouti na ten suprový výlet do minulosti aka flashback. To je též přidaná hodnota tohoto vcelku důstojného pokr. Ale na ty 3 až 3.5 to je. To jsme totiž ještě nevěděli, že příjde geniální 3, haha! P.s. konec je docela mile ftypný.;-) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

Související novinky

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Reklama

Reklama