Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (155)

zolo23 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade ide skôr o skutočnú drámu ako o horor. Je to docela kvalitne natočené, tie video rozhovory či volačky dávajú tomuto snímku niečo do seba, vyzerá to fakt reálne za čo palec určite nahor. Stále sa niečo deje, dokonca i na tých mejdanoch a vy stále čakáte ako sa teda Megan stratí. Má to šmrnc, napätie a posledných 20 minút ani nedýchate. Nenápadný filmík, ktorý docela uspokojí. ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Zatraceně realistické zpracování, založené na zaručeně pravdivých událostech (když je tam datum, tak to prostě musí být pravda!), ze kterých se nakonec vyklubala nablblá fiktivní story poslepovaná ze sedmi různých případů, a intenzivní zpracování "na vlastní kůži", které donutí znuděně přeskakovat pomalu plynoucí minuty, plné nazoomovaných čtrnáctiletých beďarů, i ty nejzarytější ortodoxní hororové fandy. Ne, ani těch opěvovaných závěrečných dvacet minut nestálo za vidění. Nepovedená a špatně natočená amatéřina, která si opět dělá promo "based on true story" zaklínadlem. 1* ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Chce to být sociálně uvědomělé, realistické a tíživé, místo toho je to (postupně) otravné, nudné a směšné. A až v pár posledních minutách teda taky trochu tíživé a silné, no. Kdyby se hlavní čtrnáctiletá (!) postava nechovala jako kurvička (byť chápu, že jednou z funkcí toho filmu mělo být upozornění na to, proč a jak se z dítěte něco takového může stát), měl by její osud na diváka větší dopad. Takhle je to jen na všech frontách nepříjemné a otupující. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dost to zabíjí ta hra na realitu se všemii těmi "reál" fotografiemi a záznamy z průmyslových kamer. Taky jsem měl pocit, že i dialogy jsou napsané tak moc snaživě aby to znělo opravdově až to ve výsledku vyznívá spíše křečovitě a vykonstruovaně. Když ale odečtu tyhle rušivé záležitosti, je to docela povedená záležitost, která se otírá o nejeden reálný problém dnešních děcek. Jestli to může fungovat jako odstrašující film to netuším, protože pouštět tohle třináctiletým holkám asi nebude úplně nejčistější cesta ke zdravé výchově, ale s trochou otrlosti(a to ony dneska asi jsou až až) jim to aspoň nerozežere mozek zevnitř jako luciferova půlhodinová variace na stejné téma(brr)... Více mě bavila ta ukecaná část a nejsilněji zapůsobily ty dvě letmá fota.. Poslední vychvalovaná dvacetiminutovka se mě téměř nedotkla a tady bych určitě ještě fest přitlačil na pilu.= Slabší 4 ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Koncepce sledu událostí a realistické pojetí vyvolává nepříjemné pocity. Bohužel se v začátku nic neděje a zápletka se pohne z místa až v polovině filmu. Do té doby se seznamujeme s hlavními aktérkami, které jsou spíše děsně nesympatické anti-hrdinky. Slibně rozjetou druhou polovinu potápí do jisté míry delší kamerový záběr mušení, který není ničím originální a nemá ani tížený efekt. Film je navíc po všech stránkách amatérský, včetně hereček, kterým bych nevěřil ani prst mezi očima.......4/10 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Ač film působí díky „found footage“ a natočeným televizním záznamům realisticky, není natočen podle skutečné události. Veškeré fotky a „autentická“ videa jsou prací herců a scenáristů. Režisér Michael Goi prohlásil, že se pouze nechal inspirovat příběhem Amandy Todd. (SpicyNugget)
  • Niekoľko rokov po vydaní filmu oslovila produkčná spoločnosť v Mexiku Goia, aby urobil remake filmu v španielskom jazyku s mexickým obsadením. Goi ponuku odmietol, pretože sa nechcel vrátiť k tak pochmúrnej téme. (Arsenal83)
  • Režisér Goi trval na tom, aby pri nakrúcaní boli aj rodičia detských hercov, aby si boli plne vedomí svojho zapojenia do projektu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno