Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem zatvrzelým odpůrcem boxerského stylu obou bratrů Klitschků a stále doufám, že se objeví někdo, kdo Wladimirovi rozbije kušnu, než skončí s kariérou. Na druhou stranu ve mně tenhle dokument vzbudil uznání pro obě osobnosti boxujících bratrů, kteří se máchali v radioaktivní vodě z Černobylu (není divu, že tolik vyrostli i přes podprůměrné výšky obou rodičů). Film vykresluje jak klady obou charakterů tak i jejich nedostatky, které jim dodávají na lidskosti, jejich vztahy v rodině, které by mohl závidět snad každý, a boxerský sektor, který je zde však tak trochu odstrčen na druhou kolej. Kvalitní dokument o zajímavých lidech, ve kterém je za největší sketu (po právu) Don King.. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o bratrech Kličkových. Myslím, že může zaujmout i lidi, kteří se o box zajímají jen okrajově a nebo vůbec. K této sortě lidí patřím i já. Viděl jsem některé zápasy obou bratrů, ale žádný fanda boxu nejsem. V dokumentu jsem však měl možnost nahlédnout více do jejich života a do jejich umění boxu a to, co jsem viděl, se mi dost líbilo. 85% ()

Reklama

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Príjemné zhrnutie toho najdôležitejšieho o boxerskych surodencoch. Ktorí na prvý pohľad vyzerajú ako stroje, no v tomto dokumente sú predstavený ako ľudia,ktorí si idú čestne za svojimi snami. Niektoré zápasy by mohli byť viacej rozobraté a miestami nastanú nudné momenty resp.to stratí to svoje boxerske tempo, ale inak by mal byť každý aj nefanušík boxu spokojný. ()

Mayers 

všechny recenze uživatele

Dokument mapující kariéru dvou boxujících superukrajinců. Nedělá z nich bohy, poukazuje především na jejich prohry - a přesto k oběma bratrům budete po shlédnutí cítit velký respekt. Oba jsou velmi inteligentní a místo předzápasových řečí nechávají promluvit pěsti. A právě to je odlišuje od velkohubých amerických frajírků. Nechci se tu pouštět do rozborů, jestli mají v současnosti vůbec nějaké rovnocenné soupeře. Nejlepší by stejně bylo, kdyby si to rozdali v ringu oni dva. Jenže právě v tomhle dokumentu zjistíte, že k tomu nikdy nedojde. Skvělá práce. 90% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

I po zhlédnutí dokumentu si budu bratry Vitaliho (nar. 19. července 1971) a Wladimira (nar. 25. března 1976) plést, ale asi určitě v tom nebudu sám. Jejich otec Wladimir Klitschko (1947–2011) se podílel jako pilot na likvidaci havárie v Černobylu a byl ozářen, ale později podstoupil úspěšnou operaci v Německu. Pokoj dospívajících bratrů zdobily plakáty akčních hrdinů Arnolda Schwarzeneggera a Chucka Norrise, kterým se chtěli podobat. Bratři při boxování používají každý zcela odlišný styl a díky němu je lze v ringu rozpoznat. Vitali Klitschko začínal kickboxem a stal se šampionem na Ukrajině a poté celého Sovětského svazu. Při boxování se vůbec nekryje a spoléhá na své reflexy a soupeřovým úderům se vyhýbá. V zápase s Lennoxem v roce 2003 utržil nepěknou ránu nad okem a zápas musel být doktorem ukončen, protože mohl přijít o oko. Mladší bratr Wladimir Klitschko boxuje klasicky a údery blokuje a box přirovnává k šachům. Jako amatér vyhrál v roce 1996 v Atlantě olympijské zlato a má silnou levačku. Dokument nabídne dostatek informací z ringu a soukromí a má šanci zaujmout i publikum, které se o box nezajímá. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama