Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

agassi68 

všechny recenze uživatele

Takto nejako by mal dobrý životopisný dokument vyzerať. Pohrabať sa v archívoch, urobiť časovú následnosť, vyjadrenia rodiny a známych, okoreniť nejakým "son of a bitchom" typu Dona Kinga. A samozrejme dať tam nádherné detaily bitiek z kritických okamihov kariéry. Kličkovcov som dlho nemusel, mal som rád živočíšne typy a la Mike Tyson, no tento dokument zväčšil moje sympatie k bratskej dvojici. Dozvedel som sa dosť vecí zo zákulisia a tak to má byť. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rešpekt a pokora! Slová, ktoré vyjadrujú môj obdiv k filmu, o ktorom som mal predstavu, že sa bude niesť v duchu glorifikácie týchto slávnych bratov. Mýlil som sa, je to ukážkový dokument, ktorý treba vidieť! Tie dve slová zároveň znejú ako motto, či životná filozofia týchto výnimočných osobností. Odteraz sa už na ich zápasy pozerám z úplne inej perspektívy a úprimne im držím palce vo všetkých sférach života. 90%. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Hlavně z nich nedělejme bohy, ano? Jsou vysocí, mají účinný styl a dnešní těžká váha založená zejména na byznysu jim neposkytuje soupeře, kteří by se jim mohli rovnat. O výsledku je tedy ve většině případů rozhodnuto ještě před gongem prvního kola. Kdyby bylo umožněno, aby boxovala špička těžké váhy mezi sebou, nechodili by proti těmto sourozencům soupeři s minimálními zkušenostmi. Ale to je téma, které tak úplně nepatří k hodnocení tohoto filmu. Kličkové boří mýty o rohovnickém sportu. Zejména tím, že jsou inteligentní a mají vysokoškolské vzdělání. Tento dokument je velmi zdařilý, obohacen dobrou hudbou a výpověďmi jejich soupeřů, trenérů, rodičů či přátel. Řada výborných záběrů a informace ohledně jejich raného mládí mě pak nutí ke konečnému hodnocení - 5*. ()

JirkaLexa 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument a vrcholových sportovcích, bratřích Kličkových. Ukázka tvrdé práce, silné vůle a pevné výchovy staré ruské školy, která se tvrdým tréninkem vypracovala na vrchol. Tyto boxery beru jako zázrak, jelikož málo kdy se stane, aby dva bratři byli takto nadaní a ještě k tomu ve stejném sportu. Přirovnal bych to určitě k legendární sovětské pětce ledních hokejistů... 95% ()

KoRniky 

všechny recenze uživatele

O boxu jsem si vždycky myslela, že je to sport pro úplné blbce, co nemají nic v hlavě, a tak si ji za peníze nechají donekonečna otloukat podobnými dutohlavými opičáky, a ještě si u toho sem tam ukousnou ucho. Stejné jsem si myslela, když mě v sobotu přítel donutil podívat se s ním na zápas Klitschka a Furyho, že Klitschko je nejlepší na světě a bla bla... no zápas mě teda nebavil, já jsem čekala jedno K.O. za druhým a nějakou krev, a místo toho tam kolem sebe jen poskakovali přesně jako opičáci, a většinu času se ''objímali''. A Klitschko to ještě ke všemu prohrál. Ale nějak mi to zůstalo v hlavě, a tak jsem si o den později zadala na youtube Klitschkovo jméno, že se podívám, jak vypadaly nějaké jeho úspěšnější zápasy. Ale první, co mi na youtube vyskočilo byl dokument Klitschko Brothers. A tak jsem to zapla, a moc se mi to líbilo. Příběh dvou bratrů, kteří se z ničeho vyšplhali až na vrchol, ale udrželi si zdravý rozum a zásady a pokoru. Určitě se mi to taky líbilo proto, že jsou to kluci z Ukrajiny a né někde z Ameriky, přeci jen je mi takový příběh bližší k srdci. Box mě sice pořád nebere, ale rozhodně jsem na něj trošku změnila názor díky bratrům Klitschkovým. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama